3 sätt för innehållsskapare att experimentera med inkomstströmmar

Boomers, Gen X och andra icke-digitalt infödda generationer tenderar att avfärda att göra videor på internet som en enkel spelning, men om du själv är en hängiven innehållsskapare vet du att det kräver en enorm mängd arbete och kreativitet att tjäna pengar i denna verksamhet.

Ta Nas Daily (Nuseir Yassin) till exempel. Han har byggt upp ett antal miljoner följare sedan han slutade sitt tekniska jobb för att resa jorden runt och göra en enda minuts video varje dag, och han kommer att berätta att det tar honom i genomsnitt 10 timmar att göra varje video.

Även om media gillar att visa upp de få toppskapare som håvar in dollar från varumärkessamarbeten, är de mycket i minoritet. Av de cirka 50 miljoner kreatörer världen över tjänar bara cirka 2 miljoner (cirka 4%) tillräckligt för att betrakta det som ett heltidsjobb. Bakom dem kämpar en lång svans av kreatörer som är lite proffsiga, halvproffs eller nyfikna på pengar.

Även om skaparen “medelklassen” stiger, är den fortfarande relativt liten. Inom de 4 % som jobbar heltid som kreatörer, tjänar bara 43 % en lön på $50 000 eller mer. Resten skrapar förbi på ett snöre.

Och det är bara de som har lyckats göra innehållsskapande till ett heltidsjobb. Flera miljoner kreatörer är ännu inte säkra på hur de ska börja tjäna pengar på sin hobby, eller så kämpar de för att klara sig och tjänar ännu inte tillräckligt för att kunna sluta sitt dagliga jobb och gå all-in på att skapa innehåll.

Medan många ser idén om sponsrade varumärkessamarbeten som nyckeln till framgång, kommer denna intäktsgenereringsväg med sina egna utmaningar. Många kreatörer med teoretiskt lukrativa kontrakt har fortfarande kassaflödesproblem från varumärken som ser deras input som oviktig, vilket lämnar dem längst ner på listan för månatliga betalningar. Cirka 77 % av innehållsskaparna är beroende av varumärkeserbjudanden för sin inkomst, vilket gör dem sårbara för förseningar i betalningen.

Allt detta ger bränsle till idén om att diversifiera intäktsströmmarna, för att göra innehållsskapande lönsamt och stabilisera din inkomst. Med det i åtanke, här är tre väldigt olika förslag för att tjäna pengar på ditt innehåll

1. YouTubes partnerprogram

YouTube är en toppkanal för innehållsskapare, vilket gör YouTubes partnerprogram (YPP) så användbart. Med YPP får du en del av intäkterna från annonser som YouTube väljer att dela på dina videor.

När du registrerar dig kommer YouTube att börja visa bannerannonser på din kanalsida, en pre-video-annons och/eller in-video banner-overlay-annonser. Plattformen hanterar allt som har med annonsoptimering, annonsplacering och engagemangsspårning att göra, och betalningen kommer automatiskt via ditt Google AdSense-konto.

Programmet erbjuder också fler resurser för kreatörer att analysera besökarnas beteende och utveckla mer relevant och engagerande innehåll, samt avancerade anpassningsverktyg så att du kan anpassa utseendet på hela din kanal för att förbättra ditt varumärke.

Du behöver minst 1 000 prenumeranter och 4 000 giltiga offentliga visningstimmar för att vara kvalificerad för YPP, så alla som precis har börjat kvalificerar sig. Men YouTube säger att det översteg 2 miljoner “partners” i augusti 2021, och det anses vara en av de mest lukrativa intäktsgenereringsvägarna för kreatörer.

“Länk i bio”-sidor har tagit fart som ett sätt att guida följare till ditt innehåll, prenumerationsalternativ, kommande evenemang, produktsidor, onlinebutik och mer. Det är ett bra sätt att tjäna pengar på din publik eftersom du kan uppmuntra dem att köpa dina varor, prenumerera på ditt nyhetsbrev, gå med i ditt webbseminarium eller anställa dig för projekt, allt på en enda sida som marknadsförs med en enda länk i din bio.

Länkar i biosidor kan ha börjat på Instagram, tack vare att plattformen begränsar klickbara länkar till bara en i hela din profil, men den stannade inte där länge. När du har skapat en länk på biosidan, använd webbadressen var du vill: i dina Twitter-, TikTok-, Snapchat- och Twitch-profiler, även på LinkedIn.

Nu låter Lightricks Link in Bio-verktyg dig skaka en söt spetsburk i dina fans riktningar. Det är enkelt att ställa in, med massor av anpassningar och mallar, så din länk på biosidan är tilltalande, attraktiv och matchar ditt varumärke. Plus att verktyget integreras med Stripe, så att du enkelt kan börja tjäna dessa tips, och utöver det är det gratis.

Du kan komma åt Lightricks Link in Bio-verktyget som en fristående webbapp för att lägga till i din verktygslåda, men om du använder Facetune2 för att skapa innehåll, hittar du det redan där.

3. Prenumerationer på premiuminnehåll

Patreon är praktiskt taget gudfadern för att tjäna pengar på innehåll, men Premium-nivån tar det till en ny nivå. Bland andra förmåner får Premium Patreon-användare sin egen Partner Manager för att hjälpa dig att öka din räckvidd och sprida ditt varumärke, med en en-till-en granskning av anpassad analys som hjälper dig att förstå din publik och hitta rätt möjligheter att expandera.

En av de bästa Premium-funktionerna är Merch for the Membership-programmet, ett slags proprietärt uppfyllelseprogram för anpassade swag. Patreon hanterar allt som har med frakt, spårning och support att göra, för att göra det enkelt för dig att erbjuda anpassningsbara produkter av hög kvalitet till dina bästa följare.

Det inkluderar smart prisoptimering, där Patreons algoritm föreslår vilka varor du ska erbjuda vilka nivåer, vilket sparar tid och krångel så att du kan fokusera på att skapa innehåll.

Premiumplanen kostar 12 % av dina intäkter, och du måste uppfylla vissa miniminivåer av följare och engagemang för att kvalificera dig.

Det finns flera sätt att tjäna pengar på din målgrupp

Diversifiering är en avgörande taktik i alla företag, och innehållsskapande är inte annorlunda. När du optimerar din länk i bio för att se ännu mer attraktiv ut och inkluderar fler sätt för följare att betala dig; maximera intäkterna från dina YouTube-videor och använd Patreons egna verktyg för att effektivisera försäljningen av varor och identifiera fler sätt att öka dina intäkter, kan du växa din verksamhet för kreatörer och ansluta dig till raden av heltidskreatörer som tjänar mer än en bartender.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *