10 BÄSTA idéer för att förbättra motivationen för ett arbetslag

Att främja motivationen hos arbetslaget är viktigt för att uppnå en högre produktivitet och ha en bra arbetsmiljö. Det har faktiskt visat sig att en motiverad medarbetare som ivrigt går till jobbet är mer produktiv, kommer att utnyttja tiden bättre och kommer att vara mer delaktig i att uppnå de uppsatta målen.

Generellt sett är tanken man hade att en person känner sig motiverad i sitt arbete när den ekonomiska delen är bra (lön, incitament, extra lön…) Men alla anställda söker inte ekonomisk tillfredsställelse utan snarare en förbättring av arbetsmiljön. , och detta är något som redan är latent.

Men, Hur ökar man motivationen i ett arbetslag? Vilka är huvudnycklarna? Om du vill att ditt team ska vara motiverat varje dag, måste du bara tillämpa dessa motivationstekniker.

I det här inlägget berättar vi 10 effektiva tekniker för teammotivation. verkligen dessa tips de är käppen! 😎💥

10 TOP-tekniker för att öka motivationen för ditt team:

Skapa en veckovis utmaning

Om du undrar hur du kan motivera ett arbetslag att uppnå vissa gemensamma mål, kan du börja med att skapa en veckovis utmaning och marknadsföra den genom företagets interna nätverk för att uppmuntra arbetare att delta. Ringer inte kändisar ut varandra? Varför inte starta detta initiativ i ditt företag? Vi pratar inte om att göra 10 beröringar med toalettpappret, eller hälla en hink isvatten, men du kanske kan marknadsföra något som hör ihop med tillsammans företaget, varumärket, din kultur och värderingar till en gemensam utmaning. De flesta av oss är konkurrenskraftiga till sin natur, varför inte dra nytta av detta?

Du funderar säkert redan på vilken typ av utmaning du kan lansera. Om du till exempel är ett restaurangföretag och nyligen har ändrat menyn, kan du spela ett spel bland matsalsteamet för att se vilka arbetare som bäst har studerat de nya rätterna (rätterna som erbjuds och deras allergenegenskaper, etc. . ) och belöna vinnaren med en måltid för två.

Dela erfarenheter

Hur skulle du vilja skapa ett upplevelsemöte bland dina medarbetare? skapa detta informellt möte så att dina medarbetare kan dela erfarenheter och att de kan lära känna varandra mer. De kan vara att visa fotografier av tidigare semestrar där landskap, monument dyker upp, som visar någon hemlig förmåga…🤫😜

Som Pilar Jericó, medlem i BeUp, säger så går man inte till jobbet för att få vänner, men vänskap uppstår naturligt och det finns ingen anledning att förhindra det. Och, naturligtvis, det finns ingen bättre faktor än vänskap för att förbättra motivationen i ett team.

Det har visat sig att de arbetare som knyter personliga band med sina kollegor är mer lojala och att dela erfarenheter kan vara ett första steg för att lära känna varandra bättre.

Om de distansarbetarDen här typen av möten kan hjälpa arbetare att upptäcka hur deras kollegor är genom att dela sina liv lite mer, som att visa arbetsborden, deras perfekta frukost, vilka övningar de gör för att slappna av och sträcka ut, vilket ansikte de gör beroende på vilken situation, etc.

Genomföra zoner och samexistensplaner

Även om det är en arbetsplats måste du tänka att dina anställda spenderar en stor del av sin tid i den. Vad kan vi göra för att göra det trevligare? Varför inte främja fritidsaktiviteter för att rensa upp då och då? 😁👏 Det går inte att jobba hela arbetsdagen utan att ta ett andetag. En bra lösning vore skapa ett gillestuga. Med andra ord, ha områden dedikerade till vila, spel och kommunikation mellan anställda. Där de, förutom att dricka kaffe, kan släppa spänningar genom att spela olika spel (fotboll, dart, kort, schack…) Detta kommer att få dina anställda att stressa ner och kan kommunicera med andra delar av kontoret.

Det kan vara en bra idé att anordna en dag för samexistens så att de anställda som vill anmäla sig frivilligt kan leva en annorlunda upplevelse med sina medarbetare. Ett exempel på denna typ av verksamhet är fitzcamp, äventyrsevenemang som anordnas årligen av The Fitzgerald på sommaren där hela teamet samlas för att fly till ett landsbygdsområde och göra sportaktiviteter, teamworkdynamik, workshops och mycket mer. Ser bra ut va?

Erbjuda utbildningar

Varför är det ett bra initiativ att erbjuda kurser till sina anställda? Kurserna kommer att hjälpa dina medarbetare att känna sig mycket mer motiverade och vilja fortsätta lära sig och ha möjlighet att fortsätta växa professionellt. Samtidigt som arbetaren lär sig gör företaget sitt team mer förberedt och känner för att utnyttja sin fulla potential.

Den största differentieringen av ett företag ligger i de anställda och deras unika egenskaper, så en utbildningsplan kan bara ge fler alternativ för att vara det bästa alternativet mot konkurrenterna.

Fira dina prestationer

När du känner igen dina anställdas ansträngningar och prestationer kommer de att känna att den ansträngning som gjorts var värd det och att de är användbara för företaget. Det här motiverar att fortsätta arbeta och växadärmed öka produktiviteten. Arbeta med att uppmärksamma personer som uppnår mål med inverkan på organisationen och du kommer att se att resultaten blir goda.

“Endast de som vågar misslyckas stort kan någonsin uppnå stort.” —Robert F.Kennedy.

Detta är utgångspunkten och en av de bästa åtgärderna som du kan utföra om du undrar hur du ska motivera ett arbetslag och du inte har en budget att fördela.

Intressera sig för deras problem

Det är mycket vanligt att företag ser sina samarbetspartners som siffror snarare än som personer, vilket orsakar ett visst avslag från deras sida gentemot företaget. Å andra sidan, när du är intresserad av deras problem, stödjer och får dem att känna sig förstådda, är det mer sannolikt att de förbättra din produktivitet.

Detaljer som att tillåta föräldrar att delta i sina barns fester eller att hjälpa dem när de har ett personligt problem som påverkar dem bygger en relation av förtroende och lojalitet med företaget. Förutom att känna sig stöttade kommer de att vara motiverade och engagerade i att nå företagets mål.

Gör dina idéer viktiga

Om dina anställda känner att deras åsikter är värdelösa inom företaget är det mest normala att de inte anser sig vara en del av det.

Förringa inte vad dina anställda kan föreslå angående din produkt, de ser satsningen från ett annat perspektiv och den visionen är mycket värdefull. Om du får dem att känna igen sig och är en aktiv del av ditt företag, kommer de att börja arbeta för att få det att växa. Du måste känna att du tillhör något för att jobba för det!

Erbjud flexibilitet till dina anställda

Vet du att en stressad anställd tenderar att vara mycket mindre produktiv? Och inte bara det, utan han kan påverka sina kollegor och kunder med sin dåliga attityd.

Flexibilitet är ett av de bästa alternativen för att främja förening av privatliv och yrkesliv. Dina anställda kommer att känna sig mindre överväldigade av att uppfylla sina skyldigheter utanför kontoret, de kommer att känna sig stöttade av sitt företag och de kommer att bli mer motiverade och engagerade i det.

Involverar alla medlemmar i företaget

Ibland är svaret på hur man motiverar ett arbetslag lättare än vi tror. Vi kan t.ex. Involvera hela teamet i regelbundna möten så att de delar med sig av sin kunskap och vi tillsammans kan sätta upp viktiga mål och mål. Denna åtgärd är också mycket användbar om vi vill få feedback och förslag angående produkten eller tjänsten som utförs i företaget.

Det är väldigt viktigt att man tar hänsyn till människor, den största vinsten med att alla deltar blir att medarbetarna får större engagemang, motivation, ansträngning och identifikation med företaget. Att hålla den här typen av möten gör att medarbetaren känner sig beaktad, att han förstår att han har en röst inom organisationen, och det kommer också att ge dig möjlighet att lära dig om den verkliga situation som en anställd lever till vardags.

Ge dem tillgång till sin lön

han ekonomiskt välbefinnande Det är grunden för medarbetarens behov. Innan du börjar designa och implementera andra metoder för att motivera medarbetare rekommenderar vi att du lägger verktyg och digitala plattformar som Loonfy är tillgängliga för dina anställda för att hjälpa dem att hantera sin lön på bästa möjliga sätt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *