5 tips för att få den bästa affärsanalytikerutbildningen i USA

Nuförtiden är yrket som affärsanalytiker ett av de mest lovande och högt betalda. Dessa specialister är efterfrågade i stora företag som verkar inom olika områden.

Många arbetar i bankinstitutioner, konsult- och handel, IT-företag eller gruvföretag. I grund och botten är det affärsanalytikern som hjälper dem att förbättra resultatindikatorer.

Dessa yrkesverksamma arbetar med strategisk planering, budgetering och affärsprocessutveckling. Så, vilka är deras viktigaste ansvarsområden och färdigheter? I den här artikeln svarar vi på dessa frågor.

Den sista delen av artikeln handlar om var man kan få en affärsanalytikerutbildning i USA. Listan över universitet med detta huvudämne väntar på dig. Först rekommenderar vi att du läser mer detaljerad information om jobbet för att vara säker på att det är rätt för dig.

Att undersöka all nödvändig information om det framtida yrket kräver yttersta uppmärksamhet. Och om du helt enkelt inte har det – här är några goda nyheter. Med hjälp av en pålitlig pappersskrivartjänst kan du enkelt frigöra lite tid i ditt fullspäckade schema.

Medan erfarna författare hjälper dig med uppdragen kan du alltså fokusera på det som betyder mest för dig just nu.

Inspektera var affärsanalytiker arbetar

Affärsanalytiker behövs i nästan alla branscher: resebyråer, apotek, IT, detaljhandel. Men för att få ett jobb måste du redan ha erfarenhet inom detta område.

Så, hur kan du få det? Du kan till exempel arbeta som produktchef, affärsexpert eller junior affärsanalytiker under ett par år. Karriärutveckling är särskilt sannolikt i ett stort företag. De är intresserade av att utbilda personalen som grundligt känner till dess detaljer.

En affärsanalytiker måste vara en skicklig konsult. Så du måste förstå företagsekonomi, affärsstrukturer och kunna bekräfta hypoteser. En stor specialist har en djup kunskap om processerna samt en bred bas av expertkontakter.

Utforska specialfunktionerna

En affärsanalytiker är engagerad i två avgörande områden. Först undersöker de grundligt den interna strukturen i en organisation. För det andra kollar de upp dess externa affärsrelationer. Huvuduppgiften är att hitta problemet och sätt att lösa det.

Till exempel kan en affärsanalytiker besluta att studera de finansiella eller ekonomiska detaljerna i första hand.

Om den befintliga affärsmodellen inte är framgångsrik utvecklar analytikern en ny. Det ska optimera personalens insatser, minska kostnaderna, förbättra effektiviteten, öka vinsten osv.

Ansvar i ett nötskal

Som regel vet en affärsanalytiker mycket mer än en vanlig anställd. Målet är trots allt att skapa strategier, inspektera budgeten och ta fram en modell som ska uppgradera företagets effektivitet.

Så en affärsanalytiker är en forskare – de identifierar de områden som behöver förändras mest. Den som innehar denna position måste skapa de mest effektiva utvecklingsstrategierna. De måste beskriva sätten för deras genomförande och göra förutsägelser om resultaten.

Analysera förmågor och färdigheter

För att utveckla smarta och uppdaterade projekt måste affärsanalytiker kunna modellspråket -UML. En kvalificerad specialist gör rapporter med hjälp av tabeller och diagram. Men en professionell utför affärsmodellering på en avancerad nivå.

Dessutom används viss speciell programvara (RRose, ARIS, BPWin, etc).

En utmärkt analytiker använder ett systematiskt förhållningssätt till uppgifter. Den professionella kommer att ha förmågan att arbeta med vilken mängd data som helst och kommer att veta hur man presenterar den.

Välj en skola

Leta efter sådana kriterier som läroplanen, betyg, studentfeedback och priser. Denna recension undersöker amerikanska universitet som har de bästa erbjudandena. De har briljanta utbildningsmetoder inom området business intelligence och datavetenskap.

Hult International Business School (Masters in Business Analytics)

Utbildningen för att börja din karriär inom STEM varar i 11 månader. Här kan du lära dig hur du omvandlar statistik och dataanalys till effektiva affärslösningar.

Golden Gate University (Master of Science i Business Intelligence)

Dataanalys är ett lovande område som erbjuder underbara karriärmöjligheter. Du kan gå in på MSBA-programmet vid Golden Gate University. Den tillhandahåller kurser som hjälper studenter att tillämpa analyser på verkliga affärsproblem. Utbildningen pågår under 4-5 terminer.

The College of Business vid University of Louisville (Master of Science in Business Intelligence)

Master of Science i Business Intelligence är ett 13-månaders, teamstrukturerat program. Här arbetar eleverna både självständigt och tillsammans med sina kamrater för att genomföra kurser.

University of Maryland College Park (Master of Science in Business Analytics)

Målet med programmet är att hjälpa studenter att hantera en stor mängd data och erbjuda innovativa lösningar till företag utifrån dess. Här kommer du inte bara att förbättra dina matematikkunskaper utan också inse hur du kan förändra effektiviteten i ett företag tack vare information.

Bentley University – McCallum Graduate School of Business (Master in Business Analytics)

Under de närmaste åren kommer mer än 2 miljoner nya dataanalysjobb att skapas, vilket ökar relaterade jobbmöjligheter med 45 procent. Bentley svarar på kravet. Kursen ger de färdigheter och erfarenheter som behövs för att ligga före konkurrenterna på denna snabbt växande arbetsmarknad.

Suffolk University (Master of Science in Business Analytics)

Programmet har följande fördelar:

  • Lärare är erkända, branschexperter;
  • Eleverna lär sig att tillämpa analytiska funktioner för att senare använda dem inom marknadsföring, drift, redovisning, ekonomi och hälsovård;
  • Utexaminerade får tillgång till universitetets alumninätverk, som inkluderar kända yrkesverksamma och potentiella arbetsgivare.

Programmets varaktighet är nio månader. Intressant nog kan studenter med höga akademiska resultat ansöka om stipendier på upp till $ 20 000.

Arizona State University (Master of Science in Business Analytics)

Skolan är specialiserad på att utbilda affärsanalytiker, eftersom denna bransch är en av de snabbast växande i ekonomin. Eleverna får lära sig att analysera och modellera data och formulera slutsatser. Programmets varaktighet är nio månader.

Oregon State University – College of Business (Master of Science in Business)

Oregon State University erbjuder dig att förbättra dina kvalifikationer inom områden som:

  • Programmet innebär att studera finansiella marknader, bedöma resurser och fatta investeringsbeslut etc. Ett studentforskningsprojekt kan fokusera på fusioner och förvärv, företags- och socialt ansvar, och så vidare;
  • Finansiell analys. Programmet integrerar ekonomi, redovisning och business intelligence;
  • Marknadsinformation och analys. Här får du lära dig hur du bygger effektiva marknadsföringsstrategier och analyserar data.

Utbildning kan ske både på Corvallis campus och genomföras på distans. Programmets varaktighet är nio månader.

Texas State University (Master of Science i dataanalys och informationssystem)

MSDAIS-programmet är utformat för att lära eleverna hur man använder matematikkunskaper för att hantera informationssystem och genomföra dataanalys. Därmed får de organisatoriska färdigheterna alumner bli grunden för smarta affärsbeslut.

University of San Francisco – College of Arts & Sciences (Data Science MS)

Det ettåriga masterprogrammet fokuserar på beräknings- och matematiska tekniker inom datavetenskap. Som en del av klasserna lär sig eleverna att korrekt formulera affärsproblem och välja analytiska verktyg för att lösa dem.

I genomsnitt hittar akademiker jobb inom tre månader. Efter att ha fått detta diplom jagar prestigefyllda företag kandidaterna. Amazon, Facebook, Apple, Linked In, Visa och Microsoft är några av dem.

För att summera

Enligt karriärexperter kommer yrket som affärsanalytiker att bli efterfrågat i framtiden. Genom att få examen nu höjer du din konkurrenskraft på den globala arbetsmarknaden.

Detta kan garantera att du får en utmärkt position under de kommande åren. Detaljerad information om kurser finns på universitetets webbplatser.

För att ta reda på antagningspolicyer, se till att kontakta fakulteten direkt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *