5 tips för att installera konstgräs i kommersiellt landskap

Kommersiella fastighetsägare kan vända sig till de senaste trenderna om de vill förbättra sitt landskaps estetik och funktionalitet. Du kanske tror att eftersom det är en butiks- eller kontorslokal kommer folk bara att gå förbi och gå runt utan att märka anläggningens tilltalande.

Tja, det kunde inte vara längre från sanningen. I verkligheten behöver ditt företag alla dekorativa element det kan få för att få det att se mer presentabelt ut utan att ge avkall på hållbarhet och funktionalitet.

Att ha ett attraktivt landskap kan göra stor skillnad när det gäller att locka in nya kunder. Intressant nog kan bara ordet “landskap” åberopa bilder av träd och grönska, som du kan välja att ha på din fastighet.

Men visste du att du inte behöver ha naturliga element för att uppnå din önskade landskapseffekt? Konstgräs, för en, är ett alternativ du kan överväga för att skapa lockande landskap som både förbipasserande och lojala kunder skulle uppskatta.

Konstgräs 101

I ett nötskal är konstgräs gjord av syntetiska fibrer som liknar naturligt gräs. Till en början användes denna produkt på idrottsarenor där gräset behövs som spelyta. Under åren har dess användningsområden utvecklats, och nu kan den ses pryda landskapen i både bostäder och kommersiella fastigheter.

Det har snabbt blivit en av de mest populära trenderna för att skapa ett pittoreskt utrymme på grund av fördelarna det ger.

Falskt gräs kräver inte vattning, klippning och ogräsrensning. Underhåll är också mindre tidskrävande och billigare. Det är bara några av anledningarna till att fler och fler företagare väljer detta gräsalternativ.

Om du funderar på konstgräs installerat av AGL eller andra företag för ditt kommersiella landskap, här är några installationstips som du kan ha nytta av:

1. Överväg att anlita en professionell

Även om du kanske tror att du sparar mer pengar genom att göra installationen själv, men det är inte alltid fallet. Detta gäller särskilt om du inte har någon skicklighet eller erfarenhet av att installera falskt gräs.

Det finns risk att förstöra gräsmattan eller utföra uppgiften felaktigt, vilket bara skulle resultera i ett slöseri med investeringar.

Innan du tar dig an projektet själv, utvärdera dina landskapsarkitekturkunskaper först. Vet du det rätta sättet att installera gräsmattan? Är du medveten om de olika aspekterna som bör kontrolleras innan du installerar det syntetiska gräset, såsom markens eller jordens tillstånd?

Dessutom, har du extra tid att slutföra uppgiften? Tänk på att beroende på storleken på utrymmet, måste du anstränga dig långa timmar och mycket ansträngning för att slutföra installationen. Glöm inte att ta hänsyn till de växlande väderförhållandena också.

Om du inte är helt säker på att du kan göra det, skulle det vara bättre att anlita en professionell gräsinstallatör för att göra jobbet. Du kan kontakta en ansedd i ditt område och diskutera de alternativ som finns tillgängliga för dig och deras rekommendationer baserat på dina kommersiella behov.

På så sätt kan du säkerställa att investeringen du gör kommer att vara väl värd det i slutändan.

2. Förbered budgeten

Oavsett om du anlitar en professionell eller gör en gör-det-själv-strävan är det viktigt att du är medveten om kostnaderna för att installera konstgräs för din kommersiella anläggning.

Professionella installatörer tar vanligtvis betalt per kvadratfot, men se till att klargöra denna aspekt med dem först om du bestämmer dig för att arbeta med dem. Om du gör installationen själv behöver du naturligtvis inte oroa dig för arbetskostnader.

Det finns också kostnaden för det falska gräset i sig att ta hänsyn till. Du kan fråga leverantören hur du bestämmer antalet eller mängden gräsklipp du behöver för att täcka hela utrymmet.

Naturligtvis skulle större ytor som idrottsarenor, gallerior, skolområden, parker, skyltfönster och konsertlokaler innebära fler gräsklippningar och längre installationstid.

I sådana fall kan en professionell installatör vara en värd investering, särskilt om du tänker på den sömnadsexpertis som krävs för att ta itu med sådana projekt.

3. Notera korrekt underhåll

Ditt konstgräs behöver fortfarande minimalt underhåll åtminstone. Att ta sig tid att göra det kan förlänga livslängden på ditt syntetiska gräs, vilket minskar behovet av att spendera pengar igen för ominstallation.

Det finns inget behov av veckovis underhåll eftersom det räcker med att regelbundet borsta och sopa platsen med en vanlig kvast.

För avfall som behöver tas bort (som djurspillning) är det bara att skölja av med en trädgårdsslang. Efteråt kan du använda ett enzymrengöringsmedel för att ta bort lukten.

4. Var redo för en utgrävning

Du vill att din konstgräs ska vara i nivå med marken för att få den att se mer naturlig och tilltalande ut för ögat. Det betyder att du måste gräva upp hela webbplatsen för att säkerställa att installationen blir jämnt utförd.

Det är också dags att göra andra nödvändiga steg som krävs för att installera falskt gräs, som att bli av med underjordiska hinder.

Ett annat syfte med att gräva ut jorden är att kontrollera dräneringssystemet för din gräsmatta. Gräset kanske inte är riktigt, men det betyder inte att det inte längre är benäget att översvämmas. Som sagt, kom ihåg att titta in i dräneringssystemet för att kunna göra nödvändiga ändringar innan installationen.

Kontrollera om dräneringsbasen är gjord av en komprimerad ballastbas. Om så är fallet kan förbättring av dräneringen göras så att konstgräset inte stöter på några kvalitets- eller funktionsproblem.

5. Lär dig rätt typ av konstgräs för din webbplats

Syntetgräs finns i olika typer och varianter. Det är viktigt att veta vilken som är lämplig för din webbplats och matchar dina kommersiella behov. Hur du använder landskapet kommer att avgöra vilken typ av gräs du ska ha.

Om du till exempel gör om landskapet för en lekplats eller skola, är det avgörande att välja en gräsvariant med en tunnare och mjukare bladstruktur för en bekvämare struktur.

För områden som får högre och tyngre fottrafik rekommenderas ett starkare blad för hållbarhet. Återigen kan du be en konstgräsexpert om insikter för att kunna fatta ett mer välgrundat beslut.

Slutsats

Kommersiella landskap kan se mer inbjudande ut för kunderna om du lägger till en touch av grönt här och där. Ett sparsamt och kostnadseffektivt sätt att göra det på är att få konstgräs installerad. På grund av dess tilltalande kan du se detta som en marknadsföringsstrategi som kan gynna ditt företag över tid.

Du kan välja att anlita en expert eller installera gräset själv. Hur som helst, notera de ovan nämnda tipsen för att säkerställa ett framgångsrikt och estetiskt tilltalande resultat.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *