5 nycklar för att få handpenningen för ett hus

På grund av den förändring som bolånemarknaden genomgår, beviljar de allra flesta banker sällan krediter för mer än 80 % av bostadens taxeringsvärdeså det är nödvändigt att ha tillräckligt med pengar sparade för att täcka det belopp som finansinstitutet inte täcker, utöver de administrativa utgifterna i samband med transaktionen.

För att hjälpa dig att avgöra hur mycket pengar du behöver för att köpa ett hus, på Colibid har vi gjort följande artikel, där vi förklarar i detalj alla aspekter som du bör tänka på och vi presenterar dig 5 nycklar för att få handpenningen för ett hus, för DITT HUS!!

Vad är det kapital som behövs för införandet av ett bolån?

Att köpa ett nytt hem kommer att bero på många faktorer, inklusive summa pengar du måste bidra med som insats. Banker erbjuder i allmänhet bara en 80% finansiering av fastighetens värde. Av denna anledning, när du bestämmer dig för att köpa ett hus, du vanligtvis du måste ha 20% vilket motsvarar ingångskapitalet för ett hus.

Likaså måste du komma ihåg att förutom att anta den procentandel av fastighetens värde som inte täcks av banken, du måste ha tillräckligt med pengar för administrativa utgifter och dokumentationen för att begära en inteckning, som kan vara upp till 15% av dess värde.

han procent som behövs för att täcka utgifterna derivat av operationen varierar beroende på:

 • Priset på fastigheten.
 • Det autonoma samhället där huset ligger, eftersom priserna varierar från en plats till en annan.
 • Husets egenskaper.
 • Är det ett nytt eller begagnat hus?
 • Den andel av finansieringen som banken kommer att bevilja dig enligt husets pris.

Hur mycket pengar behöver jag för att ansöka om ett bolån?

Det uppskattas, enligt det index som gjorts av Värderingssällskapet, att en person med ett medeljobb måste spara minst 2,6 års full bruttolön. Detta är den tid då du kan spara de 35% besparingar som behövs för ett hem kapital ned.

Det är då frågan uppstår, hur mycket sparar jag för att köpa hus? Tja, detta kommer att bero på värdet på bostaden du vill förvärva.

Anta att ditt drömhus har ett pris på 100 000 euro. Du kommer alltså att behöva 20 % av värdet på fastigheten som inte täcks av bolånet, plus 15 % (ungefär) av kostnaderna för transaktionen. Totalt kommer du att behöva spara 35 000 euro för att kunna köpa denna bostad.

Många människor ser att spara pengar för att köpa ett hus som oändliga restriktioner, men det behöver inte vara så, för att hjälpa dig i processen presenterar vi 5 nycklar för att spara och få handpenningen för ett hus:

 1. Bli av med de skulder du har kvar, eftersom du inte kommer att kunna spara tillräckligt om en del av dina inkomster används för att betala av skulder.
 2. Organisera och planera dina inköp, Innan du köper något, fråga dig själv, är det ett infall eller är det verkligen nödvändigt för mitt liv?
 3. Att spara pengar för att köpa ett hus betyder inte att du slutar njuta av ditt liv, du behöver inte sluta gå på bio eller äta ute, men du kan göra det mer sällan, variera platsen och gå till billigare ställen och fiska efter kampanjer. Allt handlar om balans.
 4. Planera din månadsbudget i förväg, Detta gör att du kan ha en uppskattning av hur mycket pengar du behöver per månad och när du kan avsätta till sparande.
 5. Granska bankkonton och tjänster som tar bort provisioner, Kanske är en stor del av dina pengar avsedda för dessa utgifter och du visste inte om det. Det kommer alltid att finnas möjlighet att byta finansinstitut eller tjänsteleverantörer.

Går det att ansöka om bolån utan handpenning?

Det är inte det vanligaste att banker går med på att erbjuda ett bolån utan handpenning för ett hus; det är dock inte omöjligt. Om du följer dessa rekommendationer kan du uppnå det eller åtminstone öka finansieringen till 90 %:

 • Du anlitar en bolåneförmedlare eller en mellanhand.
 • Ansök om bolån för att förvärva ett hus från en bank.
 • Visa att du har finansiell stabilitet och är solvent.
 • Värderingen av huset är högre än försäljningspriset.
 • Du lämnar andra betalningsgarantier till banken, såsom garantier eller andra fastigheter.

100% bolån utan inträde

Även om du uppfyller alla ovannämnda villkor är det möjligt att finansiella institutioner inte kommer att ge dig ett 100%-igt bolån där du inte behöver handpenningen för ett hus.

För att öka dina odds försök att förhandla med så många banker som möjligt, eftersom många är villiga att förbättra sina villkor för att bättre passa dina behov.

Att göra detta på egen hand kan ta lång tid, men med Colibid tar det bara ett par dagar. Det bästa av allt är att du inte behöver leta efter banker, de kommer att leta efter dig och anpassa sina villkor efter dina krav och möjligheter.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *