6 anledningar till att onlineföretagare behöver veta SEO

Att driva ett företag online kräver att du vet hur du använder ett antal viktiga digitala färdigheter. Det kräver också en förståelse för grunden för varumärkesbyggande och närvaro online: SEO.

Även om dina sociala kanaler är avgörande verktyg, är sökmotoroptimering det mest hållbara och ekonomiska sättet att bygga ditt varumärke och förbättra din närvaro online.

Att kunna lägga strategi och hantera din egen SEO kommer att spara pengar, tid och låta dig ta bättre kontroll över din verksamhet på lång sikt. Med det i åtanke, nedan är 6 anledningar till att onlineentreprenörer behöver känna till SEO.

Lokal SEO är bra för trafik och omvandlingar

Lokalt sökning har blivit en viktig del av framgången för små och medelstora företag. Lokal SEO fokuserar på att förbättra ett företags onlinenärvaro så att sökmotorer visar dess webbsidor när människor utför platsbaserade sökningar efter produkter och tjänster.

Till exempel, något som “SEO Brisbane,” tillåter digital marknadsföringsföretag i Brisbane, Australien, att njuta av organisk trafik från personer som söker efter dessa termer eller fraser. Logiken gäller alla verksamheter och branscher, speciellt om du också har en fysisk verksamhet eller tillhandahåller en konkret vara eller tjänst i en specifik geografisk region.

Lokal optimering fokuserar på enskilda städer, regioner och delstater för att skapa ett varumärkes rykte på lokal nivå. Lokal SEO är en av de bästa och mest kostnadseffektiva sakerna du kan göra för företag.

Ökar din organiska trafik

SEO är avgörande eftersom det är det primära sättet genom vilket du kommer att kunna få leads utan att behöva förlita dig på mun till mun eller rekommendationer.

När du lägger ner tid på SEO, hittar nya kunder ditt företag på egen hand genom att söka efter ord och fraser som du specifikt har riktat in dig på. Om du inte redan optimerar din webbplats kan SEO ge en helt ny källa till potentiella kunder.

Om du gör sökordsforskningen och skriver sökordet och SEO-optimerat innehåll kommer folk att hitta din webbplats. En av de stora fördelarna med att lägga tid på att göra SEO utanför sidan är att leads redan letar efter det du har att erbjuda.

SEO är därför den bästa tekniken för att driva organisk trafik till din webbplats och för att se till att de som besöker redan letar efter det du säljer.

Organisk trafik är trafik till din webbplats som kommer från besökarnas sökningar på olika sökmotorer, och SEO är utan tvekan den mest effektiva metoden för att öka organisk trafik. Ju mer du optimerar din webbplats, desto högre rankas den i sökmotorerna för specifika sökord.

Varför är det så viktigt att öka organisk trafik med SEO? Det finns många anledningar till detta, varav den viktigaste är att organisk sökning är den viktigaste drivkraften för webbplatstrafik till företagswebbplatser.

Även om du kan ha viss framgång genom att främst lita på mun-till-mun och sociala medier för att marknadsföra din webbplats – och du kan säkert pumpa pengar i PPC-kampanjer – är SEO det enskilt mest effektiva (för att inte tala kostnadseffektiva) sättet att driva trafik .

B2B SEO minskar försäljningscykeltiden

Vi har redan konstaterat att SEO hjälper fler användare att hitta ditt företag online, men det är inte den enda fördelen. När kunder letar efter en produkt eller tjänst online och kommer till din webbplats, letar de redan efter det du har att erbjuda; allt du behöver göra är att övertala dem att arbeta med dig.

Till skillnad från inställningen för B2B möten, där du når ut till kunder som kanske eller kanske inte är intresserade av att köpa i det ögonblicket, tar SEO-tjänster kunder till dig som är redo att köpa.

En smart SEO-strategi förkortar säljcykeln eftersom du inte behöver övertyga kunderna att göra affärer med dig. Användare hittar dig organiskt och kommer att ha all information de behöver för att fatta ett välgrundat beslut och så småningom utföra en omvandling eller engagemang på egen hand.

Tänk på att det är mycket viktigt att se till att du pratar med och försöker övertala kunder på ett sätt som återspeglar var de för närvarande befinner sig i försäljningstratten.

Skapar tillit och trovärdighet

Syftet med SEO är inte bara att öka mängden organisk trafik du får till din webbplats utan också att lägga grunden för en vacker webbplats som är enkel och intuitiv att navigera och ger en trevlig användarupplevelse.

Folk tror på Google, och om din webbplats visas på första sidan av en sökning (som en konsekvens av utmärkt SEO), får du omedelbart förtroende från en användare. Bra innehåll och optimerade funktioner på sidan kan hjälpa dig att skapa ännu mer trovärdighet.

Faktum är att mer än hela 25 procent av människorna klickar på den allra första länken på sökmotorns resultatsida. Klickfrekvensen börjar sjunka ganska dramatiskt när du går längre ner på den första resultatsidan.

Ge en bättre användarupplevelse

Alla vill rankas bra i sökmotorer och locka till sig organisk trafik, men få inser att en bra användarupplevelse är en avgörande del för att uppnå det. Även om det finns många aspekter som bidrar till SEO – bra innehåll, bakåtlänkar, webbplatshastighet och så vidare – är användarupplevelsen utan tvekan en av dem.

Google är mycket sofistikerat och har lärt sig hur man utvärderar om en webbplats ger en bra eller en dålig användarupplevelse. En bra användarupplevelse är avgörande för framgången för en webbplats.

Användarupplevelsen är beroende av saker som om innehållet på din webbplats är användbart och uppfyller användarens söksyfte. Det påverkas av om din webbplats är enkel att använda och surfa på, särskilt på mobilskärmar.

En bra användarupplevelse skapar omedelbart trovärdighet hos dina besökare och inkluderar element som bilder av bra kvalitet, konsekvent varumärke och många andra designelement. UX är en allt viktigare del av SEO och bör vara ett primärt bekymmer när du optimerar din webbplats.

SEO är billigare och mer hållbart än betald reklam

SEO är verkligen inte gratis och kräver en investering av både tid och pengar – i lärande, i verktyg och potentiellt i människor som hjälper dig att göra det. dock, det är mycket billigare, särskilt på lång sikt, jämfört med andra tjänster. Och även om det kan ta tid innan resultat visas, ger dina ansträngningar, tålamod och uthållighet mycket ofta betydande utdelning.

Med en väldesignad webbplats och högkvalitativt innehåll kommer du inte bara att stärka ditt varumärkes image, utan du kommer med stor sannolikhet att se en ökning av webbplatstrafiken. SEO ska inte ses som en sänkt kostnad, utan snarare som en investering som kommer att tillföra värde till ditt företag under många år.

Slutsats

Du behöver inte vara en SEO-expert för att driva ett framgångsrikt företag online, men du behöver känna till grunderna.

Detta inkluderar saker som hur man bygger länkar, hur man skriver och optimerar innehåll för SEO, hur man gör bra sökordsforskning och hur man säkerställer att din webbplats är optimerad för hastighet och navigering.

SEO-checklistan är ganska lång, och det finns massor av resurser och gratisverktyg där ute för att hjälpa dig att se till att du tar hand om allt som hjälper din webbplats att sticka ut bland mängden.

Om du har undrat om du ska lägga lite tid och pengar på att lära dig och förbättra ditt SEO-spel, har ovanstående skäl förhoppningsvis gjort det beslutet mer enkelt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *