Hur mycket bolån kan jag begära med min lön?

Alla spanjorers dröm är att kunna äga ett hem. Men för att förvärva fastigheter måste de flesta vara i skuld i flera år. Det är en hård verklighet som har gått i arv från generation till generation och det är väldigt svårt att fly från den. Att köpa ett hus är drömmen för alla människor, men det kan vara en huvudvärk.

När du sitter och kastar siffror kommer säkert en fråga att tänka på: Hur mycket bolån kan jag begära med min lön? Vi vet mycket väl vad som kan gå igenom ditt huvud om du funderar på att köpa hus och ansöka om ett bolån.

Genomgående i detta inlägg hittar du alla nycklar så att du kan veta vilken typ av bolån som passar dina behov bäst och framför allt utifrån vad du tjänar på din lön.

Kan jag begära bolånet om jag inte är permanent?

Innan du ansöker om ett bolån måste du ha några tydliga begrepp. Först av allt, vad du bör veta hela tiden är ditt lånekapacitet, det vill säga den procentandel som du kan avsätta från din lön till förvärvet av din drömbostad. Eftersom beroende på den procentsatsen kan du fördela betalningen av skulder i ett större eller mindre belopp.

Våra experter påpekar det Du bör inte dedikera mer än 35 % av månadsinkomsten att möta ett hypotekslån av dessa egenskaper. Personen måste ha minst 65 % av sin lön för att kunna täcka sina grundläggande behov såsom: betala för mat, spara, göra fritidsaktiviteter, gå till läkare…

Banker godkänner som huvudregel inte bolån vars månatliga avbetalningar överstiger 35 % av den sökandes inkomst. Detta är viktigt, eftersom din relation med finansinstitutet på lång sikt kan bli komplicerad om du vid ett visst tillfälle inte har råd att betala ditt bolån.

Den ekonomiska relationen med företaget kommer att pågå i decennier och det är bekvämt att få reda på anståndsperioden, den tillämpliga skillnaden, provisionerna, räntorna för det framtida bolånet, bland annat.

Att inte ha ett fast jobb betyder inte att du inte kan få tillgång till den finansiering du behöver att köpa ditt hus. Men det är sant att du kommer att ha fler alternativ om ditt jobb är mer eller mindre stabilt, har besparingar för att betala handpenningen på fastigheter, har påskrifter eller garantier, förvärvar fastigheten med en andra ägare.

Kort sagt, det är inte omöjligt, men det är bekvämt att du kan fundera mycket noga över hur du vill ansöka om ditt bolån och stå inför betalningen av förvärvet av din bostad om ditt jobb inte är tillsvidare.

Vilka alternativ har jag om de inte ger mig det?

Oroa dig inte om du inte har beviljats ​​bolånet hos din betrodda bank. Nu kan du på internet hitta plattformar som Colibid där du kan få bästa möjliga bolån och på mindre än tre dagar helt kostnadsfritt.

Från vår plattform får vi banker att tävla om att ge dig det bästa bolånet. Detta är 100 % verkligt, eftersom vi får bankerna att konkurrera om dig och alltid erbjuder de bästa bolånevillkoren. Colibid gör din process snabb, säker och bekväm!

Med knappt någon byråkrati kan du komma åt flera bostadslåneerbjudanden genom att fylla i ett enkelt onlineformulär på vår hemsida.

Colibid-processen är så enkel att vi är den enda bolåneauktionen som finns i Spanien, de är de banker som erbjuder dig det bästa erbjudandet.

Behöver jag ha något sparat innan jag begär bolånet?

Förutom att räkna ut pengarna som du ska avsätta från din lön till bolånebetalningen varje månad under flera år, bör du ta hänsyn till att många banker vanligtvis inte beviljar mer än 85 % av bostadens värde. Sökanden måste ha sparat eller åtminstone ha möjlighet att disponera resterande 20 % för att kunna förvärva den bostad som intresserar dem.

Till dessa 20 % måste man lägga ytterligare 10 %, vilket är bra att ha sparat, för att klara de förvaltningskostnader som kan uppstå vid försäljningen av huset.

Under hela denna process kan du använda Colibid-bolånesimulatorn där du kan se några antaganden baserade på dina personuppgifter.

Rekommendationer på bolånet enligt lön

Vi kan dra några slutsatser om att bevilja ett bolån baserat på din lön:

  • Tjänar du mindre än 2 000 euro i månaden ska du leta efter en bostad som kostar mindre än 200 000 euro, det vill säga de som tjänar mindre än 3 000 euro har råd att köpa ett hus på cirka 300 000 euro.
  • Ju längre bolånebetalning kommer att sänka den månatliga betalningen, även om det också kommer att leda till att räntan ökar. Om du förlänger löptiden på bolånet blir det lättare för dig att betala din månadsbetalning under flera år.
  • Du måste också ta hänsyn till vad som är den maximala belåning enligt lön som du kommer att begära från banken.
  • Ha minst 20% av husets värde sparat.
  • Överväg Euribor om ditt lån varar mer än 30 år.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *