23 morgonvanor som ger dig energi under hela dagen

Gå upp tidigt, prioritera din dag och glöm inte att avsätta tid för din familj.

För att förverkliga alla dina önskningar måste du lära dig hur du hanterar din egen tid och använder den effektivt. Om du är student bör du skriva papper på kvällen och spendera dina nätter med att sova.

Även om de flesta elever gör tvärtom. Om du är kontorsarbetare bör du vara mer uppmärksam på din hälsa. Alla har något att jobba på. Till att börja med, utveckla hälsosamma morgonritualer. Det är de som sätter tonen för resten av dagen.

Innan vi börjar vill jag fråga dig något. Har du hört talas om Stanfords marshmallow-experiment? Det genomfördes i slutet av 60-talet och början av 70-talet under ledning av psykologen Walter Michell, som senare blev professor vid Stanford University.

I den här studien erbjöds barn att välja: ät en kaka (ibland en marshmallow) nu eller vänta 15 minuter och få dubbelt så mycket godis. Efter 10 år fann forskarna att de barn som kunde vänta på den utlovade belöningen hade bättre liv.

Att förändra något i sig själv är väldigt svårt eftersom det är en lång och mödosam process. Men du måste gå igenom det om du vill lyckas. Genom forskning och personliga experiment har jag hittat vanor som hjälper mig att förändra mitt liv till det bättre.

1. Vakna tidigare

Jag är övertygad om att alla borde utveckla vanan att gå upp tidigare. Men i dagens värld är detta inte lätt att göra. Det finns många anledningar till att du inte kan vakna klockan fem på morgonen. Men du behöver inte vara en hjälte heller.

Om du brukar vakna klockan 8:00, men du vill gå upp två timmar tidigare – testa att ställa in alarmet på 7:45. Har det hållit på så i ett par dagar? Minska tiden med ytterligare 15 minuter.

Och så tills du går upp klockan 6:00. Tillsammans med detta kommer du att kunna ändra dina kvällsvanor och börja gå och lägga dig lite tidigare.

2. Drick lite vatten

Detta är ett måste eftersom din kropp tappar vätska över natten och behöver fyllas på. Ett glas vatten på morgonen sätter igång din ämnesomsättning och hjälper din kropp att vakna.

3. Bädda din säng

Låt detta vara den första bedriften att börja dagen med. Som framgångsrik amerikansk författare, Tim Ferris säger, oavsett vad som ligger framför dig idag kan du alltid bädda din säng.

Denna enkla men kraftfulla ritual ger dig en lätt känsla av stolthet och låter dig fokusera på viktigare saker.

4. Stretch

Det kommer att tona dina muskler. Det tar inte mer än två minuter, men du kommer att bli förvånad över effekten.

5. Träning

Det kan vara vad som helst: gymmet, yoga, Zumba, promenader, löpning eller hoppa på en studsmatta. Du behöver bara röra på dig, eftersom fysisk aktivitet

hjälper dig att kontrollera din vikt;

förbättra din hälsa;

förbättrar ditt humör;

det fyller dig med energi;

främjar god sömn;

förbättrar ditt liv;

Det är kul, trots allt.

6. Ta en kontrastdusch

Det kommer inte bara att ge dig en känsla av friskhet och en explosion av energi, utan det kommer också att avsevärt förbättra ditt fysiska och mentala välbefinnande. Det är särskilt trevligt att göra efter ett träningspass.

7. Ta en kopp kaffe eller te

Båda dessa drycker är bra för kroppen och hjälper dig att koncentrera dig. Dessutom är det alltid trevligt att börja dagen med en kopp något varmt.

8. Håll dig till en hälsosam kost

Tänk på din kropp som en maskin. Om du vill att det ska hålla så länge som möjligt, ta hand om det.

Det största problemet är att folk bara tänker på kort sikt. Du behöver göra mer än bara diet då och då. Du måste ändra din kost, välja en kost som är så hälsosam för dig som möjligt.

9. Tänk på igår

Det finns ett talesätt: “klokare på morgonen. Vi samlar på oss för många bekymmer under dagen, och på kvällen kan vi inte längre se nyktert på saker och ting. Försök att analysera dagen på morgonen. På så sätt kan du förstå vad du gjorde rätt och var du gjorde ett misstag.

10. Var tacksam

Efter att ha analyserat föregående dag, fokusera på nuet. Tänk på de saker som du är tacksam för. Detta kommer att ge dig energi med positiv energi.

11. Starta en journal

Det kan låta klyschigt att säga “kära dagbok…”, men det är terapeutiskt och gör dig av med skräp i huvudet. Skriv ner alla dina tankar, idéer och oro där.

12. Var i “Här och nu

Välj en tid att lugna ditt sinne. Gör det till 5, 10 eller 20 minuter. Om meditation eller bön inte fungerar för dig, prova något annat: måla eller spela gitarr, vad som helst. Det viktigaste är att göra något som tar dig bort från jäkt och rörelse.

13. Sätt upp mål för dig själv

Detta är viktigt eftersom du på så sätt kan fokusera på specifika saker. Mål fungerar som en kameralins. Om du ställer in det rätt och fokuserar kan du se en tydlig bild.

14. Visualisera dina mål

När du har bestämt dig för vad du vill uppnå, visualisera det. Lägg till detaljer till din dröm, försök att känna ögonblicket när du uppfyller den.

Tänk inte på att det fungerar som ett trollspö. Hur mycket du än försöker, kommer det inte att finnas en Ferrari utanför ditt hus imorgon. Visualisering är ena sidan av myntet. Hårt arbete och engagemang är det andra.

15. Utveckla en strategi

För att nå dina mål behöver du en plan. Fundera på vad du behöver göra? Inom vilken tidsram? Vilka hinder kan komma din väg?

16. Ange dina prioriteringar för dagen

De bör baseras på din strategi. Helst bör du välja tre till fem aktiviteter som tar dig närmare ditt mål.

17. Läs en bok

Oavsett vilken genre du föredrar är läsning bra för att stimulera fantasin. Varje bok har minst en bra idé som du kan ta till dig. Hitta det och fokusera på det.

18. Lär dig något nytt

För att uppnå något måste du hela tiden utvecklas, lära dig något. Du kan göra detta med böcker, poddsändningar eller användbara videor. Precis som med vanor bör du fokusera på användbara färdigheter som kommer att hjälpa dig i framtiden.

19. Arbeta med dina långsiktiga mål

Prioritera uppgifter på morgonen när du är full av energi och entusiasm. Det spelar ingen roll om du studerar, gör karriär eller ett företag. Hitta ett utrymme, lägg undan allt som distraherar dig och fortsätt med det arbete som kommer att gynna dig mest.

När du är klar med dina grundläggande sysslor kan du kontrollera ditt nyhetsflöde eller kolla din e-post. Men låt inte Internet ta över din uppmärksamhet. Fokusera på det viktiga och lägg bort skräpet.

21. Ta hand om din favoritsak att göra

Se det som din belöning för ditt hårda arbete. Hitta något som resonerar i ditt hjärta. Något du älskar och är redo att ge dig över till.

22. Fånga inspiration

Det kan vara vad som helst: ett mantra, en video eller en motiverande artikel. Det låter läckert, men det fungerar verkligen.

23. Spendera tid med de människor du bryr dig om

Dedikera dig själv till 100 procent, och då får du en otrolig boost av energi och motivation. Ge dina nära och kära minst 30 minuter på morgonen. Om du bor ensam kan vänner hjälpa till. Du kan till och med spendera den här tiden ensam med dig själv om det är bekvämare för dig.

Det är något speciellt med att vakna tidigt och börja jobba på sig själv. Visst, med förvärvet av användbara vanor och färdigheter kommer en känsla av stolthet att omsluta dig.

Slutsats

Jag har satt ihop en imponerande lista, men du behöver inte inkludera alla föremål i din morgonritual. Välj vad som fungerar för dig. Och glöm inte det hårda arbetet. Förändringar kommer att dyka upp gradvis, så förvänta dig inte rikedomar och ära efter en vecka.

Arbeta på dig själv, och du kommer att uppnå det omöjliga.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *