5 saker att veta innan du startar din kryptoresa

Kryptoindustrin har vuxit i popularitet på grund av dess höga avkastning och snabba värdetillväxt. Många människor använder det inte bara som en form av långsiktig investering utan också som en källa till passiv inkomst.

Vissa investerare är dock fortfarande ganska skeptiska, helt enkelt på grund av de ökande fallen av bedrägerier och förlusten av miljarder i olika kryptobörser. Den senaste Bitcoin-kraschen har inte heller hjälpt fallet, med värdet på denna digitala valuta som har minskat med ungefär hälften.

Ändå ser många potentiella investerare fortfarande många positiva saker i kryptovärlden, och de har alla skäl att göra det. För det första har varje kryptovalutakrasch alltid följts av en stark återhämtning.

Att gå efter vad experter föreslår, kanske den senaste kraschen inte är ett undantag. Men om du är ny på krypto, här är några saker du behöver veta innan du investerar dina pengar:

1. Välj den bästa kryptobörsen

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar i kryptovalutans värld är genom handel. Att köpa och sälja Bitcoin har till exempel blivit ganska populärt de senaste åren.

Om det är det du planerar att ge dig ut på, bör valet av en bra kryptobörs vara din högsta prioritet.

Du kan börja din forskning genom att gå igenom den här listan över australiensiska kryptobörser, om du befinner dig i Australien, och välja den som uppfyller dina behov.

Så vad är några av faktorerna att tänka på när du väljer en kryptobörs?

  • Transaktionsavgifter
  • Betalningssätt som stöds
  • Säkerhet och autenticitet
  • Användarupplevelse
  • Plats för utbytet

Innan du fattar det slutgiltiga beslutet, se till att du gör grundlig forskning om kryptoutbytet du har i åtanke.

Några av dessa faktorer kan hittas på företagets användarmanual eller sida med vanliga frågor. Men för att få en tydlig bild skulle det vara mer klokt att lyssna på vad tidigare och nuvarande kunder säger om utbytet.

Gå igenom olika användares feedback och se om de stämmer överens med vad företaget än säger sig erbjuda.

Kom ihåg att valet av den bästa australiska kryptobörsen kommer att avgöra säkerheten för din investering och de vinster du kan göra.

2. Fokusera på långsiktiga mål

Du har redan hört många historier om människor som tjänar snabba pengar genom kryptovaluta. Men hur korrekta är de berättelserna?

Är krypto ett bli-rik-snabb-schema? De flesta människor som påstår sig ha upplevt en så smidig åktur är vanligtvis bedragare som vill dra fördel av din oerfarenhet.

Precis som alla andra företag behöver en handel med kryptovaluta mycket planering och tålamod.

När du planerar att investera dina pengar, se till att du gör det som en långsiktig investering och inte för att bli rik inom några månader.

Naturligtvis är det inte omöjligt att göra galna vinster inom en kort period, men oddsen är otroligt emot dig.

Du kanske bara förlorar allt eftersom riskerna är ofattbara. Tänk också på att krypton ständigt växer, vilket betyder att det finns en god chans att du tjänar ännu mer pengar på lång sikt.

3. Investera vad du har råd att förlora

Många investerare har misslyckats med att ta sig förbi de första månaderna av sin kryptoresa eftersom de saknade den välbehövliga finansiella disciplinen.

Precis som med spel kan du antingen få vinster eller förlora all din investering i handel. Därför bör du bara riskera det du är villig att förlora.

Att hålla sig till denna regel gynnar dig ekonomiskt och hjälper till att förhindra sociala effekter av att förlora en handel.

Det finns till exempel många rapporter om människor som faller in i depression eller att olika familjer lider bara för att någon investerat allt de hade och förlorat allt.

Eftersom handel med kryptovalutor kan göra dig rik, kan det också förstöra ditt socioekonomiska liv om du inte är försiktig.

4. Portföljdiversifiering

En annan viktig faktor du bör känna till som nybörjare är portföljdiversifiering. Att investera i ett mynt kan vara katastrofalt för din kryptoresa.

Ta till exempel det nuvarande tillståndet för Bitcoin. Du kan föreställa dig vilka förluster du skulle göra om alla dina investeringar – både på kort och lång sikt – bara var beroende av detta mynt.

Därför kommer du inte ha fel om du utökade din portfölj och sprider riskerna så mycket som möjligt.

Lyckligtvis omfattar kryptovalutamarknaden idag över 1 600 mynt, vilket ger dig alla alternativ du behöver i din investering.

Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) har funnits i mer än tio år. Förutom att de är de äldsta, är de också de mest populära och stabilaste mynten i kryptovärlden.

Därför bör du prioritera de två och investera en stor del av dina pengar i dem.

Resten av din investering bör sedan fördelas på andra värdefulla altcoins. Kom ihåg att inte alla 1 600 mynt är idealiska för handel, så du bör bara välja mynt med bra grunder.

Undvik alltid shitcoins så fort du identifierar dem eftersom de saknar något rimligt värde och används främst för att lura nya kryptoinvesterare.

5. Kryptomarknaden är alltid öppen

Till skillnad från andra finansiella system, fungerar krypto alla dagar på året, helger och helgdagar inklusive.

Det betyder att du kan handla dina kryptotillgångar när som helst utan begränsningar. Den främsta anledningen till att detta är möjligt är det faktum att branschen använder ett decentraliserat system.

Som sådan tvingas handlare inte följa en uppsättning policyer som utformats av ett centralt organ.

Till exempel fungerar inte traditionella finansiella system på helger eller helgdagar på grund av statliga föreskrifter och arbetslagar.

Det är dock inte fallet med kryptovaluta eftersom det inte finns några anställda som har till uppgift att köra och övervaka transaktioner.

Slutsats

Att investera i kryptovaluta kan vara ganska spännande, speciellt efter att ha hört många positiva historier kring den här branschen.

Se dock till att du läser upp och förstår all information som tas upp i den här artikeln innan du påbörjar din egen kryptoresa.

Att välja en bra kryptobörs, för en, kan avgöra din framgång i branschen.

Kom ihåg att lära dig finansiell disciplin eftersom handel med digitala valutor kan vara frestande, och du kan sluta med att förlora alla dina investeringar om du inte är försiktig.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *