3 kraftfulla tillväxtstrategier för hur du kan öka intäkterna och värdet på ditt företag

Småföretagarens svårfångade mål … hur man ökar intäkterna, hur man ökar värdet på ditt företag. och sedan, hur du hittar källor till återkommande intäkter och tillämpar det i ditt företag.

Det fanns en tid, för inte så länge sedan, då jag trodde att en ny kund, ibland definierad som en ny logotyp, var mer värdefull än en befintlig kund.

Jag fortsatte att arbeta under detta uppenbart falska antagande i nästan 20 år.

Som ett resultat av detta fick jag mitt säljteam att fokusera på nyförsäljning.

Om en befintlig kund beställde några tjänster, hårdvara, underhåll och så vidare, då var det en bonus, MEN om vi sålde en ny logotyp, så firade jag.

Under åren förändrades mitt perspektiv när jag insåg att jag hade tillväxtformeln bakåt. Jag tänkte på hur man kan öka intäkterna på fel sätt!

Guldet finns i kundbasen och den nya logotypen var en bonus. Jag insåg att kundbasen ständigt måste få näring.

Jag insåg att med en liten förändring i fokus (förutsatt att vi fortsatte att behålla vår intäktsström från nya nya logotyper), om vi utnyttjade den nuvarande basen effektivt, skulle det vara möjligt att fördubbla, kanske till och med tredubbla, våra intäkter.

Så det var vad jag gjorde.

Från och med 2012 började jag en tillväxtövning inom tre nyckelområden:

  1. – Sälja fler av våra nuvarande erbjudanden till vår nuvarande kundbas
  2. – Sälja nya tjänster till vår nuvarande kundbas
  3. – Säljer betydligt fler återkommande intäkter till vår nuvarande och nya kundbas

Resultaten var utmärkta och inom en sjuårsperiod hade vi ökat intäkterna med en tresiffrig procent. (Jag kan naturligtvis inte ge de faktiska siffrorna.)

3 tillväxtstrategier för hur du kan öka intäkterna och värdet på ditt företag

Jag kommer att verka under antagandet att du redan har förtjänat din kunds förtroende och att du inser hur viktig kundservice är för ditt företag.

Låt mig omformulera ovanstående.

Ditt företag kommer att leva eller dö av hur väl du behandlar dina kunder. Inga kunder betyder inga affärer.

Det här är inte bara ord på ett papper eller någon eftertanke som gör det till ditt företags halvdana vision.

Om du verkligen tror på kundtjänstmantrat kommer dina kunder att älska ditt företag. Tanken är i slutändan att göra varje kund till ett lyriskt fan.

Nu, om du har förtjänat deras förtroende, och de vill köpa från dig, är de tre tillväxthacken helt vettiga. I brist på tillit, då har du större problem att oroa dig för.

Med ovanstående i åtanke, låt oss komma till de tre tillväxthacken som jag använde och som jag hänvisade till ovan, och låt oss diskutera sätt, förutom att höja priserna, för att öka intäkterna och i slutändan värdet av ditt företag.

1. Sälj aktuella produkter och tjänster till dina befintliga kunder

Eftersom du redan har förtjänat deras förtroende, behöver du inte introducera din kund till “vem är vi” säljpresentation.

De gillar dig redan. De köper redan av dig.

Ta en titt på ditt nuvarande produktutbud.

Vilka produkter har du i din produktportfölj?

Kartlägg nu din kundbas med de produkter som var och en har, och gör en notering av vilka av dina produkter varje kund har och vilka de inte har.

Helst har du dessa data i ett CRM-program (customer relation management), du spårar dina försäljningsintäkter och kan köra en rapport om intäkter per produktkategori per kund.

Med denna information i handen kan du göra en marknadsföringskampanj till din målgrupp, och rikta lämplig produkt till respektive kund. Naturligtvis måste du ta itu med konceptet med generering av potentiella kunder, och för det bör du ha ett internt säljteam.

Även om jag var på ämnet skrev jag ett blogginlägg med titeln: 9 steg för att bygga ett säljteam från grunden, och det här inlägget är anpassat för dem som är i de tidigare stadierna av att bygga ett företag, säljteam och/eller utveckla sina försäljningsstrategi.

2. Sälj nya kompletterande tjänster till befintliga och nya kunder

Kanske erbjuder ditt företag redan en serie produkter som har några potentiella enkla och gratis tillägg.

Låt oss till exempel säga att du är i:

Juridisk industri: Du är för närvarande specialiserad på avtalsrätt som servar den högteknologiska industrin. Du kan lägga till varumärkes- eller patenträtt till ditt nuvarande erbjudande, kanske genom att anlita en ny advokat med expertis inom det området.

Hissinstallation och underhållsbranschen: Du kan lägga till installationer och reparationer av rulltrappor också.

Gräsklippningsverksamhet: Du kan lägga till snöröjning, gräsgödsling, sprinklersystem och så vidare.

Grafisk designverksamhet: du kan lägga till en månatlig återkommande plan eller en webbunderhållsavgift, inte så olik vad Röd drakedesign har gjort.

Dessa nya produkter kan potentiellt lägga till betydande ytterligare intäkter till din nuvarande intäktsström, och det kan vara en enkel merförsäljning.

Dina kunder litar redan på dig för deras gräsklippningstjänst, du har en etablerad relation med dem … Varför inte erbjuda dem snöröjning? Vi anställde en trädgårdsmästare för några år sedan, och när jag bestämde mig för att jag inte ville skotta min uppfart längre, var den första jag pratade med min trädgårdsmästare.

Jag kunde lätt ha gjort en webbsökning, och det skulle jag ha gjort, men jag gick till personen jag kände först.

3. Hitta källor till återkommande intäkter

När det är dags att sälja ditt företag kommer alla köpare att titta på storleken på din kundbas, inklusive många variabler som den genomsnittliga intäkten per kund, kundkoncentrationen och så vidare.

En mycket viktig variabel som de kommer att överväga är försäkran om att dina nästa och efterföljande års intäkter kommer att fortsätta och potentiellt växa oförminskat. Det enda sättet att erbjuda denna garanti är genom återkommande intäkter.

Återkommande intäkter, särskilt under långtidskontrakt, ger en betydligt bättre affärsvärdering än engångsintäkter. Till exempel fann en färsk studie gjord av Inc. Magazine att företag med en återkommande intäktsström fick uppemot 6× intäktsmultipel för värdering jämfört med 3× intäktsmultipel för mjukvaruföretag som säljer eviga licenser. De fann att återkommande intäkter fördubblar värdet på verksamheten!

Därefter, och viktigast av allt, att ha en stor andel av återkommande intäkter i din totala intäktsmix kommer att göra det mycket lättare att hantera ebb och flödet av din verksamhet.

Som företagare är en stor utmaning osäkerheten i att betala nästa månads utgifter, inklusive att hantera tillväxt och lönsamhet. Om du med säkerhet vet att ditt företags fasta och rörliga utgifter täcks av bruttomarginalen från dina återkommande intäkter, så är eventuella ytterligare intäkter stegvis till ditt resultat.

Slutsats

Att växa ett litet företag är verkligen utmanande, och det är lätt att hitta ditt företag i en platt tillväxtcykel. Det är möjligt att dina nuvarande kunder kan ge en utmärkt källa till intäkts- och vinsttillväxt för ditt företag.

Försumma inte guldkornen som sitter i din kundbas, det är nyckeln till hur du kan öka intäkterna och sedan värdet på ditt företag.

Under tiden, försumma inte din webbplats, eftersom din webbplats kommer att ge en hälsosam källa till webbplatstrafik och potentiella kunder, marknadsföring på sociala medier och naturligtvis e-postmarknadsföring till din e-postlista och nuvarande kundbas. Det är ytterligare ett sätt att arbeta med guldklimpen (din kundbas).

Lycka till med ditt lilla företag och din välståndsskapande resa.

Om du gillade det här inlägget kanske du också gillar det här: Profit Isn’t a Disease. Det är biprodukten från ett välskött företag. Om du ännu inte är lönsam, fixa det eller skaffa ett jobb.

Och den här: Hur vet du när det är dags att sälja ditt företag? Allt handlar inte om pengar.

Du bör också överväga att prenumerera på min blogg. Jag publicerar en artikel i veckan om småföretag och välståndsskapande. Du kan prenumerera här.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *