5 användbara funktioner i webbplatsens värmekartor

Webbplatser är mångsidiga, lättanpassade och ett av många sätt som potentiella kunder kommer att interagera med ditt företag på. På grund av deras unika förmåga att anpassas kan webbplatser skräddarsys för att skapa en upplevelse som kan sluta övertyga en användare att köpa din produkt eller tjänst.

Men det är inte den enda anledningen till att webbplatser är viktiga, särskilt när det gäller e-handel. Hur användare interagerar med din webbplats och att förstå beteendet hos återkommande kunder och potentiella kunder är nyckeln till att skapa fler konverteringar över tid.

Genom att använda robusta analysverktyg som webbplatsens värmekartor kan du förstå hur din användarupplevelse påverkar dina kunder samtidigt som du får nyckelinsikter om sätt att förbättra den upplevelsen. Heatmaps hjälper dig bland annat att bestämma var du ska placera annonser, CTA och optimera kundvagnar.

Här är några sätt att använda webbplatsens värmekartor kan hjälpa dig att optimera din webbplats och maximera dina konverteringar.

Sessionsinspelning

Sessionsinspelningsverktyg är som brödet på en värmekarta av god kvalitet. Så vad är ett sessionsinspelningsverktyg? När användare besöker din webbplats och spenderar tid på att titta på sidorna där eller överväger att göra ett köp, kallas hela besökets varaktighet en session.

Till skillnad från sidvisningar, som bara mäts när en användare besöker en sida, är sessioner mycket mer involverade (och analytiskt värdefulla). Sessionen avgör till stor del om kunden ska göra ett köp eller inte. Genom optimering kan du leda dem till det köpet vid olika konverteringspunkter.

Genom att förstå användarinteraktion och data från deras session kan du optimera deras upplevelse och få fler konverteringar vid olika tillfällen i upplevelsen. Sessionsinspelningar kan samla in sådana värdefulla användarstatistik som:

  • Musklick
  • Scrollar
  • Sidbesök
  • Varaktighet som spenderas på en viss sida
  • Plats
  • Svävande
  • Fyller i formulär
  • Tangentbordsingångar
  • Övergripande webbnavigering

Även om sessionsinspelning kommer att samla in dessa olika data, kommer den att göra det privat och inom CCPA och GDPR efterlevnadsstandarder. Så att optimera en sida på det här sättet stör inte några sekretess- eller säkerhetsproblem som dina kunder kan ha.

Detta är ett av de mest värdefulla verktygen i en webbplatsvärmekarta verktygsuppsättning som kan hjälpa dig att optimera din webbplats. Det bästa är att sessionsinspelningar kan samlas in och analyseras under långa perioder eller övervakas i realtid, vilket ger dig en betydande fördel när det gäller att förstå användarbeteende.

Trattanalys

Ett annat fantastiskt verktyg som ingår i vissa värmekartor är kanalanalys. I det här fallet är tratten en konverteringstratt för digital marknadsföring som du kan använda för att förstå kundernas beteende vid olika konverteringspunkter. I en värld av digital marknadsföring är du utan tvekan redan bekant med termer som leads och konverteringar.

En marknadsföringstratt för webbplatser fungerar lite annorlunda än en traditionell marknadsföringstratt. Överst besöker användare webbplatsen. Medan de är på webbplatsen kommer de att se produkten och kolla in dess specifikationer. Om de gillar produkten är nästa steg att lägga den i varukorgen.

Efter det kan kunden börja kassafasen. Helst slutför de utcheckningen och gör faktiskt köpet. Köppunkten är konverteringen. Men det finns ett antal faktorer som kan få dem att stanna när som helst längs tratten.

Det är därför du vill analysera varje steg i processen. Underpresterande trafikkällor, dålig gränssnittsdesign och andra faktorer kan kasta en skiftnyckel i tratten. Med robusta värmekartverktyg kan du lokalisera eventuella problem längs vägen och förbättra vägen till köpprocessen och skapa fler konverteringar längs vägen.

Formoptimering

Det kommer definitivt att finnas tillfällen då du vill att användare ska fylla i formulär. Att optimera dessa formulär är avgörande. Tyvärr har ett formulär potential att spåra ur eller helt stoppa konverteringen i processen. Folk gillar inte att fylla i långa, otroligt komplexa formulär.

När du ber om mer och mer information (eller skapar ett upprepat formulär som ber om samma information på olika punkter), kan det avskräcka användaren från att fylla i formuläret. Tanken med att skapa en konvertering är inte att översvämma din kund med onödiga uppgifter.

Med verktyg för formuläroptimering kan du klippa fluffen från själva formuläret för att skapa något som är enklare och bekvämare för en användare att fylla i. Automatisk spårning och analys hjälper dig att hitta smärtpunkter att åtgärda så att du helt kan optimera dina formulär som en genomförbar konverteringspunkt.

Analysera långsiktigt beteende

Sessionsinspelning och optimering är båda viktiga drivkrafter för konverteringar, men webbplatsens värmekartprogram kan göra så mycket mer. Det kan till exempel hjälpa dig att analysera och förstå långsiktigt kundbeteende.

Detta blir mycket värdefullt eftersom du kan lära dig av dessa data för att ta reda på det bästa sättet att optimera dina CRO-initiativ. Långsiktigt beteende ger nyckelinsikter om vilka marknadsföringsstrategier som fungerar och vilka som inte fungerar.

Du kan justera din strategi, justera ditt webbplatsgränssnitt eller skapa en helt annan plan baserat på vad som händer på lång sikt. Med upp till 12 månaders data från sessioner och annan analys ger en värmekarta verkligen värde på detta område.

Att ha tillgång till långtidsdata ger också gott om information för att bedöma kvaliteten på din övergripande data när du bygger din CRO-strategi.

Användarfeedback

Att lära känna dina användare och förstå deras feedback är ett ofta förbisett, men viktigt verktyg. Det perfekta tillfället att få feedback är när en användare är engagerad i att aktivt köpa något eller när de är på väg att lämna webbplatsen. Ibland är det bästa sättet att förstå dina kunder att be om feedback.

Med vissa verktyg kan du implementera feedbackförfrågningar och justera hur ofta eller ihållande de är i förhållande till användare som navigerar på webbplatsen. När du samlar in data från dessa svar kan du få en bättre förståelse för vad som leder till och inte leder till omvandlingar och bygga en heltäckande strategi för att implementera positiva förändringar.

De mest kraftfulla värmekartorna och verktygen bör ge snabb åtkomst till alla mätvärden via en instrumentpanel, inklusive feedback, vilket i slutändan ger dig full kontroll över dina analytiska verktyg och leder dig till att helt enkelt optimera konverteringar.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *