14 tips för att få din utrustning att hålla längre

De flesta företagare och till och med arbetare vet hur dyra utrustningen de använder.

Men efter en tid glömmer samma människor det och börjar ta sin utrustnings hälsa för given. Och som du redan vet kommer dåligt underhållna maskiner att fungera ineffektivt och inte hålla länge.

Det är ingen hemlighet att många småföretag och nystartade företag ofta behöver ta ett lån bara för att köpa de apparater och maskiner som behövs för att få sin affärsverksamhet att fungera smidigt. Och när de går sönder tidigt kan det omedelbart kosta ett företag en mindre förmögenhet.

Om du förstår vikten av prylar, verktyg och apparater i ditt företag måste du lära dig hur du får dem att hålla längre. För att hjälpa dig, här är några tips som kan låta dig hålla ditt företags utrustning i toppskick.

1. Testa och tillsätt smörjmedel regelbundet

Den primära funktionen för ett smörjmedel är att minska friktionen mellan rörliga delar. Ett bra exempel på en mekanisk del som ofta kräver smörjning är ett länkhjul. Dessa hjul har kullager som rullar inuti två runda remsor av metall.

Utan smörjning eller brist på det kommer dessa kulor och remsor att rasta mot varandra och generera värme. Värmen kan få kulorna att expandera, vilket då stoppar lagret från att rulla. Ett schema för underhåll av smörjning kommer således att förlänga livslängden för de flesta utrustningar med mekaniska delar, särskilt de större.

Använd dock inte bara något smörjmedel du kan hitta. Vet att det finns flera typer av smörjprodukter på marknaden, och var och en av dem har specifika användningsområden. Så, innan du smörjer eller smörjer in något på ditt kontor, kontrollera manualen för den kontorsutrustning som du vill smörja först. Normalt kommer dessa manualer att berätta vilken typ av smörjprodukt du kan använda eller om du behöver utföra denna typ av underhållsuppgift.

2. Spara manualer

Tyvärr läser vissa av personerna i ditt företag inte manualer. Det värsta är att vissa av dem kan kasta dem för att de tror att de bara är ett slöseri med utrymme. Du måste sätta stopp för dessa saker.

Det rekommenderas starkt att du behåller manualer eftersom det är din primära informationskälla när något går fel med din företagsutrustning. De tillhandahåller användbar felsökningsinformation och till och med kontaktinformationen för teamet eller avdelningen du behöver komma i kontakt med om du hamnar i en återvändsgränd med din felsökning.

3. Investera i kvalitetsutrustning

Om du vill spara pengar på sikt bör du investera i högkvalitativ utrustning. Och detta bör vara en prioritet om du behöver skaffa enorma tunga maskiner. Bortsett från att undvika dyra reparationskostnader i framtiden, tänk på säkerheten för de som ska använda dem.

Till exempel skulle du inte vilja ha en billig papperskorg som inte har säkerhetsfunktioner som kan förhindra att människor kastas in i den. För att vara säker på att du får maskiner av hög kvalitet, se till att lita på välrenommerade tillverkare och leverantörer. Om du till exempel vill ha en bra skräpkomprimator kan du gå till https://www.gkcompactor.com och andra liknande företag.

4. Förbered reservdelar

Vanligtvis kommer en utrustning att visa en varning innan den blir obrukbar. Lyckligtvis är det möjligt att undvika maskindöd genom att byta ut felaktiga och felaktiga delar innan det är för sent. Men om du inte har reservdelar till hands kan din utrustning gå sönder innan de nödvändiga ersättningarna kommer. Så, innan det är för sent, överväg att skaffa reservdelar till all din utrustning.

5. Tillåt inte konsumtion av mat och dryck nära din utrustning

Olika onödiga skador kan hända på din maskin, speciellt när folk spiller ut sina drycker eller kastar mat på maskinen. För att förhindra att detta händer och för att säkerställa att din utrustning håller längre, inför en strikt regel om mat- och dryckkonsumtion i ditt produktionsområde.

Påminn dina anställda eller kollegor om att denna policy kommer att vara till deras och företagets bästa och säkerhet. De bör komma ihåg att det är mycket bättre att uppleva lite besvär snarare än att någon har blivit utsatt för en olycka.

6. Lär känna din utrustning

Att göra en detaljerad anteckning om varje del av utrustningen som står till ditt förfogande är avgörande eftersom det gör att du kan säkerställa att den uppfyller eller överstiger sin förväntade livslängd. Se till att dokumentera all information du tycker är viktig. Genom att ha tillräcklig kunskap om utrustningen får du en uppfattning om vad du kan förvänta dig av den och hur du kommer att reagera när din utrustning inte uppfyller dessa förväntningar.

7. Förvara utrustningen på rätt sätt

När det kommer till att ta hand om din utrustning är det viktigt med förvaring. Detta gäller särskilt för små och känsliga maskiner. Du vill inte att de ska skadas och gå vilse i ett hektiskt arbetsområde.

Och även om din utrustning eller maskin annonseras för att vara hållbar och väderbeständig, måste du fortfarande förvara dem på rätt sätt. Kom ihåg att ingenting är oförstörbart. Även om det annonseras att det tål hårda väderförhållanden, finns det ingen nackdel med att förlänga deras liv ytterligare genom att hålla dem ur vägen.

8. Inspektera din utrustning regelbundet

Genom att inspektera din utrustning regelbundet kommer du att kunna peka på problem och inkonsekvenser som kanske inte uppmärksammas i dagligt bruk. Genom att göra detta, innan problemen förvärras, orsaka omfattande skador och blir osäkra, kan utbyte eller reparation ordnas.

Beroende på din utrustnings karaktär är det obligatoriskt att få kvalificerade ingenjörer och tekniker att bedöma dem noggrant och regelbundet.

9. Utbilda dina arbetare

Om dina anställda inte vet hur de ska hantera och hantera din företagsutrustning korrekt, hur kan de garantera att det inte är de som kommer att förfalla dina maskiner? För att undvika onödiga reparationer som orsakas av anställda måste du anlita eller anlita en pålitlig handledare för att utbilda dem.

Utbilda dem i hur de använder och underhåller maskinen och verktygen de använder varje dag. Genom att se till att dina arbetare vet hur man använder utrustningen kommer produktiviteten också att öka.

10. Använd rätt utrustning

För att undvika slitage och slitage rekommenderar vi starkt att du använder den utrustning som behövs för jobbet. Det gör också att du och dina kollegor kan slutföra uppgifter snabbare.

För det mesta rådgör leverantörer med dig och ger dig till och med råd om du skaffar rätt utrustning för jobbet – dra fördel av detta. När allt kommer omkring, när du använder fel utrustning, finns det en tendens att den till slut slutar fungera och kan till och med orsaka en olycka.

11. Gör en checklista för underhåll av standardutrustning

Övning ger färdighet, men det finns tillfällen att du och ditt underhållsteam kan bli självbelåtna när de underhåller din affärsutrustning. Kom ihåg att inte bara för att du känner till underhållsuppgifterna som din egen bukdel betyder det inte att du inte kommer att glömma eller förbise någonting.

Skapa en checklista för din underhållsuppgift och uppmuntra användningen varje gång. Kom alltid ihåg att ett misstag kan orsaka dig pengar, din utrustnings livslängd eller någons liv.

12. Utför rutinunderhåll

Se till att inte hoppa över schemalagt underhåll av din utrustning, särskilt de större. Men om du inte har upprättat ett underhållsschema, se till att skapa ett så snart som möjligt.

Se också till att anlita en professionell för att inspektera din utrustning minst en gång om året. Så mycket som det är bra för dig och ditt team att kunna underhålla dina verktyg och maskiner, är det mycket bättre att ha en expert som hjälper dig.

13. Dra inte muskeltrådar

En hel del utrustning kommer med portar för ledningar. Ofta kommer dessa portar med stift som är lätta att bryta in i vissa typer av kontakter. När du byter kontaktändar in och ut upprepade gånger, riskerar du att gå sönder och böja sådana stift. Du har tur om du enkelt kan hitta reservdelar. Det finns dock vissa apparater med kontakter som inte lätt kan köpas.

Om du till exempel böjer och bryter en patenterad kabel eller tråd från en gammal maskin, förvänta dig att du kan tvingas köpa en helt ny maskin istället för att få tag i en ersättare.

14. Rengör din utrustning regelbundet

Oavsett om du har att göra med byggnadsarbetare eller en labbtekniker, måste varje person vara ansvarig för att rengöra utrustningen och verktygen de använder regelbundet. När du tar bort fett och smuts från tung metallutrustning, använd en industriell rengöringslösning för att hålla utrustningen i gott skick. Ren utrustning tenderar att prestera bättre. Dessutom är den inte känslig för brott vilket hjälper till att förlänga dess livslängd.

Sista ord

Som en sista punkt, att följa de tips som nämns ovan kan avsevärt förlänga livslängden på din företagsutrustning. Att hålla dem i toppform är inte så svårt som du tror. Se bara till att underhålla och rengöra den regelbundet, hantera den på rätt sätt och köp kvalitetsprodukter som kommer att hålla en avsevärd tid. Med tanke på att du och dina anställda är försiktiga, kommer du att kunna minska problemen och din utrustning behöver inte byta ut din utrustning ofta.

Tänk på att din utrustning är ditt sätt att utföra affärer. Så när utrustningen är nere påverkas resultatet av ditt företag. Så för att se till att ditt företag har utrustning som fungerar som de ska, se till att underhålla allt som används. Genom att se till att din utrustning fungerar smidigt kan du få en konkurrensfördel. Och eftersom produktiviteten kommer att öka, kommer du att kunna göra ditt företag mer lönsamt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *