Hur sparar man för att köpa hus?

Ett av de viktigaste projekten i en människas liv är kanske att ha en egen bostad och att spara, även om det kan tyckas väldigt komplicerat, är en bra strategi för att komma närmare att uppfylla drömmen om ett eget hem.

I den här artikeln berättar vi hur du kan spara för att köpa din egen bostad, pengarna du behöver och kraven för att komma åt det.

Hur ska jag spara för att köpa hus?

Om du vill börja spara för att köpa ett hus måste du vara uppmärksam på dessa tips:

 • Enligt finans- och fastighetsexperter är andelen att spara för att köpa ett hus minst 10 % av din lön. Detta är ett grundläggande test eftersom du måste skapa sparkapacitet inte bara för att nå ditt mål utan också för att visa för banken eller någon finansiell institution att du kan spara.
 • Nästa steg till ditt beslut är att fastställa ett första mål för året, du kommer att se att det inte bara är ett realistiskt mål, utan också mätbart och uppnåeligt.
 • Sätt en budget och försök hålla dig till den; organisera dina dagliga, veckovisa, månatliga och årliga utgifter, på så sätt får du en helhetsbild som gör att du kan nå ditt mål snabbare.
 • Nästa sak är att välja ett finansiellt verktyg för att sätta in dina besparingar; I det här fallet kan du välja att spara eller investera i Blum Renta Global under en period på minst 3 år, du kan nå den ursprungliga summan pengar för bostaden eller överskrida den.
 • Ett annat av tipsen att följa är att undersöka fastighetsmarknaden, att fördjupa sig i dess egenskaper. Tack vare detta kan du öppna panorama över husens värden beroende på yta, kvadratmeter, konstruktionens ålder, bland andra faktorer.
 • Du måste be finansinstitutet att välja en studie om din skuldkapacitet, på så sätt får du veta hur mycket pengar banken kan låna dig, hur mycket du bör spara och vilken fastighet du kan köpa för de pengarna.

Hur mycket pengar ska jag spara för att köpa hus?

Om vi ​​ska köpa ett hus måste vi begära ett hypotekslån, det är nödvändigt att du är tydlig med vilka pengar du kommer att kunna betala per månad och det belopp som du kommer att ge till banken som handpenning.

Vissa banker kräver en startavgift på 10 % medan andra har ett krav på mellan 20 % och 30 %.

Hur mycket pengar ska jag spara för att bygga ett hus?

Innan man börjar bygga sitt eget hus är det viktigt att man, när man gör upp den budget som man har, räknar ut hur många det blir och hur många kvadratmeter bygget kommer att ha.

Men för att tala om exakta siffror, i Peru, för att bygga ett tvåvåningshus med cirka 100 meter tak, är det ungefärliga värdet 260 000 sulor för bottenvåningen medan övervåningen kommer att kosta cirka 120 000 sulor.

Om du vill bygga ett tvåvåningshus bör du också ta hänsyn till att bottenvåningen är dyrare eftersom grundläggningskostnaderna ingår i det beloppet.

Du måste dock inte bara tänka på strukturen utan också på arbetskraften för att utföra den och för detta behöver du cirka 90 000 sulor.

När det gäller byggandet av mer aktuella strukturer måste man ha en budget på runt 150 000 till 200 000 sulor för en 90 kvadratmeter stor bostad.

Krav för att köpa hus

För att få tillgång till ett husköp måste du uppfylla följande krav:

fastighetsreservation

Detta avser valet av bostad, när du väl har gjort det måste du skriva på ett bokningskontrakt vars varaktighet är två veckor och som gör att du kan ta bort den egendomen från marknaden tills du fyller i din kreditansökan på banken.

När denna process är klar upprättas protokollet.

Kontot

När finansinstitutet har godkänt hypotekslånet upprättas protokollet; Detta är ett juridiskt dokument som gör försäljningen av hemmet officiell. Detta dokument består av båda parter, det vill säga köparen och säljaren, förutom att det i det exponerar de rättigheter och skyldigheter som båda åtar sig. Den som förvärvar bostaden ska i detta fall betala notarieavgifterna vars beräkning baseras på bostadens totala värde och det område där den är belägen.

Samordning med banken

När försäljningskontraktet har undertecknats skickas dokumentet till banken och kreditutbetalningsprocessen påbörjas. Från det ögonblicket genomförs värderingen för att fastställa värdet på bostaden, på detta sätt kommer finansinstitutet att bestämma storleken på försäkringen och den skuld som köparen förvärvar på värdet av fastigheten.

Kostnaden för denna typ av förfarande är mellan 200 och 300 sulor.

Offentlig gärning

Denna process utförs inför en notarius publicus och rättssäkerhet erbjuds både köparen och säljaren och presenteras för SUNARP (National Superintendence of Public Registries) för att registrera försäljningskontraktet.

leverans av fastigheten

När kontrakten är undertecknade betalar banken ut krediten och betalar det totala värdet av bostaden så att fastighetsbolaget kan leverera fastigheten.

Däremot måste köparen betala den första kreditbetalningen.

AFP för att köpa ett hus

Mot mitten av 2020 presenterades lag nr 31017 som tillåter peruanska medborgare att ta ut upp till 25 % av fondadministratörens ackumulerade medel.

Denna lag sanktionerades från den ekonomiska nödsituation som representeras av Covid-19-pandemin.

För att få tillgång till denna förmån måste du visa upp följande dokument:

 • Utfärdande av en rapport av SUNARP där fastigheterna i ditt namn förekommer, om du har det, oavsett om du är ägare, del av ett äktenskapligt partnerskap eller delägare i 50 % av fastigheten.
 • Rapportera var ditt senaste kontoutdrag visas.

Hur säljer man ett hus för att köpa ett annat?

Om du vill sälja ditt hus och sedan köpa ett annat bör du följa följande tips:

Var så redo som möjligt för försäljningen

Detta innebär att all dokumentation som hänför sig till fastigheten du vill sälja måste vara klar och uppdaterad, på så sätt kommer försäljnings- och köpprocessen att gå mycket snabbare och utan komplikationer.

Förutse vilken information din advokat kan behöva

Alla handlingar som du har, oavsett om det är papper som avser konstruktionen såväl som andra viktiga papper, ska vara i ordning och ordning, så att processen kan genomföras utan större komplikationer.

Håll huset i gott skick

Husets utseende är en av de viktigaste detaljerna; Att konstruktionen är oklanderlig från grund till belysning och målning är en avgörande aspekt för framtida köpare eftersom det gör huset till ett mer attraktivt utrymme.

Välj en lämplig fastighetsmäklare

Att ha en bra fastighetsmäklare är en aspekt som du måste ta hand om och vara uppmärksam på eftersom det är han som ska placera huset inför potentiella köpare och försöka erbjuda dig det bästa alternativet.

Du kan också dra nytta av deras erfarenhet på fastighetsmarknaden för att lösa alla tvivel som uppstår.

erbjuder flexibilitet

Om en köpare är intresserad av att titta på fastigheten över natten eftersom de inte kunde lämna innan jobbet, kan du välkomna att ju fler potentiella köpare ser bostaden, desto bättre för dig.

Fördelar med att köpa hus

Dessa är fördelarna med att köpa ett hus:

 • Du kan inte bara bo i den utan också hyra den och göra vinst.
 • Du kan modifiera den efter din smak och dina behov.
 • Du behöver inte längre hyra.
 • I allmänhet sjunker inte husen utan ökar i värde. I de flesta fall ökar din fastighet sitt försäljningsvärde.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *