5 företagsframgångstips som skapar ett enastående småföretag

Det är ingen hemlighet att över 80 % av småföretagen inte klarar sig de första fem åren i verksamheten.

Sedan, för de små företag som klarar sig över fem år, är majoriteten av dem mindre än 5 anställda, och sedan går de flesta knappt med vinst.

Och det väcker frågan … varför startar folk ens ett företag i första hand?

Naturligtvis tror alla att deras nya affärsidé är fantastisk, de kommer att trotsa oddsen och att kunder kommer att slå en väg till sina dörrar och tigger om sin produkt.

Den olyckliga verkligheten för de flesta är att om du inte trycker på rätt triggers kommer ditt företag att hamna i skärselden för småföretag. Det är den hemliga platsen dit företag går för att dö en långsam och smärtsam död.

ELLER, ditt företag kommer att växa till en punkt och sedan hamnar du på samma intäkts- och vinstnivå i flera år.

Men vänta, säger du. Jag vill växa mitt lilla företag.

Och det för mig till den hemliga såsen. Den hemliga såsen är det som skiljer en knappt växande, inte så lönsam, stillastående verksamhet från ett blomstrande framgångsrikt företag som är redo att erövra världen.

Tja, kanske inte världen, men erövra din marknad och tjäna massor av vinster.

Och hur ser den där framgången för småföretag ut? Och vilka är dessa ingredienser och affärstips för framgång?

Jag kan inte lova dig att ditt företag kommer att bli framgångsrikt, men om du har följande fem “ingredienser”, så skulle detta vara min rekommendation för att ett företag ska bli framgångsrikt:

Jag ska i detalj redogöra för vad som är de viktigaste egenskaperna som skapar en enastående verksamhet. Ännu bättre, jag kommer att i detalj, i ordning efter betydelse, från viktigast till minst, vad du måste ha i ditt företag för att växa. Väx och frodas. Väx och frodas och tjäna massor av vinster.

I början av den här artikeln skrev jag: “alla tror att deras nya affärsidé är fantastisk, de kommer att trotsa oddsen och att kunder kommer att slå en väg till sina dörrar och tigger om sin produkt.”

Jag har sett de mest grundläggande idéerna, och de mest grundläggande av företagen, frodas.

Varför? Hur trivdes de?

Eftersom personen längst upp förstod…

1. Marknadsföring: Du förstår marknadsföring, ditt företag kommer att blomstra

Du förstå marknadsföring, kommer ditt företag att blomstra (ja, det är en bra början i alla fall). Och bland alla fem företagsframgångstips, eller ingredienser som jag granskar, är marknadsföring den absolut viktigaste.

Jag är så ständigt imponerad av några av de småföretagare som jag ofta pratar med och som har lyckats bygga upp sin verksamhet i snabb hastighet.

Hur gjorde de det?

De tog vad som annars skulle vara en ganska grundläggande produkt eller idé, och drog rätt marknadsföringstriggare.

Och innan jag dyker för djupt in i den här, låt mig bara säga att marknadsföring inte är en logotyp.

Marknadsföring är inte att slå en snygg webbplats på nätet, skjuta dina potentiella kunder till din webbplats och sedan kalla det en dag,

Hur mycket kostar det dig att ta in en ny prospekt/lead?

Vet du?

Vad är ditt företags bruttomarginal?

Vet du?

Hur stor andel av personerna som besöker dina målsidor konverterar?

Om du till exempel vet att det kostar dig 100 USD att få in en potentiell kund och att din stängningsfrekvens är 50 %, så kommer en enkel matematik på baksidan av servetten att tyda på att det kostar ditt företag 200 USD att avsluta varje affär.

Om ditt genomsnittliga försäljningspris är 2 000 USD och din genomsnittliga bruttomarginal är 50 %, tjänar du 1 000 USD bruttomarginal per affär. Subtrahera din marknadsföringskostnad på 200 USD och du har 800 USD kvar.

Ovanstående är en mycket förenklad version av vad du behöver förstå. Och förresten, det finns så mycket mer att förstå i marknadsföringsvärlden, inklusive sociala medier, varumärke, PPC, SEO, innehåll och jag skulle kunna fortsätta.

Som en FYI kan du läsa om hur jag kunde öka mina Google-sökningsvisningar med 6 150 % inom ett år med hjälp av SEMrush.

SEMrush är för övrigt ett SEO-verktyg för marknadsföring som jag använder varje dag. Du kan titta på den här videon för en snabb demonstration (och du kan registrera dig för en gratis 7-dagars provperiod med den här länken – och observera att jag får en liten provision om du köper från den här länken).

Och det för mig till det näst viktigaste…

2. Kassaflöde, lönsamhet och stark kassagenerering

För er som har läst mina blogginlägg ett tag kommer att veta hur starkt jag tror att lönsamhet förmodligen är kärnan i småföretagens framgång.

Ingen vinst betyder inga affärer, och även om du kan kompromissa med vinster i ett eller två år för att återinvestera i verksamheten, måste du i slutändan se till att ditt företag producerar en hållbar och hälsosam nivå av lönsamhet.

Vad anses vara en sund vinstmarginal?

Vad som anses vara “hälsosamt” kommer att variera från bransch till bransch, och även om antalet är något subjektivt, om du tar din EBITDA (vinst före räntor, skatter och amorteringar) och dividerar det med dina totala intäkter, skulle en sund EBITDA-marginal vara vad som helst mer än 10 %. 15 % är riktigt bra, och att närma sig 20 % är fantastiskt.

Ett varningens ord här: om du driver ett företag av typen soloprenör, med lite omkostnader, inget kontor eller lager, och några frilansande entreprenörer, kan du förvänta dig en helt annan och sannolikt högre marginal än om ditt företag har ett kontor, full -tidsanställd personal och intäkter på 5 miljoner USD eller mer.

Ju större verksamheten är, desto mer struktur, ledning och process kommer det att finnas på plats, och följaktligen desto fler kostnader och lägre vinster. När ditt företag närmar sig 10 miljoner USD i intäkter kommer du återigen att upptäcka att du har ytterligare lager av ledning och avdelningar,

Summan av kardemumman är (och ingen ordlek), lönsamhet är kärnan i alla företag, och för de av er som kämpar med hur man ska öka vinsten i ditt företag, publicerade jag en kurs om Hur du förvandlar ditt småföretag till en vinstmaskin på 60 dagar. Den här kursen är en steg-för-steg instruktionskurs för att lära dig hur du dramatiskt förbättrar ditt företags lönsamhet och lägger mer pengar i fickan.

3. Hållbar konkurrensfördel

Vad är ditt företags konkurrensfördel?

Om ditt företag är till exempel inom skadedjursbekämpning, landskapsarkitektur eller takläggning, är det mer utmanande att hitta en konkurrensfördel än om du är i SaaS-branschen med en produkt som Salesforce som har höga byteskostnader.

Oavsett din produkt, tjänst eller bransch måste du hitta de element som får ditt företag att sticka ut från konkurrenterna och skapa en konkurrenskraftig vallgrav runt ditt företag.

Den bästa vallgraven du kan bygga runt ditt företag är höga byteskostnader, och jag kommer att nämna Salesforce som ett exempel. Företaget Jag grundade och drev i 27 år använde Salesforce som sin primära CRM-produkt. Det tog oss nästan 500 timmar att byta från vår tidigare CRM-produkt och flytta till Salesforce, och flytten var mycket störande både för vår personal och kunder.

Övergången påverkade alla avdelningar inklusive redovisning, kundservice, marknadsföring, försäljning, lagret, leverans och så vidare. Alla anställda i hela organisationen behövde utbildning. Att stänga av Salesforce skulle vara ett extremt svårt och riskabelt drag fyllt av affärsrisker som sträcker sig längre än att bara byta mjukvaruprodukter, och som potentiellt kan påverka intäkter och lönsamhet.

Salesforce har en inbyggd konkurrensfördel och vallgrav kring sin produkt och företag. Den potentiella förlusten av eller korruptionen av data vid övergången gör övergången till ett annat CRM utmanande och potentiellt kostsamt.

I en Bain Consulting-studie som gjordes för några år sedan fann de att branschens NPS-ledare (net promoter score) växte ifrån sina konkurrenter med en faktor två till en.

Och precis som jag sa ovan att ingen vinst betyder ingen affär, detsamma kan sägas om ingen kund betyder ingen affär. Såvida du inte är den federala regeringen som delar ut checkar, där uppringare kommer att vänta i timmar och timmar i paus, måste du behandla dina kunder med den kärlek och uppmärksamhet de förtjänar.

Du bör inte bara mäta din NPS, utan du bör också mäta varje avdelning baserat på deras NPS, och ännu bättre, bonus på de chefer som konsekvent kan leverera konsekvent höga kundtjänstresultat.

5. Grundarens kamp och tillväxtorienterade tankesätt

Jag kommer att anta att om du läser detta, att du är en småföretagare och inte VD för ett Fortune 500-företag (om du kommer från ett Fortune 500-företag, välkommen till min blogg).

Som VD för ditt lilla företag behöver du inte bara ha en framgångsrik arbetsmoral och önskan att lyckas utan, och lika viktigt, är att du har rätt tänkesätt. Du måste ha en tillväxtorienterat tänkesätt som ständigt utmanar både dig och ditt företag till nya höjder.

Som småföretagare behöver du ha en djup kunskap om alla aspekter av ditt företag. Du behöver inte nödvändigtvis vara expert på alla områden, men du behöver förstå hur ditt företag drivs, och det inkluderar alla avdelningar inklusive, naturligtvis, redovisning, försäljning, teknik och så vidare. Din djupa expertis kommer att hjälpa dig att bättre förstå hur du håller ditt företag i framkant av branschen.

Avslutande tankar

Ovanstående fem tips för att göra ett litet företag framgångsrikt är inte ett universalmedel, de är förslag. Affärsframgång sker med en genomtänkt nivå av vägledning runt alla aspekter av verksamheten, som börjar med marknadsföring som den viktigaste hävstången, följt av lönsamhet, försäljning, din konkurrensfördel och ägarens drivkraft att lyckas.

Om du behöver veta mer om att öppna ett företag kan du också hitta mer relevant information på companyformationnetherlands.com .

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *