Kan ETF-investeringar ta dig till en sexsiffrig bankrulle?

Idag ägnar sig många människor åt finansmarknaderna på en eller annan plattform för att öka sina inkomster, bygga boägg och generellt förbättra sin ekonomiska ställning. Kanske skulle du, som många andra, också vilja ha lite extra att spendera på onlineunderhållning.

Det finns en uppsjö av information om vilka investeringsalternativ som ger högst avkastning, vilka är den säkraste (eller lägsta risken) och vilka är riskabla med stora avlöningsdagar (om de lönar sig).

När du går in på investeringsarenan för första gången kan denna lavin av fakta och siffror och spektrum av val vara ganska skrämmande, särskilt om du är en nybörjare och förstagångsinvesterare.

Vi kommer att sträva efter att göra saker lite enklare genom att utforska ins och outs av börshandlade fonder (ETF). Vi kommer också att titta på lönsamheten för dessa fonder för att öka dina rikedomar och ekonomiska bemyndigande.

Olika investeringsalternativ

Låt oss ta en snabb titt på de olika investeringsalternativen som finns tillgängliga för investerare innan vi dyker in i kärnan i ETF:er. Var och en av dessa har sina egna för- och nackdelar och riskfaktorer:

Lager

är i grunden ägande eller aktieandelar i ett visst företag. Antalet aktier du äger avgör din procentuella ränta.

Du kan köpa aktier i börsnoterade företag som handlas på de globala aktiemarknaderna som Nasdaq eller New York Stock Exchange (NYSE).

Att göra vinster eller förlora pengar beror på företagets prestanda på dessa marknader.

Obligationer

är i huvudsak lån till specifika räntor till institutioner och företag och genererar pengar från räntebetalningar och avveckling av obligationen när den förfaller.

Några av dessa inkluderar kommunal-, stats- och företagsobligationer. Obligationskurser, precis som aktiekurser, fluktuerar och medför risker.

Kryptoinvesteringar

innebära investeringar i digitala tillgångar som kryptovalutor och initiala mynterbjudanden (ICOs). Bitcoin startade denna utveckling 2017 och fortsätter att orsaka krusningar på globala marknader.

Dessa investeringsmöjligheter är ofta komplexa, och du bör undersöka saker som blockchain-teknik innan du dyker in i kryptoinvesteringar.

Bankprodukter och försäkringsplaner

körs ofta med fasta månatliga betalningspremier och utbetalning efter en viss tid. Du investerar dessa summor till en viss ränta som växer dina pengar.

Dessa alternativ medför viss risk men betraktas generellt som lågriskinvesteringar.

Råvaruinvesteringar

baseras på terminskontrakt där du förvärvar eller säljer en specificerad kvantitet av en vara för ett specifikt pris vid en förutbestämd tidpunkt i framtiden.

Råvaror är saker som ädla metaller, olja och animaliska produkter. De inkluderar även valutor (som vanligtvis handlas i valutapar) och andra finansiella instrument.

ETF:er

innebära sammanslagning av investeringar och investeringar i vissa sektorer.

ETF:er: Vad är de och hur fungerar de?

En börshandlad fond, mer allmänt kallad en ETF, är en fond som samlar pengar från många investerare och investerar dem i antingen råvaror, aktier eller obligationer som definieras av fonden.

Vanligtvis är dessa fonder inriktade på ett specifikt index, såsom S&P 500, Dow Jones Industrial Average eller FTSE 100.

Du kan se på en ETF som en korg som innehåller olika värdepapper och följer handelstrenderna för aktier och andra investeringar.

ETF:er, ungefär som aktier, handlas kontinuerligt och går upp och ner i värde i enlighet med varierande krav och tillgångar.

Fondförvaltare kontrollerar och förvaltar dessa fonder, som måste registreras hos Securities and Exchange Commission (SEC). Detta skiljer dem från hedgefonder, även kända som privata investeringsfonder.

I huvudsak betyder det att du inte har något att säga till om var och i vad dina pengar, tillsammans med de andra fondinvesterarnas, kommer att investeras i.

För- och nackdelar med ETF-investeringar

ETF:er är billiga och enkla investeringsalternativ som låter dig bygga en brokig portfölj.

Med åren blev dessa fonder mer populära bland både erfarna finansförvaltare och ensamma investerare. Fördelarna med ETF:er inkluderar:

Diversifierade investeringsportföljer

du behöver inte mycket pengar för att investera i olika tillgångar. Med bara ett fåtal aktier öppnar en ETF upp dörrarna för olika intressen som aktier, obligationer och råvaror.

En diversifierad portfölj innebär att dina ökända pengaägg inte är alla i en korg och är utspridda för att slumpa dessa olika tillgångar.

ETF:er varierar och du kan välja var och hur du ska investera

Som nämnts spårar vissa bara vissa tillgångar, och andra är hybrider som följer en blandning av tillgångar på ett specifikt index.

Du kan också välja att välja en ETF med högre risk som är specialiserad på nischbranscher som robotik. Dessa specialiserade ETF:er kan erbjuda högre avkastning.

Så ETF:er ger dig ett val mellan passiva och aggressiva investeringsmetoder.

Investeringar är relativt låga

Det finns dock några ETF-nackdelar som du bör tänka på. Fondförvaltare tar i allmänhet ut en avgift för att förvalta dessa fonder.

Vissa fonder kan ha dolda kostnader som kan ta dig oväntad, så se till att göra dina bakgrundskontroller och efterforskningar.

Dessa kostnader kan hänföra sig till saker som utgiftskvoter och bud- och säljspreadar.

Enskilda aktier, samtidigt som de bär högre risker, erbjuder bättre och snabbare belöningar. ETF:er är huvudsakligen långsiktiga investeringar som ger lägre risk.

Du bör också komma ihåg att endast utvalda ETF:er betalar ut utdelning och när de gör det är avkastningen inte lika hög som på enskilda aktier.

Viktiga takeaways

Så, är det möjligt att få miljonärsstatus och ekonomisk frihet med ETF-investeringar? Vi kan med tillförsikt svara jakande på denna fråga. Du bör dock göra grundliga efterforskningar innan du dyker in i någon form av finansiell investering.

Hemligheten ligger i ditt tålamod och din disciplin. Du måste lämna dessa investeringar ifred för att växa innan du kan se och njuta av avkastningen. Låt dina ETF-investeringar svälla – det är ingen brådska. Långsamt och stadigt vinner loppet.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *