6 huvudområden för digital transformation inom fastighetsbranschen

Deltagare i fastighetsbranschen måste tänka på de olika förändringar som pågår i världen.

Alla är medvetna om det faktum att teknik finns inom andra områden i livet, men det är inte särskilt tydligt inom fastighetssektorn.

Faktum är att teknik används på fler än ett sätt inom fastighetssektorn och digital transformation är en kritisk del av branschen. Här är vad du måste veta om digital transformation inom fastighetssektorn.

Vad är digital transformation?

Förändringar i kundförutsägelser kring varor och facilitering främjar digital transformation, vilket definieras som en omformning av hur ett företag utnyttjar teknik, människor och processer i jakt på nya marknadsföringsstrategier och inkomstströmmar.

Integreringen av digital teknik i alla delar av en verksamhet och förändra hur du hanterar och ger värde till kunder, kallas digital transformation. Det är också en kulturell förändring som kräver att företag ständigt utmanar status quo, experimenterar och lär sig att acceptera förlusten.

Digital transformation i fastighetsbranschen

Fastighetssektorn utvecklas och antar digital transformation. Vilka är de största problemen och trenderna kring denna utveckling? Till vilken nivå har fastighetssektorn förutsett detta?

Revolutionen som sker inom fastighetsbranschen på grund av utbyggnaden av digital teknik kallas digital transformation.

Fastighetsintressenter som byggare, återförsäljare, fastighetsmäklare, investerare och ledning accepterar kompetens och kulturell förändring på grund av implementeringen av digital teknik för att tillfredsställa förändrade kundbehov.

Digitala framsteg infiltrerar snabbt många aspekter av det moderna livet, och takten bara ökar. Handel, akademi, teknik och vardagsliv har alla förändrats för att spegla den nya världen, och denna process pågår för närvarande.

Eftersom fastighetsbranschen bygger på gästfrihet och infrastruktur genomgår den ingen snabb digital transformation. Fastighetslösningar och teknisk integration i praktiken gör å andra sidan redan inbrytningar.

Vad är den nuvarande digitala transformationen i fastighetsbranschen?

Vilka är de senaste digitala fastighetstrenderna? Blir fastigheter en ledstjärna för nya idéer? Tja, inte riktigt. En fascinerande statistik avslöjas i en av Mäklarförbundets undersökningar. Fyrtiofem procent av mäklarna sa att deras agenter är livrädda för att “hänga med i tekniken.”

Denna verksamhet tar dock kontroll över tekniken av två skäl. För det första måste operativa processer förbättras, och för det andra måste ett kundcentrerat synsätt användas. Det har tagit fart på sistone.

Dels för att det ökar prestationsresultaten och dels på grund av hotet om en pandemi. I vilket fall som helst, om du funderar på att utveckla appar för denna marknad, bör du vara bekant med fastighetstekniktrender.

Några av de nuvarande trenderna för digital transformation diskuteras nedan:

3D-modeller och visualisering

Metoden att konstruera grafiskt innehåll med 3D-programvara är känd som en 3D-visualisering. 3D-animering, fantastiska datorgenererade bilder (CGI), 3D-animationer och andra fraser är desamma.

3D-visualisering har vuxit i popularitet och har blivit en viktig teknik för att skapa digitalt material av hög kvalitet. Denna teknik används i olika industrier, inklusive filmer, spel, teknik, arkitektur och tillverkning.

Du kan generera detaljerade renderingar av en potentiell lägenhet eller arbetsplats med hjälp av en mjukvaruapplikation, så att kunder kan se hur allt kommer att se ut. Du kan också ordna en virtuell rundtur i anläggningen, vilket avsevärt kan påverka köpbeslutet och konverteringsfrekvensen.

För att fånga användarnas intresse är multimediamaterial och 3d-grafik ett winscenario. Dessutom kan du omdefiniera kundupplevelsen genom att införliva virtuell och augmented reality-teknik på denna marknad.

Automatiska datauppdateringar

Tyvärr uppfyller de flesta data i många företag idag inte grundläggande krav, och omvandlingens stränghet kräver avsevärt förbättrad kvalitet på data och insikter.

Att identifiera olika former av ostrukturerad information, enorma mängder data utanför din organisation, använda proprietär data och integrera allt tillsammans är nästan utan tvekan en del av transformationsprocessen, allt samtidigt som man rensar ut enorma mängder data som aldrig har använts.

Data presenterar en ironisk situation: de flesta företag inser vikten av data. De inser att datakvaliteten är dålig, men de slösar bort betydande resurser genom att inte etablera adekvata roller och ansvar relaterade till data.

De skickar ofta denna aspekt till sina IT-avdelningar och förväntar sig att de ska ta itu med allmänna brister.

Sanningen är att du kräver datakunskaper med både omfattning och skala, precis som du gör med innovation. Förmågan att övertala ett stort antal anställda i företagens frontlinjer att ta på sig nya roller som datakunder och dataleverantörer är ännu viktigare.

Detta innebär att man överväger och levererar den data de behöver idag, och uppgifterna kommer att behöva följande modifiering. Det innebär också att hjälpa frontlinjepersonal att förbättra sina arbetsprocesser och aktiviteter för att producera korrekta data.

Real Estate AI, Machine Learning och Predictive Analytics

Artificiell intelligens (AI) är ett ord som gäller en sorts teknik som kan dra rimliga slutsatser av sig själv. Dagens AI-teknik gör välgrundade antaganden om framtida beteende med hjälp av komplexa algoritmer och prediktiv analys.

Men även om vetenskapen har gått framåt i hopp och gränser i nuvarande historia, är den fortfarande långt ifrån perfekt.

Även om detta kan verka som att artificiell intelligens (AI) bara har funnits i några år, har konceptet funnits sedan 1950-talet.

Uppfinningen är avsevärt förknippad med Alan Turing, en brittisk matematiker. I verkligheten används Turing-testet fortfarande ofta för att mäta en maskins förmåga att tolka data på egen hand.

Maskininlärning har vuxit snabbt sedan dess, särskilt sedan den stationära datorn blev ett vardagligt hushållsobjekt. Från sociala medier till fastigheter, den betydande datasektorn fortsätter att påverka många aspekter av vårt liv idag.

Smart försäljning, anpassad fakturering, kontrakt och avbetalningsprocesser

Den digitala transformationsritningen innebär mer än bara att effektivt interagera med konsumenter digitalt, smartphones och i butik. Det handlar också om att modernisera interna system, säljstrategier, interaktioner med kunder och tjänster och att fortsätta det digitala engagemanget med kunderna efter att fastigheten har sålts.

Du kan se hur det går för var och en av dina tillgångar ekonomiskt, förbereda dina kommande marknadsföringsaktiviteter och skapa reklamaktiviteter för att hjälpa dig att göra ett nytt köp och avsluta affärer snabbare.

Du kan automatisera din försäljningsverksamhet, spåra och hantera marknadsföringsautomationsaktiviteter och möjligheter och uppskatta framtida försäljningsframgångar tack vare digitalisering. Det gör det enklare att hantera betalningsvillkor och intervall för leasing- och säljkontrakt.

Den hanterar delbetalningar och förfallodatum med automatiska påminnelser och aviseringar baserat på din organisations specifika affärsbehov.

Skapa en app för fastighetsauktion

Handlare har traditionellt använt fastighetsauktioner för att få praktiska en anständig affär på en bostad. Det här sättet att samla fastigheter blir dock populärt bland välbeställda affärsmän och vanliga individer som letar efter ett nytt hem till en låg kostnad.

Live-auktioner, som brukade äga rum i lokala tingshus och andra sajter som specificerats av säljare, rör sig nu aktivt digitalt i den digitala tidsåldern.

Nya applösningar för fastigheter gör det enkelt för entreprenörer och vanliga konsumenter att identifiera och bjuda på tilltalande beslagtagna, bankägda och korta bostäder.

Digitalisera ekosystemet med ERP-integration

Du måste adoptera, uppgradera och integrera dina frontend-system (kundrelationshantering, försäljning, marknadsföring och andra) med dina nuvarande ERP-tjänster (enterprise resource planning) för att säkerställa en övertygande digital resa.

Digital transformation kan och måste vara en av företagets mest angelägna frågor. Dessa mål kommer också att påverka den kompetens som krävs för olika aktiviteter.

Ännu viktigare är att företaget måste ha team med de sex typer av kunskap vi har diskuterat och ha tidigare erfarenhet av planering när de implementerar någon teknikdriven transformation inom fastighetssektorn.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *