5 inredningsverktyg du bör investera i 2023

Det finns en miljon och en saker att tänka på när du planerar att renovera eller designa om ett utrymme.

Från möbellayout till planlösning till färgschema, ditt huvud tjatar förmodligen av så många saker att ta hand om.

Oavsett om du vill göra om kundens utrymme för att skapa ett hemmakontor eller göra strukturella förändringar som att lägga till en uteplats till sitt hem, måste du anpassa dig till ett kreativt tänkesätt.

Men kreativitet faller inte naturligt för alla.

För att låta dina kreativa safter flöda behöver du inredningsverktyg. Eftersom du kanske lägger ner långa timmar på att planera och skapa planlösningar är det alltid bra att planera från början. Ju mer invecklade och vackra dina designplaner är, desto gladare blir dina kunder och desto mer kommer ditt företag att blomstra.

Inredningsprogramvaran använder teknik för att hjälpa dig att skapa design och visualisera ditt utrymme innan du påbörjar den fysiska installationen. Från att skapa planlösningar till att ge 360-graders rendering av 3D-designer, 3D-hemdesignmjukvara är förmodligen din bästa insats. Hemdesignverktygen är mångsidiga och idealiska för dina kunder som letar efter ett nytt sätt att uppdatera sina hem under pandemin.

Med rätt uppsättning mjukvara i din designstapel kan du sömlöst göra kunder nöjda genom att förse dem med deras drömhem.

Med så många inredningsverktyg och var och en som skryter med att designa vackra hem, blir det svårt att hitta en som håller vad den lovar. För att göra ditt liv mindre stökigare har vi listat fem designverktyg som du bör investera i:

Foyr Neo toppar vår lista eftersom det är det första designverktyget någonsin som ger ett end-to-end designarbetsflöde. Med det här verktyget kan du planera, designa och rendera inom några minuter eftersom det ger blixtsnabba resultat.

Foyr Neo ger användare möjlighet att visa upp sin design för sina kunder innan de börjar verkliga livet. Du kan skapa 2D- och 3D-hemdesigner och renderingar av hög kvalitet på mindre än 10 minuter.

Från att skapa planlösningar utan ansträngning till att erbjuda designförinställningar, detta användarvänliga verktyg är perfekt för alla som planerar att bo i en hemmiljö efter eget val. Du hittar hundratals färdiga mönster för hem, kök, interiörer och kontor.

Med den här programvaran behöver du inte uppfinna hjulet på nytt och börja om från början med varje projekt. Använd istället dessa globalt utvalda förgjorda mönster för att skapa fantastiska hem.

Detta kraftfulla 3D-hemdesignverktyg är tillräckligt uppslukande för att säkerställa att du känner dig som om du rör dig genom ditt framtida drömhem.

Dessutom är den tillräckligt flexibel för att ge bekvämligheten att arbeta med penna och papper.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder en blixtsnabb renderingsmotor
 • Konverterar 2D-design till 3D inom några minuter
 • Ger 4k-bilder för att imponera på kunder
 • Ger 360-graders rundtur i ditt obebyggda utrymme
 • 360-graders rundtur tillgänglig på bärbara datorer, telefon och till och med VR
 • Ger fotorealistisk återgivning

Varför använda Foyr Neo? Oavsett om du är nybörjare eller professionell designer, är Foyr Neo den mest lättanvända designmjukvaran på vår lista. Eftersom den använder AI-teknik är inlärningskurvan inte alls brant. Företaget har en gedigen kunskapsbas som främst fokuserar på olika tutorials för att använda detta designverktyg.

Tekniska specifikationer: Med Foyr Neo behöver du inte installera någon programvara eftersom det är ett molnbaserat applikationsprogram som ger dig åtkomst från var som helst och på vilken enhet som helst.

Prissättning: Erbjuder en 14-dagars gratis provperiod, och grundplanen börjar på $49 per månad.

Sketchup är förmodligen det mest omfattande verktyget på vår lista. Från moderna möbler till passiva hembyggnader, verktyget är ett måste i din arsenal om du letar efter enkel 3D-modellering.

Intressant nog kan du designa mycket exakta (ibland till en tusendels tum) modeller för ditt hem. Med ett enda musklick kan du ge dina kunder ett hem där de skulle älska att tillbringa tid.

Oavsett om du vill bygga en tillbyggnad till ditt hem eller lägga till en trädkoja till den, skiljer Sketchups grundlighet det från konkurrenterna. Dessutom förvandlar den sömlöst dina modeller till animerade genomgångar för att förklara varje minut i detalj för din klient. Låter bra? Vänta.

Sketchup låter dig skapa ett hållbart hem. Den mäter dina byggnadsdata, analyserar och förutser energianvändning och dagsljus, termisk komfort för de boende för att säkerställa att designen når målen efter inflyttning och att människor som bor i hemmet inte känner sig obekväma.

Nyckelfunktioner:

 • Ger sömlös integration med virtual reality-applikationer som HTC Vive, Microsoft HoloLens och Oculus
 • Tillåter tillägg av element som texturer, skuggor och linjearbete
 • Exporterar designfiler till bilder, PDF-filer och CAD-filer
 • Erbjuder ett enormt bibliotek med gratis 3D-modeller
 • Låter dig välja från en mängd 3D-objekt att använda för din hemdesign

Varför använda Sketchup? Den erbjuder ett användarvänligt gränssnitt med enkla att använda funktioner. Det är ett intelligent och intuitivt verktyg som hjälper dig att skapa fantastiska hemdesigner.

Tekniska specifikationer: Tillhandahåll en webbversion för deras gratisversion och Mac- och Windows-kompatibel för deras proversion.

Prissättning: Erbjuder en 30-dagars gratis provperiod och Pro-versionen kostar $299 per år.

Ett annat mångsidigt och kraftfullt verktyg på vår lista är Floorplanner. Från balkongdesign till hela rumsdesign, det är en enda lösning för alla dina hemdesignkrav. Som namnet antyder ligger styrkan med Floorplanner i dess förmåga att skapa planlösningar för hem.

När du har färdigställt planlösningen kan du dekorera utrymmet enligt kundens önskemål i 3D. Du kan testa olika kombinationer av fönster, takfönster, möbler och armaturer och välja en som passar kraven.

Floorplanner har en Magic Layout-funktion som ger användare möjlighet att testa olika stilar och layouter med ett enda klick på en knapp.

Nyckelfunktioner:

 • Skapar 2D planlösningar
 • Erbjuder ett bibliotek bestående av över 150 000 3D-objekt
 • Tillåter delning av planer via moln
 • Tillåter delning eller utskrift av design på sociala medieplattformar
 • Ger användare möjlighet att göra redigeringar med multifunktionsredigering
 • Säkerställer att användare kan flytta och rotera objekt i 3D och spara flera kamerapositioner

Varför använda Floorplanner? Lättanvänd lösning som låter användare skapa överdådigt inredda hemutrymmen.

Tekniska specifikationer: Molnbaserad mjukvara för hemdesign tillgänglig på större operativsystem

Prissättning: Erbjuder en gratis grundplan, och Plus-planen för individer börjar på $5, och Pro-planen börjar på $20 per månad.

Homestyler är ett annat kraftfullt verktyg i inredningsvärlden. Varför? Den låter dig designa ditt hem med hjälp av möbler från riktiga varumärken. Med Homestyler kan du välja från en omfattande lista över möbelbibliotek och dekorera ditt utrymme med riktiga möbelprodukter, golv och till och med målning.

Nyckelfunktioner:

 • Skapa 2D- och 3D-planer med ett klick på några knappar
 • Hjälp användare att gå igenom sin design i en fotorealistisk 720 panoramavy
 • Inred ditt utrymme med riktiga möbelprodukter från världskända varumärken
 • Tillåter användare att dela sin design på sociala medier

Varför använda Homestyler? Även om instrumentpanelen har en enkel layout, är navigeringen lite komplex. Det låter dig också ange färger till hela ditt rum, väggar och till och med golv.

Tekniska specifikationer: Webbaserad applikation

Prissättning: Erbjuder en gratis grundplan och Pro-planen börjar på $19,9 per månad

Som namnet antyder är det främst inriktat på hemplanerare och arkitekter. Om kostnaden inte är en begränsning kan det vara ett av de bästa verktygen för ditt inredningsarbete. Intressant nog, medan du ritar element med hjälp av programvaran, skapar den automatiskt en 3D-modell. Med Chief Architect kan användare se sina 3D-modeller från olika vinklar.

Det är verktyget du aldrig kommer att ångra att investera i eftersom det tar hand om den mest intrikata hemdesignen.

Nyckelfunktioner:

 • Låter dig välja olika texturer, skåp, möbler och apparater från 3D-biblioteket
 • Stöder automatisk vägghöjdsdimension
 • Ger användarna möjlighet att välja mellan tusentals färger, material och stilar
 • Ger virtuella rundturer av skapade mönster
 • Genererar automatiskt golv, tak och tak

Varför använda chefsarkitekt? Intuitivt och lättanvänt gränssnitt och låter användare exportera 360-graders fotorealistisk rendering för att dela med klienter.

Tekniska specifikationer: Kräver användare till programvaran. Kompatibel med Mac och Windows operativsystem

Prissättning: Erbjuder en gratis provperiod och programvaran kostar $199 per månad

Utan vidare var det här våra fem favoritinredningsverktyg genom tiderna som kan hjälpa dig att skapa överdådigt inredda hem. Var och en av dem ger något unikt till bordet.

Medan Foyr Neo ger ett utmärkt end-to-end-arbetsflöde för design, erbjuder Homestyler en fotorealistisk 720 panoramavy. Floorplanner skapar exakta och exakta planritningar; det ultimata valet kokar ner till ditt krav.

Så när du väljer verktyg för hemdesign, överväg ett verktyg baserat på deras objektbiblioteks vida, tekniska specifikationer, användarvänlighet och kostnad. Det kan finnas tillfällen där du kan behöva jonglera mellan två olika verktyg baserat på din kunds krav.

Alla dessa verktyg kommer att hjälpa dig att konkretisera idéer och förvandla dem till verklighet!

Med inredningsverktyg har det aldrig varit roligare att drömma om ett nytt hem.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *