Vad det är och hur man får ett rustikt gårdslån

Folk som har en rustik gård vet ofta inte att de kan bli utvecklingsbara eller om det finns ett hus kan det bli ägarens vanliga bostad.

Av denna anledning begär en rustik gård inteckning det är en mycket okänd bolåneprodukt i Spanien. Dessutom är det få banker som erbjuder denna typ av tjänster till sina kunder.

Definition av rustik gård

Om du är ägare till rustik mark måste du ta hänsyn till att definitionen av rustik fastighet är följande: mark som inte går att bebygga eller som innehåller bostad och är registrerad i fastighetsregistret.

Om alla dokument är i ordning, reformer kan göras för att modernisera huset. Dock, kan inte förstoras i ytan, förlängning eller höjd. Byggnadens struktur som redan finns måste alltid respekteras.

Dessutom kan du inte bygga ett nytt hem på rustik mark. Även om vissa autonoma samhällen tillåter byggandet av ett enfamiljshus under vissa undantag om det används för jordbruksverksamhet av människor som exploaterar miljön.

Vilka är villkoren för ett rustikt gårdslån?

Banker är ofta ovilliga att bevilja denna typ av bolån för rustika fastigheter. Det beror på att villkoren är föremål. Av denna anledning tecknas vanligtvis inte ett inteckningslån för rustik fastighet på 100 % av markens värderingsvärde med kunder. Det beviljas vanligtvis mellan 50 % till 70 % av gårdens totala värde. Med vilket måste du ha sparpengar eller garanti för att öka dina chanser att bevilja denna typ av rustik markinteckning.

För att du ska få fler möjligheter att lyckas med banken behöver du bara ta hänsyn till dessa två förutsättningar:

  • Återkvalificera marken, det vill säga att bli en stadsgård.
  • Konvertera den till den framtida bolåneinnehavarens vanliga bostad.

Vilka banker ger rustika gårdslån?

Det finns inte många spanska banker som vanligtvis arbetar med den här typen av bolåneprodukter, även om du kan kolla med din bank om de erbjuder den här typen av tjänster. Det största problemet som den framtida låntagaren står inför är att de, beroende på varje fall, kan få eller inte få ett erbjudande, eftersom kunder vanligtvis automatiskt kasseras om de inte uppfyller en rad krav.

De enheter som kan bevilja denna typ av bolån är vanligtvis landsbygdsbanker, eftersom de har en större närvaro i icke-urbana miljöer. Ändå, På marknaden finns det en del finansieringsalternativ som vi kommer att prata om senare.

Vad kan byggas på rustik mark?

För att ta reda på vad som kan byggas på rustik mark bör du läsa Stadsmark och rehabiliteringslagen. Eftersom den tidigare nämnda regleringstexten specifikt förbjuder byggande på dessa marker. Reglerna lämnar dock en dörr öppen för de autonoma kommunerna och rådhusen så att de kan fastställa några undantag.

Därför måste lagen i CCAA och kommunfullmäktige i staden där marken ligger beaktas. På så sätt kommer du att kunna veta vilka typer av konstruktioner du kan göra på din rustika mark.

De typer av byggnader som vanligtvis får byggas på denna typ av mark är följande:

  • Bostäder som är relaterade till exploateringen av marken.
  • Gårdsskolor.
  • Hus som är prefabricerade och självförsörjande.
  • Byggnader för vinturism eller agroturism.
  • Landsbygdshotell eller campingplatser.
  • Gamla hus.
  • Bensinstationer.
  • Simbassänger.

Om det är byggt på rustik mark och du inte har det specifika tillståndet kan du riskera böter och fängelsestraff på upp till 5 år, tillsammans med rivning av byggnaden.

Finns det alternativ till bolån för rustik mark?

Självklart finns det alternativ till rustika markpantlån! Till exempel, ett alternativ för att hitta bästa bostadslånen för rustik finca på den spanska marknaden är Colibid.

Det är en tjänst som transparent och snabbt kan erbjuda dig ett bolån som passar dina behov. Det är en ensambolåne auktion, som fungerar som en mellanhand mellan privatpersoner och banker. Därför kan de, baserat på din profil, hitta det bästa bolånet för rustik mark som du kan tänka dig.

Vilka banker erbjuder bolån för rustika gårdar?

Nästan alla storbanker, som BBVA, Bankinter, etc… erbjuder bolån för rustika fastigheter, även om de vanligtvis inte annonserar det. Traditionellt är det en vanligare produkt från landsbygdsbanker.

Hur kan jag få det bästa bolånet för rustik mark?

Som vi har nämnt tidigare kan du hos Colibid hitta det bästa bolånet för rustik mark, eftersom vi får banker att tävla om dig för att ge dig det bästa bolånet. Det bästa är att processen görs online, den är gratis och på mindre än tre dagar du kan välja mellan flera erbjudanden.

Tack vare vår plattform analyserar systemet din profil och vi får bankerna att tävla om dig för att erbjuda dig de bästa bolånevillkoren. Du kommer att ha total beslutsfrihet, eftersom du kan välja det bolån som passar dig bäst utan att någon väljer åt dig.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *