3 sätt smart marknadsföring kan hjälpa din rekrytering

När vi tänker på marknadsföringsteamets roll i företaget associerar vi det ofta med varumärkeskännedom, generering av leads, publicitet och reklam för produkter och tjänster. Men vad många inte är medvetna om är att marknadsföring spelar en värdefull roll för att attrahera rätt talanger till företaget.

Nuförtiden söker arbetssökande jobb på samma sätt som de skulle söka efter produkter och tjänster. De utnyttjar onlineresurser för att lära sig så mycket information om företaget innan de skickar in sina CV.

Därför, förutom att marknadsföra sina varumärken till kunder, måste företag också marknadsföra sina varumärken till potentiella kandidater, och marknadsföring kan hjälpa till med detta. Eftersom det genomsnittliga rekryteringsteamet inte har resurserna att sälja varumärket utan hjälp av marknadsföring, är det avgörande att samordna både marknadsförings- och rekryteringsavdelningar för den övergripande framgången med rekryteringen.

Nedan, kolla in några smarta sätt marknadsföring kan hjälpa till med rekrytering.

Studier visar att miljontals människor världen över har förlitat sig på sociala medier för att söka jobb, och cirka 30 % använder sociala medier som sitt primära jobbsökningsverktyg. Så det är vettigt att använda sociala medier för att attrahera rätt kandidater genom att främja ditt företags värderingar och kultur.

Du kan till exempel använda sociala medier för att visa att du är en utmärkt veterinärpraxis för ett veterinärdoktor att arbeta i. På så sätt kommer de som söker efter locum-jobb inom veterinärbranschen att vara intresserade av att söka alla jobb du har lagt upp.

När du främjar företagets värderingar, se till att du tydligt formulerar vad som gör att ditt företag sticker ut från resten. Vilket företag som helst kan hävda att de är bäst, men om du vill attrahera rätt personer måste du specificera vilka värderingar som gör ditt företag speciellt.

Detta kan kräva att du lyfter fram ditt företags kärnvärden eller främjar ditt företags unika aktiviteter och fördelar. Du kan också använda sociala medier för att visa upp de anställda som har gått utöver dina värderingar. Eller kanske posta bilder på dina teambuilding-evenemang som visar upp din företagskultur i aktion.

För att framgångsrikt marknadsföra ditt företags värderingar över sociala medier måste du välja rätt plattform. För B2B-företag är LinkedIn fortfarande den bästa plattformen att använda för digital marknadsföring.

Men företagskulturinlägg erbjuder vanligtvis lite mer frihet i ton och estetik än traditionella annonser, så du kanske kan nå ut till yngre publik mer om du använder Instagram och Twitter.

Om du vill välkomna nyanställningar eller gratulera någon som blivit befordrad är LinkedIn det bästa valet. Men om du ska visa upp bilder på företagsteambyggnader skulle Instagram vara ett utmärkt val.

2. Skapa en mikrowebbplats

Ett annat sätt marknadsföring kan hjälpa till med rekrytering är genom att skapa en mikrosajt. Det är en sida kopplad till ditt företags huvudwebbplats men innehåller jobbfraser för arbetssökande som du vill attrahera och hjälper ditt företag att hamna högt på jobbsökningar.

Att rekrytera mikrosajter blir en trend i dessa dagar. Dessa verktyg är ett effektivt sätt att attrahera arbetssökande genom riktade målsidor. Några av de vanligaste teman för att rekrytera mikrosajter är avdelning, plats och initiativ.

Mikrosajten behöver inte nödvändigtvis följa reglerna för en traditionell webbplats. Dess koncept borde vara mer som en målsida. Några av fördelarna med att ha en rekryterande mikrosajt är att öka SEO och skapa effektiva målsidor som du kan använda för sociala medier och annonskampanjer.

Kom ihåg att mikrosajten är en del av din företagswebbplats som är tänkt att visa upp ditt varumärke samtidigt som du presenterar några lediga jobb. Sajtens meddelanden och innehåll fungerar som första kontaktpunkt för nya sökande.

Innan de ansöker om något jobb på din webbplats kommer de att hänvisa till innehållet och meddelandena för att bedöma om de ska skicka in sina CV:n. Därför måste du bygga din rekryterande mikrosajt professionellt samtidigt som du tydligt fastställer vem du är som arbetsgivare.

3. Outsourca

Jobba inte hårdare utan jobba smartare. Även om du kan göra allt själv, anlita någon annan för att marknadsföra jobben. Outsourca ett företag som kan branschen väl. Till exempel, om du letar efter kandidater inom området elektronik och inbyggd programvara, måste du lägga ut rekryteringsspecialister för inbäddad programvara.

En av de största fördelarna med att outsourca ditt rekryteringsteam är att minimera kostnaderna för rekrytering. Många företag spenderar mycket pengar på att anställa fel talanger, vilket leder till höga omsättningshastigheter. En rekryteringsspecialist kan erbjuda en integrerad rekryteringslösning som kan leda till en snabb handläggningstid och minska rekryteringskostnaderna samtidigt som den förbättrar anställningskvaliteten.

En annan fördel med att outsourca rekrytering är den minskade tiden att söka och anställa rätt talanger. Dåligt skött rekrytering kan kosta mycket tid och pengar, med dåliga resultat. En bra rekryteringsspecialist har en robust rekryteringsprocess på plats för att mildra rekryteringsförseningar och anställa de bästa talangerna så snabbt som möjligt.

Genom att lägga ut rekrytering på entreprenad kan du avsevärt förbättra ditt företags kvalitet på nyanställningar. Kom ihåg att det finns många faktorer som är inblandade i att identifiera rätt person för ett specifikt jobb. Det räcker inte att personen har kompetensen och erfarenheten.

Rekryteringsspecialister har kompetensen, verktygen och resurserna för att söka långt och brett efter personer som passar perfekt för företaget och kan ta in personer som delar samma värderingar med ditt företag. Dessutom har de en ström av högkvalitativa kandidater tillgängliga, ifall du är i akut behov av att fylla en tjänst med kort varsel.

En annan fördel med att outsourca rekrytering, som ofta förbises, är den data som samlas in genom hela rekryteringsprocessen.

Att analysera informationen kan resultera i realtidsrapportering och insikter, vilket kan hjälpa företaget med beslutsfattande och erbjuda handlingsbar insikt om effektiviteten i organisationens rekryteringsstrategier.

Detta kan hjälpa ditt företag att förbättra rekryteringsprocesserna över tid, och i slutändan kvaliteten på anställningarna.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *