3 e-handelsstatistik som du har bättre av att benchmarka

Generellt sett kommer de primära affärsresultaten som du behöver spåra som e-handelsentreprenör att hämtas från data som rör ditt eget företag. Så länge dina nyckelprestandaindikatorer (KPI:er) fortsätter att stiga med tiden, kan du känna dig ganska säker på att du är på rätt väg, och du behöver inte jämföra dig med någon annan.

Men ibland behöver du de extra insikterna som kommer från att jämföra din prestation med specifika konkurrenters eller med branschövergripande riktmärken. Att undersöka prestandamätningar för dina onlinebutikskonkurrenter hjälper dig att se

liknande företag lyckas, liksom hur bra de gör, vilket kan inspirera dig med nya idéer för att optimera dina egna marknadsförings- och försäljningsprocesser.

Till exempel, vad händer om din genomsnittliga besökslängd hoppar från 5 sekunder per sida till 10 sekunder per sida? Å ena sidan är det en 2x förbättring, vilket låter ganska bra. Men om det inte leder till någon ökning av försäljningen eller intäkterna kanske det inte är så meningsfullt som du trodde, och du kanske blir förvånad över att se andra i din kategori dra 30 sekunder per sida.

Det här är värdet av att se hur du jämför dig med andra i din bransch genom att jämföra e-handelsstatistik. Här är tre viktiga mätvärden som du bör jämföra med dina konkurrenter för att hjälpa dig att förbättra ditt eget företag.

Omvandlingsfrekvens

Om det finns ett enskilt viktigaste mått för dig att spåra för din e-handelsverksamhet, är det din omvandlingsfrekvens eller CVR. Konverteringsfrekvens betyder procentandelen personer som kommer till din webbplats och slutar med att göra ett köp, så om 100 personer besökte din webbplats igår, och 10 av dem köpte något, skulle du ha en konverteringsfrekvens på 10 %.

CVR vittnar om din verksamhets allmänna hälsa. Om det är högt vet du att du har hittat rätt sökord för din målgrupp, din kassaprocess är enkel att använda och besökarna litar tillräckligt på dig för att ange sina betalningsuppgifter. Men “hög” och “låg” är relativa termer, och du vet inte exakt hur du gör förrän du kontrollerar dem mot branschstandarden.

Höga konverteringsfrekvenser betyder mindre om du vet att resten av branschen också ser dem; kanske är det vinterlovs shoppingsäsong och produkter flyger från internet från alla butiker. Men om din CVR är hög när alla andras priser sjunker, vet du att du gör något rätt.

Omvänt, om omvandlingsfrekvenserna är lägre än genomsnittet, även om du är nöjd med dem, är det ett tecken på att det antingen finns en hicka i din kassaprocess som får kunderna att hoppa av, eller så finns det en oöverensstämmelse mellan dina marknadsföringskampanjer och din målgrupp som attraherar fel typ av kund.

Ju tidigare du är medveten om en nedgång i konverteringsfrekvensen, desto snabbare kan du hitta och åtgärda det som har gått fel och öka CVR igen.

Förhållandet mellan betald och organisk söktrafik

Det finns två huvudsakliga sätt att uppmuntra kunder som söker på Google att besöka din webbutik: genom betalda annonser (PPC) och genom organiska sökfrågor som ger ditt företag en hög ranking i sökresultaten.

Varje framgångsrik e-handelsverksamhet behöver en balans mellan både betalda och organiska potentiella kunder, men det kan vara svårt att hitta och underhålla den där söta platsen. Marknadstrender förändras hela tiden, sökordspriserna fluktuerar ofta, och allt som krävs är att en konkurrent ska öka sina marknadsföringskampanjer för att din noggrant inställda strategi för att generera potentiella kunder ska gå uppåt.

Att spåra branschriktmärken för betald kontra organisk söktrafik hjälper dig att hålla din fot i detta ständigt föränderliga ekosystem. Jämför din totala kostnad per förvärv (CPA) med dina konkurrenters för att bedöma om du spenderar över oddsen på potentiella kunder eller behöver öka din budget.

Om du spenderar mer än branschgenomsnittet kan det också betyda att du måste finjustera din SEO på plats, som att lägga till fler långa sökord eller snabba upp din sidas laddningstid, så att du kan rankas högre för vissa organiska sökord. Benchmarking ger dig insyn i den verkliga effekten av dessa marknadsföringsjusteringar.

Antal besök per besökare

Antalet besök som din webbplats får per unik besökare är ett utmärkt mått för att spåra engagemang. Ibland kallas det också för klibbighet eftersom det visar hur “klibbiga” eller lojala dina kunder är. Ju fler besök du loggar per besökare, desto mer engagerad och engagerad din kundbas, och desto mer sannolikt är det att de fortsätter att handla från din butik över tid.

Som ett engagemangsmått kan besök per besökare vägleda dig till svaga punkter i ditt innehåll på plats eller UX-design. Om det är lågt är det en indikation på att det finns något med din webbplats som är störande för potentiella kunder, som sidor som är långsamma att ladda, en förvirrande kassaprocess eller innehåll av dålig kvalitet.

Men liksom andra mätvärden är besök per besökare mer meningsfulla när du jämför det nära med din närmaste konkurrenter. Om du till exempel säljer dyra elektronik, kan du förvänta dig mer klibbighet eftersom potentiella kunder kan lägga mer tid på att jämföra priser och konsumera ditt innehåll om den bästa modellen att köpa.

Om du säljer tillbehör till billigare priser är det mer sannolikt att kunderna slutför sitt köp på ett enda besök. Benchmarking hjälper till att avslöja om du är så klibbig som du kanske önskar, och det sätter dig på vägen mot att göra förbättringar.

Benchmarking kan hjälpa din e-handelsverksamhet att växa

Att spåra dina egna affärsmått är inte förhandlingsbart, men att jämföra rätt mätvärden i den bredare e-handelsbranschen och vissa nära konkurrenter kan ge insikter som du inte kan komma åt på något annat sätt.

Genom att spåra besök per besökare, omvandlingsfrekvenser och betalda vs organiska sökningar mot branschgenomsnitt, kommer du att kunna upptäcka svagheter i din försäljnings- och marknadsföringstratt, få inspiration om bättre tillväxtstrategier och dubbla dina styrkor för att fortsätta för att öka din vinst.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *