Vilka är de bästa bolånen för egenföretagare?

Det finns inga bolån för egenföretagare, det är samma som erbjuds till privatpersoner. Bankenheter är dock mycket mer krävande när det gäller de krav som de kräver av den första gruppen människor.

Det främsta skälet till detta krav är att kunna visa att du har tillräcklig ekonomisk stabilitet och långsiktig solvens utan att ha fast lön. Av denna anledning, när du ansöker om ett bolån som egenföretagare, är det viktigt att jämföra de bästa bolånen för egenföretagare.

Även om egenföretagare måste möta en mer komplicerad situation, betyder det inte att de inte kan få tillgång till bolån för egenföretagare och uppfylla drömmen om en egen bostad. Från Colibid vill vi hjälpa dig i processen, det är därför vi har skrivit en guide om vad du behöver veta för att uppnå det.

Vad ska du leta efter för att ansöka om ett bolån som egenföretagare?

När man ansöker om ett egenföretagarbolån är det normalt att man undrar Hur väljer man ett bolån? För detta måste du ta hänsyn till flera aspekter som kommer att öka chanserna att du får krediten, såsom:

Uppfylla kraven för att få ett bolån för egenföretagare

Bland de vanligaste hindren när man ansöker om bolån för egenföretagare är att kunna uppvisa finansiell stabilitet. Därför, för att lösa denna situation måste du bidra till banken det största antalet dokument som styrker inkomst och att dessa räcker för att kunna överta kvoterna månad efter månad.

Så om du håller din bokföring uppdaterad kommer det inte att vara svårt för dig att visa att du har konstant fakturering och att du betalar din skatt i tid, vilket ökar chanserna att finansinstitutet kommer att acceptera din ansökan.

Ha dokument som visar ditt företags ålder och lönsamhet

Banken måste vara säker på att din satsning är livskraftig och en pålitlig inkomstkälla, inte bara för närvarande, utan under de år som bolånet löper, för att minska risken för brott.

Har besparingar på 30% av värdet på fastigheten att köpa

Som vilken annan person som helst, en egenföretagare kan begära bolån så länge du har möjlighet att visa att du har tillräckligt med besparingar för att täcka de administrativa kostnaderna för att köpa bostad. Det vill säga 10 % för tecknandet av bolånet och 20 % av kostnaden för fastigheten som banken inte finansierar.

Om du inte uppfyller dessa grundläggande aspekter för att ansöka om ett bostadslån för egenföretagare är det mindre troligt att finansinstitutet kommer att godkänna krediten.

En lösning skulle vara att begära lånet tillsammans med en innehavare som inte är egen företagare, eller ha en garanti som ger banken säkerheten att någon tar hand om skulden ifall du inte har råd.

Dokumentation för att ansöka om bolån för egenföretagare

När man begär ett bolån för egenföretagare bör huvudmålet vara att vinna bankens förtroende. Detta uppnås genom att presentera alla dokument som säkerställer att du har tillräcklig ekonomisk stabilitet för att möta lånet, såsom:

en sammanfattning

Huvudhandlingen som du måste visa upp för banken. Detta måste tydligt och koncist exponera de punkter som visar betalningsförmåga.

Informativt underlag om entreprenörskap

Även om det inte är något som banker begär, är det lämpligt att bifoga det med de andra dokumenten. Den kommer att presentera hela historien om verksamheten, dess kunder och tillväxtprognoser.

Ackreditering av personlig erfarenhet

Banken kommer att vilja veta vad din yrkeskarriär har varit. Det är mer sannolikt att du får klartecken från banken om du har en bra anställningshistorik.

Skatte- och redovisningsuppgifter

Det är ett av de viktigaste dokumenten som du måste visa upp för banken om du vill ha ett bolån för egenföretagare, eftersom det speglar din och ditt företags ekonomiska situation.

Den ska presenteras på ett ordnat och fullständigt sätt, så om du inte är proffs rekommenderar vi att du söker råd hos en skatte- och redovisningsexpert. Informationen som du måste registrera kommer att vara:

● Senaste kvartalsvisa momsmodeller.

● Senaste personliga inkomstdeklarationer.

● Årsöversikt.

Aktuellt arbetsliv

Med detta dokument kommer bankens riskavdelning att kunna se din väg som egenföretagare och verifiera ditt företags ålder.

Senaste kvitton på andra löpande lån

Detta inkluderar både personliga och företag. Det är viktigt för banken att veta om du är uppdaterad med dina ekonomiska åtaganden och om du har möjlighet att ta på dig skulder.

Bevis på din förmåga att spara

Ett plus är att till bolåneansökan för egenföretagare personliga kontoutdrag och ditt företags för att visa att du har en god ekonomisk situation.

Hur ansöker man om ett bostadslån för egenföretagare?

Förfarandet för begära ett bolån för egenföretagare Det är samma sak som för människor som arbetar för andra, det vill säga:

1. Jämför olika bolån: Du måste tänka på att bolån är förhandlingsbara produkter, så vår rekommendation är att du jämför de som bäst passar dina behov och sedan begär motsvarande information från banken så att enheten ytterligare kan anpassa sitt erbjudande efter dina behov.

2. Kontrollera att du har alla dokumentation: När du ansöker om ett bostadslån för egenföretagare måste du ha värderingen av den bostad du vill förvärva, aktuella kontoutdrag, resultaträkningen och andra dokument som garanterar din ekonomiska stabilitet.

3. Analys av erbjudanden: När du har all nödvändig information är det dags att jämföra de olika alternativen och acceptera det som passar dig bäst.

4. Kontraktsundertecknande: Slutligen är det dags att boka ett möte med banken för att underteckna kontraktet för ditt nya bolån i närvaro av en notarie och representanter för banken.

Vår personliga rådgivning

Vi vet hur lång tid det tar att jämföra olika bolån, både online och att besöka banker och vi vet också att tiden är avgörande för en egenföretagare. Att hitta de bästa bankerna för bolån för egenföretagare är tråkigt, så vi rekommenderar att du använder externa tjänster som vår, där banker kommer att tävla om att locka dig som kund och ge dig det bästa personliga bolånet för egenföretagare. det är du som bestämmer. Vi är här för att undvika dåliga tider och hjälpa dig att få ditt nya bolån på rekordtid.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *