6 smärtbehandlingsmetoder att följa när du arbetar hemifrån

När man talar om arbetsplatsskador antas det oftast handla om människor som skadas av att arbeta i fabriker, fältarbete och andra platser som kan utsätta dem för olycksrisk. I verkligheten kan arbetsplatsskador och smärta hända var som helst och för vem som helst, inklusive personer som arbetar på deras hemmakontor.

Ibland måste många företag byta arbetsstyrka till distansarbeten av en eller annan anledning.

Även om installationen av distansarbete har medfört många fördelar för många anställda, har den också inneburit några unika utmaningar och nya typer av risker för deras hälsa. Några av dessa hälsorisker kan inkludera:

 • Sträckningar av muskler och senor
 • Tendinit
 • Rotatorkuffen skada
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Nacksmärta eller stel nacke
 • Ryggsmärtor eller ryggsmärtor

Om du redan känner en eller flera av dessa fysiska smärtor, måste du hantera och hantera dem omedelbart innan de kan förvandlas till kroniska kroppssmärtor. Kom ihåg att distansarbete är en lovande möjlighet för många företag, så förvänta dig att se denna installation under de kommande åren, antingen tillfälligt eller permanent.

För din referens, här är sex smärtbehandlingsmetoder som du kan följa när du arbetar hemifrån:

1. Ta pauser och utför kroppssträckningar

Att sitta framför ditt skrivbord i åtta till nio timmar i sträck är inte bra för din kropp. Det främjar inte bara en stillasittande livsstil, utan det kan också förvärra dina kroppssmärtor, särskilt runt nacken och nedre delen av ryggen. Därför är det viktigt att ta flera pauser på en dag och utföra kroppssträckningar.

Fokusera på att sträcka ut dig runt rygg, axlar, nacke och fötter, eftersom dessa områden ofta påverkas mest när du arbetar hemifrån. Om att ta pauser är en konstant kamp kan du ställa in flera larm under ditt arbetspass som en påminnelse om att gå upp och göra tre till fem minuters kroppssträckningar.

Om det redan är för stressande och smärtsamt att utföra stretchningar för din kropp, kan det vara bäst att konsultera en professionell sjukgymnast för en korrekt diagnos. Det finns olika typer av fysioterapitekniker som åtgärdar olika kroppssmärtor och besvär. Till exempel lindrar manuell terapi smärta i ryggraden, axlarna, armarna och benen.

Samtidigt främjar ultraljudsbehandling blodcirkulationen och mobiliserar dina mjuka muskelvävnader, särskilt om du har tendinit orsakad av ditt jobb.

När den fysiska värken och smärtan har behandlats professionellt, håll din kropp och din allmänna hälsa i schack genom att göra dagliga sträckningar som en del av din arbetsrutin. Detta för att förebygga eventuella arbetsrelaterad smärta och skador i framtiden.

2. Använd temperaturterapi baserat på din kroppssmärta

Det är känt att temperaturterapi, mer känd som värme- och kylbehandlingar, effektivt kan behandla skador och kroppssmärtor. Se dock till att du tillämpar rätt behandling vid rätt tidpunkt för att främja tidig läkning. Generellt är förkylningsterapi lämplig för intensiva och plötsliga kroppssmärtor.

Ett bra exempel är när du får en spänd handled eller stukad handled till följd av att du upprepade gånger och nästan oändligt håller i och flyttar din datormus. Som ett resultat känner du plötsligt denna stickande smärta runt handleden och händerna som orsakas av översträckta handligament.

För att lindra smärtan kring handleden måste du applicera is omedelbart för att minska smärtan och förhindra svullnad.

Efter några dagar eller veckor, när smärtan och svullnaden har lagt sig, kan du gå över till värmebehandling eller värmebehandling. Värmen hjälper till att lindra värk och ömhet och hjälper till att påskynda återhämtningen av din handled totalt sett. Några värmebehandlingar du kan använda är värmekuddar, ta varma bad eller applicera varma handdukar. För kylbehandlingar kan du använda kalla sprayer eller isförpackningar.

3. Ta smärtstillande medicin enligt läkarens ordination

Om kroppssmärtan tenderar att agera varje gång du arbetar på ditt skrivbord, kan det vara bäst att rådgöra med en läkare och be om ett recept för smärtlindring. De flesta läkare rekommenderar ofta acetylsalicylsyra, paracetamol, ibuprofen eller till och med CBD-olja som de bästa medicinerna mot värk och smärta i kroppen. Se dock till att du bara tar dem enligt receptet.

Du kan också konsultera din läkare igen när smärtan har dämpats och du tror att du inte längre behöver dessa smärtstillande mediciner. Annars kan missbruk av användningen av dessa läkemedel leda till stroke och njurrelaterade sjukdomar.

4. Ät antiinflammatorisk mat för kronisk kroppssmärta

Dina kostvanor och matvanor kan också avsevärt påverka hur din kropp hanterar och reagerar på smärta och stress. Många distansarbetare har dock svårt att övervaka sina kostvanor och matvanor, särskilt när de är vana vid att “stressäta” när de arbetar. Du kan till exempel arbeta på ditt hemmakontor medan du äter hamburgare eller pommes frites till lunch.

Tyvärr kommer att äta friterad mat och de med raffinerat socker och transfetter bara förvärra rygg- och nacksmärtor på grund av deras pro-inflammatoriska egenskaper.

För att säkerställa att din kropp effektivt kan hantera och återhämta sig från kroppssmärtor, fokusera på att äta en hälsosam kost fylld med antiinflammatorisk mat. Frukt, mandel, mörka bladgrönsaker, kött och fisk kan hjälpa till att minska smärta och inflammation i din kropp.

5. Inkludera övningar med låg effekt i din dagliga rutin

Trots ditt fulla arbetsschema på distans, gör det till en punkt att inkludera övningar och styrketräning i din dagliga rutin. Att träna dagligen kommer att förbättra din flexibilitet, uppmuntra till rätt hållning och minska smärtan som orsakas av din kroppsvärk.

Du behöver inte oroa dig för att gå till gymmet efter en lång och ansträngande dag sittande på ditt hemmakontor. Yoga, promenader, stretching, cykling och simning är några övningar med låg effekt som hjälper till att hantera kroppssmärtor och främja ledrörelser.

Förutom övningarna med låg effekt, lägg till styrketräning till din dagliga träningsrutin. Detta kommer att lindra påfrestningar på kroppen som orsakas av att sitta under långa timmar och göra det lättare för din kropp att lyfta tunga föremål (t.ex. flytta ditt skrivbord, lyfta din dator eller bärbara dator).

I stort sett är det bästa sättet att hantera kroppssmärtor att se till att de aldrig händer dig igen. Tänk på att ländryggssmärtor, spänningar i handleden och stela nacke bara kan uppstå om du ständigt gör följande:

 • Dålig sittande och stående ställning under arbetet
 • Att lyfta tunga föremål på fel sätt
 • Ohälsosam matlivsstil
 • Påfrestning
 • Underlåtenhet att ta pauser och utföra sträckningar
 • Får inte tillräckligt med vila och sömn för att din kropp ska återhämta sig

Att arbeta hemifrån kan låta bekvämt och avkopplande, med tanke på att du inte behöver gå någonstans för att tjäna pengar. Lägg detta till det faktum att distansarbete också främjar en hälsosam balans mellan arbete och privatliv. Men du måste också vara mer uppmärksam på din kropp, särskilt eftersom denna arbetsinställning innebär att sitta under långa timmar.

Det är därför det rekommenderas att använda ergonomiska möbler och träna korrekt sittställning för att förhindra att din kropp och muskler upplever belastning och smärta. Se dessutom till att du leder en hälsosam livsstil och ger din kropp tillräckligt med tid att vila och slappna av.

Key Takeaway

Att arbeta hemifrån kommer med förmåner och förmåner. Ändå kan det också förvandlas till oändliga kroppssmärtor och potentiell trötthet när du inte tar hand om din kropp. Tänk därför på dessa metoder och börja införliva dem i din livsstil för att minska riskerna för att drabbas av muskelspänningar, kroppssmärtor och andra arbetsrelaterade skador.

Kom ihåg att inget jobb är värt att ge upp din kropp, hälsa och övergripande välbefinnande.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *