Hur sparar man för att köpa en bil?

Att köpa en bil är en av de viktigaste operationerna som en person kan utföra; oavsett om du skaffar det genom finansiering eller kontanter.

Oavsett vilken köpmetod du använder är en tidigare besparing på bilens värde ofta väsentlig för att minimera kostnaderna för förvärvet.

I följande artikel kommer vi att berätta allt du behöver veta om att köpa en bil, vilka sparmetoder det handlar om och vilken månad som är lämpligast att göra investeringen, bland annat tips.

Hur sparar man för att köpa en bil?

Som vi påpekade tidigare är att köpa en bil en stor investering av pengar. Därför är det viktigt att du innan du står inför köpet kan göra en tidigare besparing av pengar. Det första du behöver veta är hur mycket du behöver spara för att minimera utgifterna.

Det idealiska vore att ta fram en plan som bland annat har ett start- och slutdatum för sparandet och en specifik summa pengar att investera. Det viktiga är att du är tydlig och specifik när du skriver det.

Det element som hjälper dig att veta hur mycket pengar du bör spara är att avgöra om du vill köpa en ny eller begagnad bil.

Om det du vill ha är en ny bil, kan du kolla priser och modeller på lokala återförsäljares webbplatser för att kontrollera deras erbjudanden; Det måste tas med i beräkningen att när du köper en ny bil finns det andra utgifter som i allmänhet inte ingår i priset, så du måste ha extra pengar när du gör transaktionen.

När du kan bestämma det exakta värdet på bilen du vill ha kan du beräkna hur mycket pengar du behöver betala för bilen, antingen dess fulla pris eller en procentandel av den.

Hur mycket pengar behöver jag för att köpa en bil?

När du väl har det exakta värdet på fordonet och den budget du har för att skaffa det är det viktigt att bestämma om du vill betala hela priset för bilen eller ge en handpenning eller finansiera resten av dess värde.

Oavsett vilken betalningsmetod du väljer måste du göra en plan för att avgöra hur mycket pengar som behövs för att nå ditt mål.

Nedan beskriver vi fördelarna och nackdelarna med både hel och delbetalning vid bilköp:

Total enhetsbetalning:

En av de största fördelarna med att betala fullt ut när du köper en bil är att du inte behöver göra ytterligare betalningar och du kommer också att vara befriad från att göra månatliga betalningar. Om du bestämmer dig för att använda denna betalningsmetod måste du planera en budget för att regelbundet betala de fasta utgifterna för fordonet (årsförsäkring, gas, SOAT, fordonsskatt för ny bil) samtidigt som du fortsätter att spara till andra investeringar du vill göra .

Om du till exempel vill köpa en bil för 6 000 dollar som med värdet av skatter och avgifter har en total kostnad på 6 800 dollar och du vill köpa den på ett år, indikerar detta att du måste spara 566 dollar per månad för att uppnå Det.

I sin tur, när du köper ett fordon, varnar återförsäljaren att det finns en väntetid tills fordonet når dina händer, så om du ska betala fullt ut är det viktigt att du delar bilens totala värde med det angivna antalet månader. Denna information kommer att berätta hur mycket pengar du bör spara varje månad.

Finansierad enhetsköp:

Man måste ta hänsyn till att anskaffning av ett fordon genom att finansiera dess värde innebär att man ådrar sig en skuld och därför måste det skötas på bästa sätt så att kostnaden för köpet inte blir större än förväntat.

Å andra sidan kommer de regelbundna betalningarna som följer med finansieringen av ett fordon med en bra kreditvärdighet.

Å andra sidan gör finansieringen att du kan köpa en modern bil med bättre körsträcka och mer säkerhet, men det kommer att innebära en högre kostnad och du måste se till att du kan klara de månatliga betalningarna i tid.

Varför köpa en bil?

Om du vill välja en bra bil är det viktigt att du uppmärksammar de fördelar som det innebär, inte bara i din ekonomi utan i ditt dagliga liv:

 • Det ger dig mer självständighet: Många använder kollektivtrafik för att ta sig till jobbet eller hemmet, och när du köper en bil är du inte längre beroende av stramare tidtabeller.
 • Lösning på en nödsituation: Att ha ett eget fordon kan vara lösningen på alla nödsituationer som uppstår eftersom du inte behöver vänta på ett annat fordon eller till exempel en ambulans.
 • Du sparar tid: Att ha en bil anpassar sig till dina dagliga behov, det vill säga du kan använda den när du behöver den, vilket kommer att spara tid, särskilt under högtrafik.

Om du använder de tips vi tar fram i den här artikeln kommer du med tiden att kunna ändra din bilmodell med fler fördelar.

Ska man köpa en begagnad bil eller en ny bil?

Ny bil

Förvärvet av ett nytt fordon ger följande fördelar:

 • Behåll din fabriksgaranti
 • Underhållskostnaden är lägre eftersom dess delar är nya.
 • Under de första tre åren av ditt fordon behöver det ingen teknisk revision.
 • Eftersom den är en ny bil är den i utmärkt skick så den är säkrare.

Dess nackdelar är följande:

 • Eftersom det är en 0 km är det en ganska dyr produkt.
 • Devalveringen av fordon är ganska hög.
 • Du betalar Fordonsskatten under de första tre åren.

Använd bil

Fördelar:

 • Ditt inköpspris är lägre.
 • Med tiden indikerar dess värde mindre avskrivningar.
 • Utgifterna det genererar är lägre, både försäkringar och skatter.

Å andra sidan har det vissa nackdelar att köpa en begagnad bil:

 • Det finns fler chanser att bilen går sönder, med hänsyn till åldern.
 • Den har ingen garanti.
 • Beroende på dess ålder kan den vara mindre säker eller till och med pålitlig.
 • Den som säljer bilen är den som känner fordonet mest i förhållande till köparen.

Hur genomför man en sparplan för att köpa en bil?

Förbered en budget

Tidigare har vi förklarat hur du gör upp en sparplan som gör att du kan nå de mål du vill; Av denna anledning är det viktigt att du innan du bestämmer dig för att köpa en bil gör en korrekt budget över din inkomst per månad, dina utgifter och skyldigheter och på så sätt får du en uppskattning av hur mycket pengar du kan investera.

Välj fordonet

När du väl har den budgeten är det dags att välja den bil du vill ha, så länge den passar den planen, dina dagliga behov och dina besparingsmöjligheter.

spåra dina mål

Sätt ditt sparmål. Du vet redan hur mycket det kommer att kosta att skaffa din bil, så nu är det upp till dig att ställa in hur mycket du kommer att spara månadsvis och hur lång tid besparingen ska hålla. Vid det här laget bör du föreslå att vara uthållig och ansvarsfull när det gäller att uppfylla målet.

Välj fonder

En av lösningarna för att bära sparande som genererar hög avkastning, förutom att säkerställa att investeringen inte löper höga risker, är att göra det genom fonder.

Blum Cash erbjuder möjligheten till fonder för dig att sätta in dina pengar och du kan få bra vinster jämfört med att spara på bankkonton. Du hittar information om fonden på: https://www.miblum.com/fondo-blum-cash

Vilken är den bästa månaden att köpa en ny bil i Peru?

Enligt experter på fordonsmarknaden är en av de bästa månaderna att köpa en bil i augusti, eftersom september månad är då årsbytet och modellen genereras och återförsäljarna får lägga ut fordonet till försäljning med kostnaden för nästa år.

Å andra sidan, när man byter år och modell erbjuder många företag kampanjer och rabatter i syfte att fatta beslutet att faktiskt köpa en bil.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *