5 skäl att byta hypoteksbank

Är du inte nöjd med de villkor som din bank erbjuder dig på ditt bolån? Nåväl, nu kan du byta ditt banklån, eftersom tack vare den nya bolånelagen 2019 kan du enkelt göra denna förändring. Men som i vilken bankverksamhet som helst måste du ta hänsyn till vissa faktorer, såsom åldern på ditt lån eller anledningen till att du vill byta enhet. Därefter visar vi dig de 5 vanligaste anledningarna till varför du bör byta hypoteksbank:

 1. Bättre räntor: En av de vanligaste anledningarna till att byta bank är att få en lägre ränta på ditt bolån. Med de ständiga förändringarna på bostadslånemarknaden kan det finnas en bank som erbjuder en lägre ränta än vad du har för närvarande.
 2. Bättre förutsättningar: Förutom räntan är det också viktigt att ta hänsyn till andra bolånevillkor. Till exempel kan en bank erbjuda en längre löptid för att betala bolånet, vilket kan resultera i en lägre månadsbetalning. En bank kan också erbjuda ett strafffritt förskottsbetalningsalternativ, vilket kan vara till hjälp om du vill betala av ditt bolån i förtid.
 3. bästa kundservice: En annan anledning att byta bank är att få tillgång till bättre kundservice. Vissa banker har en starkare kundservicekultur än andra, och det kan göra stor skillnad i kundnöjdhet. Dessutom kan bra kundservice hjälpa till att lösa eventuella problem som uppstår under bolåneprocessen.
 4. Bättre produktalternativ: Vissa banker kan erbjuda ett brett utbud av finansiella produkter utöver bolån, som checkkonton, kreditkort och försäkringar. Genom att ha tillgång till ett brett utbud av produkter kan man få bättre villkor och räntor, samt en mer integrerad bankupplevelse.
 5. Förändring av personliga förhållanden: Slutligen kan en person behöva byta bank på grund av förändrade personliga omständigheter. Om man till exempel flyttar till en ny stad kan det vara bekvämare att byta till en lokal bank. Eller om du går i pension kan det bli nödvändigt att omvärdera bolånet för att säkerställa att det uppfyller dina nya ekonomiska behov.

Så, kan ett banklån ändras?

Svaret är väldigt enkelt, ja. Men när du byter bolån från en bank till en annan, a borgenärssubrogation. Detta är ett utmärkt alternativ om du vill betala mindre avbetalning varje månad eller vill tjäna mer i säkerhet, eftersom du gillar villkoren som erbjuds av en annan bank bättre.

Genom bolånesubrogation kan du gå till den enhet du vill utan att behöva ge förklaringar till din bank. Om en institution bestämmer sig för att erbjuda dig en lägre ränta för ett bolån, kan du ändra bolåneräntan från rörlig till fast eller någon annan relevant faktor, du kan göra det. Du har rätt att förbättra dina villkor!

När du genomför denna typ av bankverksamhet måste du ta hänsyn till att det har en kostnad och du måste leta efter flera alternativ för att hitta det bästa erbjudandet som passar dina behov.

För att du ska kunna hitta de mest attraktiva villkoren på den spanska bolånemarknaden kan du använda ett bolånebudssystem, såsom Colibid, där vi kommer att sätta dig i kontakt med de bästa spanska bankerna och alltid erbjuda de bästa kontraktsvillkoren. Bankerna kommer att vara de som måste erbjuda dig ett oemotståndligt erbjudande och de kommer att konkurrera med varandra så att du blir deras kund. Du behöver bara se till att välja det bästa erbjudandet och teckna ditt bolån.

Vilka åtgärder måste vidtas för att ändra ett banklån?

Om du redan funderar på att byta bolån från din bank till en annan genom bolånesubrogation kan detta vara en bra idé. Därefter anger vi de steg som du måste följa.

 • Först och främst bör du leta efter ett bolåneerbjudande hos en annan bank. Du bör med andra ord se över de villkor som varje institution erbjuder, för att noggrant analysera om det är värt att byta bank eller inte.
 • När du är tydlig med erbjudandet som en annan bank har gjort till dig, måste du påbörja processen med att teckna ditt bolån för subrogation. Således kommer du att kunna veta om det är lönsamt att byta bolån från en bank till en annan och du kommer också att kunna veta exakt vilka villkor som de erbjuder dig.
 • Den nya banken måste meddela din enhet att du vill genomföra en bolånesubrogation och de måste samtycka till att kunna utföra nämnda operation.
 • När en bank har kommunicerat transaktionen till en annan enhet har din nuvarande bank en period på 15 dagar på sig att erbjuda dig ett moterbjudande, så att du stannar hos dem som kund.

Det sista beslutet ligger i dina händer!

Hur mycket kostar det att byta banklån?

Detta är en av de frågor som våra läsare ställer oss mest. Tack vare den nya inteckningslagen kan du göra en bolånesubrogation. Men du måste komma ihåg att du måste betala vissa utgifter, som är följande:

 • Beställaren ska stå för kostnaden för värdering av sin bostad. Denna process kan kosta runt 100 eller 400 euro beroende på stad och typ av fastighet.
 • Banken måste stå för kostnader för notarie, registrering och agentur.

Vissa banker kan debitera dig provision för subrogation, även om vissa har beslutat att eliminera denna typ av utgifter, eftersom du måste betala provisionen för att öppna det nya bolånet. Du kommer att kunna ta reda på alla detaljer när du får erbjudandet från banken.

Aspekter att ta hänsyn till när man beräknar hur mycket det kostar att byta bankbolån

Hur mycket det kostar att byta bolån från en bank till en annan beror på följande faktorer:

 • Ändamålet för vilket du vill göra bolåneändringen, det vill säga subrogationsoperationen. Till exempel om du vill ändra ett rörligt bolån mot ett bolån med fast ränta.
 • Det datum då ditt bolån tecknades har reglerna ändrats de senaste åren till förmån för konsumenterna.
 • Den provisionspolicy som tillämpas av varje bank, det vill säga du måste ta hänsyn till att din bank kan ta ut en provision för att byta kredit från en enhet till en annan.

Att göra en subrogation: är det samma sak som att byta banklån?

Att byta bankbolån är inte detsamma som att göra en bolånesubrogation. Detta är något som måste beaktas när man gör denna typ av operation. Det kallas borgenärssubrogation.

Men det finns också subrogation av gäldenären, denna operation tar inte bolånet till en annan bank, utan det är snarare bytet av innehavaren av ett inteckning till en annan. Denna typ av subrogation genomförs till exempel när en person bestämmer sig för att separera från sin partner och bolånevillkoren ändras eftersom en av innehavarna inte längre vill vara en del av det bolånet.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *