Att spara och bo att hyra är möjligt med dessa tips

Fler och fler spanjorer bestämmer Hyra kontra att köpa ett bolån. I verkligheten av en föränderlig marknad är det ett bra alternativ att spara på lön och kostnader, uppnå en bra ekonomisk balans för att ha pengar för framtiden.

fotohus återspeglar denna verklighet i en rapport med titeln Bostad uthyres år 2020där han säger det 64 % av turistlägenhetsägarna har bytt till bostadsuthyrning under pandemin. Instängdheten och svårigheterna att flytta mellan samhällen har fått många medborgare att göra sin hyreslägenhet till ett riktigt hem under pandemin.

Även om det kanske inte verkar så kan du dra nytta av denna nya verklighet, som har gjort det möjligt att få mycket mer utbud på fastighetshyresmarknaden. I den här artikeln ska vi visa dig hur du kan bo för uthyrning genom att hålla ett öga på priset du betalar och lyckas spara från början av denna nya upplevelse.

8 effektiva knep för att spara och leva hyra

  • Var tydlig med hur mycket du vill lägga på hyran. om ditt mål är förbättra din sparkapacitet Innan året är slut bör ditt första mål vara att bestämma hur mycket du vill betala i hyra. Som råd, du kan tänka på en procentandel av din inkomst, så att när månaden är slut har du en liten kudde som du kan sätta in på ett annat sparkonto. Detta hjälper dig att nå dina sparmål med lätthet.
  • Var kommer du bo? Välj en bra plats. Livet är fullt av utgifter, båda två för ägaren och för hyresgästen, så dra nytta av varje resurs för att få ut det mesta av den. Det är stor skillnad på att bo mitt i en stad och i utkanten, med besparingar som till och med kan nå 200 euro. Faktum är att du kan träna på medvetna utgifter antingen Förflytta om du vill förbättra hälsan på dina konton ytterligare.
  • Prata ansikte mot ansikte med ägaren. Om du verkligen gillar läget, du ser priset bra och du gillar lägenheten är det bäst att du tar ett samtal med ägaren. Prata om vad han letar efter och vad du vill skapa förtroende så är det inga problem när du ber honom fixa något runt huset.
  • Betala depositionen i förskott. Det kan låta motsägelsefullt om ditt mål är att spara, men det är bättre att vara försiktig när det kommer till hyra. Det bästa är att du erbjuder dig att betala depositionen, antingen för en månad eller till och med för ett helt år, så att du senare kan få tillbaka den och ägaren är mycket lugnare.
  • Hyr ut till den som vill sälja. innan du söker din nya hyreslägenhet, kan du ta hänsyn till de försäljningspriser som är högre i det område du gillar. YoFörsök att kontakta ägaren av huset och begära en uthyrningerbjuder att förskottera månatliga avbetalningar så att du kan ha en bra budget när det är dags.
  • Hyr med köpoption. En annan strategi som fungerar mycket bra för att få ett lägre hyrespris är att gå med i den här typen av köp, i det fall du ska förvärva lägenheten på medellång sikt. Detta kommer att hjälpa dig att få bra besparingar de första åren innan du betalar av på bolånet.
  • Förhandla priset med ägaren. Det finns flera tillfällen då du är intresserad av att förhandla om ett lägre pris, när ditt kontrakt går ut, när hyrespriserna faller på marknaden eller om det inträffar en allvarlig incident som hindrar dig från att trivas i lägenheten. Kom ihåg att du kommer att klara dig mycket bättre om du redan har etablerat ett förtroendeförhållande med hyresvärden, eftersom han kommer att förstå din situation mycket bättre när du förklarar det för honom.
  • Publicera erbjudanden om att dela lägenheten. Innan du flyttar in i ditt nya hem du kan söka nya hyresgäster som hjälper dig att klara månadskostnaden för hyra eller delade utgifter som internet och el. Det är viktigt att du litar på dem, så att du kan boka intervjuer innan du släpper in dem för att se om de är kompatibla eller inte.

Vad tycker du om dessa tips för att hyra och bo? nå dina sparmål? När du väl är inne i huset kan du lita på en rad tekniker för att spara ännu mer pengar, som att satsa på billig och hållbar konsumtion, ta hand om din energiförbrukning och till och med förbereda en serie spel att lära sig spara oavsett hur gammal du är. På så sätt säkerställer du det din nya livsstil är bra för miljön men också för din egen inhemska ekonomi.

Entiteterna i Caja Rural Group följer dig på din resa mot besparingar

Att spara på lång sikt kan tyckas komplicerat när du bor i en hyresrätt, så det finns inget bättre än att ha rätt företag att bestämma hur du ska förbereda din budgetstrategi under resten av året.

Entiteterna i Caja Rural Group erbjuder dig olika produkter fokuserade på alla stadier av ditt sparande så att du kan organisera dina konton, optimera din inkomst och minska alla dina planerade och oförutsedda utgifter. I det här formuläret kan du kontakta din betrodda enhet för att konsultera alla dina tvivel från första hand.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *