Hur sparar man pengar? Med sparmetoder!

Du känner till teorin och har till och med försökt omsätta den i praktiken öppna ett sparkonto. Men oförutsedda händelser, nycker och sista minuten-resor tar oss ibland bort från vårt ursprungliga sparmål. Om du vill att din personliga sparplan ska uppfyllas under 2022, fortsätt att läsa rekommendationerna vi har utarbetat.

Varför och hur spara pengar?

En av de vanligaste frågorna som uppstår när vi vill planera ett stort köp på medellång sikt har att göra direkt med veta hur. Hur man sparar pengar månad för månad är en av de mest upprepade frågorna, särskilt bland de personer som inte har kunnat organisera sig väl eller inkomsterna inte når dem att spara i slutet av månaden.

I denna rad har den definition som RAE föreslagit av verbet att spara direkt att göra med “att reservera en del av den vanliga inkomsten” eller, som det står i dess andra betydelse, “spara pengar som en prognos för framtida behov”.

Av båda definitionerna kan man sluta sig till att människor i allmänna termer sparar månadsvis av två huvudsakliga skäl:

  • Ha din rygg täckt i händelse av en större ekonomisk oförutsedd.
  • Avsätt pengar för att göra en medelfristiga investeringar.

sparmetoder

Sätt av en mer eller mindre fast summa pengar varje månad, i syfte att uppfylla sparplanen som vi har utformat för att uppnå våra ekonomiska mål 2022, kräver uthållighet, men också kreativitet. Med tillkomsten av internet, specialiserade bloggar och plattformar som YouTube, har sparmetoderna mångdubblats, vilket ökar den kollektiva kunskapen inom sparande.

Sparmetod 50-30-20

Kände du till sparmetoden 50-30-20? Denna populära teknik består av dela upp vår inkomst i tre delar i början av månaden. Därför kommer vi att ägna 50 % av det till fasta utgifter, 20 % till sparande och resterande 30 % till fritid. Vi kommer inte att märka någon skillnad i täckningen av våra grundläggande behov, eftersom månadsbesparingen utvinns från att dra av fritidens ekonomiska vikt.

Om vi ​​till exempel tar en lön på 1 500 euro netto per månad som referens, skulle fördelningen av vår budget vara som följer:

  • 750 euro skulle gå till basala behov (hyra eller bolån, mat, transport, apotekskostnader, kläder eller skor).
  • 450 euro skulle reserveras för fritid (gå ut och äta, utflykter, filmer, konserter, gym, etc).
  • 300 euro ska gå direkt till vår sparkonto.

Genom att följa denna utmaning, i slutet av året, kunde en person med denna inkomst spara totalt 3 600 euro.

Sparande utmaning 52 veckor

Den 52 veckor långa sparande utmaningen är något annat. Det är en av de mest kreativa och använda teknikerna hittills. Detta förslag går ut på att sätta in på spargris, burk eller sparkonto de pengar som motsvarar numret på den vecka vi befinner oss. Av denna anledning är det idealiska att starta processen på årets första dag.

Operationen skulle vara som följer: första veckan skulle vi ange en euro, den andra två euro, den tredje tre euro och så vidare. Medan de första veckorna är besparingar praktiskt taget anekdotisk, när vi når mitten av året kommer vi att tjäna cirka 200 euro per månad.

Till exempel, i oktober månad, vecka 40 av året skulle vi ange 40 euro, 41, detsamma är dess motsvarighet i euro, 42, 42 euro och så vidare till slutet av månaden. Totalt, i denna hypotetiska vecka som används som exempel, skulle vi spara 166 euro. I slutet av året kommer vi att ha sparat 1 378 euro genom att följa denna metod.

21 dagars ekonomisk fasta

Slutligen syftar denna besparingsutmaning till att uppmuntra minsta utgifter under minst en månad om året, vilket gör det till en idealisk metod för att uppnå ett specifikt sparmål som vi behöver på kort tid.

baserat på boken “Den 21-dagars finansiella fastan: din väg till ekonomisk fred och frihet”, Detta tillvägagångssätt föreslår att man inte gör några onödiga utgifter under 21 dagar. Det vill säga, om tre veckor kommer vi bara att kunna investera våra pengar i att äta, betala hyran, räkningarna och färdmedlen. Bokens författare anser att det är en ekonomisk omskolning som lär oss att pengar försvinner dagligen i mycket överflödiga saker som inte alltid är nödvändiga.

Spara genom att använda teknik

Förutom sparmetoder som ovan, finns det ett antal alternativ som vi kan genomföra tack vare tillgången till den teknik som vi idag har.

Fler och fler finansiella institutioner är det inom sin nätbank erbjuder de en uppdelning av finansiell information där de anger i vilken typ av utgifter vissa budgetposter eller andra går. Detta är just fallet med Ruralvías verktyg Mis Finanzas, tillgängligt för alla Caja Rural-kunder.

Om du är kund hos en av enheterna i Caja Rural Group och du använder dess digitala bank, Ruralvía, dagligen, rekommenderar vi att du tar en titt på Min ekonomi och börjar dra nytta av alla dess funktioner.

Min ekonomi tillåter dig organisera dina inkomster och utgifter efter kategorier och även tack vare hans finansiell kalender, kommer du att kunna visualisera de viktigaste ekonomiska utnämningarna. På så sätt glömmer du inte att försäkringsutbetalningen kommer, eller att den periodiska överföringen för hyran kommer ut från ditt konto, eller att du måste uppvisa den kvartalsvisa momsen innan löptidens slut.

Kom också ihåg att sedan Min ekonomi i Ruralvía ​​kan du skapa sparmål och du kommer att kunna ta ut, periodvis och nästan utan att inse det, ett ekonomiskt belopp som kommer att öka din ekonomiska kudde.

Det är en mycket användbar tjänst för både privatpersoner och företag. Om du behöver mer information kan du ta reda på det på webbplatsen för din Grupo Caja Rural-enhet eller gå till något av dess kontor.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *