6 smarta sätt att sänka företagskostnader

Oavsett om du driver ett litet företag eller ett stort företag, kommer utgifterna alltid att finnas där.

De är en normal del av din affärsverksamhet. Oftast avsätter du en bråkdel av din budget för dagliga och månatliga utgifter.

Men felaktig förvaltning av din ekonomi kommer att göra det svårare för ditt företag att upprätthålla lönsamhet, eller ännu värre, det kan leda till konkurs.

Därför är det avgörande för företagsägare att veta hur de ska hantera sina utgifter och minska företagets kostnader när och när det är möjligt. Om du gör det hjälper dig att uppnå din målvinst och gör att du kan spendera mer på insatser som i slutändan skulle öka din försäljning.

Men att hålla dina företagskostnader låga kanske inte är så lätt eftersom det kräver förändringar, svåra avvägningar och att prova saker du aldrig har tänkt på tidigare.

Tack och lov är det möjligt att minska dina utgifter utan att helt behöva ändra din affärsplan eller äventyra några av dina affärstillgångar. Här är sex innovativa sätt du kan sänka dina företagskostnader och uppnå bättre lönsamhet:

1. Minimera utskrifter

En av de mindre uppenbara men kostsamma kostnaderna för affärsverksamhet är tryckning. Utskrift innebär användning av flera resurser och verktyg såsom pappersbuntar, skrivare, kopieringsmaskiner och bläckpatroner.

Eftersom skrivare går sönder då och då, särskilt när de används ofta, kan det kosta dig en förmögenhet att få dem reparerade och underhållna regelbundet. Papper är inte heller billigt. Om du skriver ut varje dag, använder du sannolikt hundratals papperslappar och fyller på dina bläckpatroner flera gånger i månaden.

Hela utskriftsprocessen kommer med alla typer av kostnader, och en del av det du skriver ut kanske inte ens är nödvändigt.

För att lösa det här problemet, dra nytta av tekniken och gå papperslös. När du till exempel skickar in rapporter kan du spara dem i PDF-format och skicka dem via e-post och andra onlineplattformar. När du hanterar dina elräkningar kan du göra papperslös fakturering med en lösning för hantering av elräkningar som kan hantera din återkommande bearbetning och betalning av elräkningar.

När du skickar personliga inbjudningar eller viktiga meddelanden till anställda, affärspartners eller kunder kan du göra det med hjälp av webbplatser som Greenvelope.com

Du sparar inte bara på utskriftskostnader, utan papperslös blir det också lättare för dig att organisera och säkerhetskopiera viktiga data. Detta beror på att du inte behöver ha högar av fysiska dokument på ditt kontor och riskerar att förlora eller tappa bort dem någon gång.

2. Använd marknadsföring online

En annan utgift de flesta företagare spenderar pengar på är marknadsföring. Marknadsföring är viktigt för ditt företag eftersom det hjälper till att sprida budskapet om ditt företag och locka fler potentiella kunder till ditt varumärke. Vissa företag använder en stor del av sin budget för skyltar, TV-reklam eller till och med tidnings- och tidskriftsannonser.

Tyvärr är det kanske inte alltid bra för ditt företag att spendera för mycket på traditionell marknadsföring, särskilt om det inte gör något för att öka försäljningen eller locka till sig potentiella kunder.

Istället för att lägga ut pengar för skyltar och relaterade former av reklam, kan du använda sökmotoroptimering (SEO) för att driva trafik till din företagswebbplats och öka medvetenheten om ditt varumärke och dina produkter eller tjänster.

Dessutom kan du använda sociala medieplattformar som Facebook och Instagram för att hitta potentiella kunder och engagera dig med dina nuvarande.

Onlinemarknadsföring är billigare än tryckta annonser och traditionella medier. Men innan du byter, se till att studera dina målkunder först och ta reda på vilken metod som hjälper dig att nå ut till de bästa.

3. Använd Frilansare

Ibland kan det vara skadligt för ditt företag på lång sikt att anställa fler anställda än vad ditt företag faktiskt behöver. Du måste inte bara budgetera för deras månatliga ersättning, utan du måste också betala för deras sjukskrivningar, semesterledigheter, sjukförsäkring, utbildning och så vidare. Ett alternativ till att anställa en ny uppsättning fast anställda när du har ytterligare projekt eller uppgifter som efterfrågas av kunder är att anställa frilansare via plattformar som Dormzi, Fiverr eller Upwork.

Det finns tiotusentals professionella frilansare över hela världen som är villiga att arbeta för dig och tillhandahålla högkvalitativa resultat i bekvämligheten av sina egna hem. Att låta frilansare arbeta för ditt företag per uppgift eller per projekt kommer att avsevärt minska dina driftskostnader. Dessutom kan frilansare bidra med nya idéer och visa upp den typ av kreativitet du kanske inte får från dina nuvarande anställda.

4. Överväg fjärrarbete

Om du vill hålla dina driftskostnader på ett minimum utan att kompromissa med dina anställdas jobb, kan du överväga att låta dem arbeta på distans. Schemalägg minst två eller tre dagar i veckan när din personal kommer att arbeta hemifrån. På så sätt kan du spara mycket pengar eftersom du inte behöver använda lika mycket el på ditt kontor som du normalt gör.

Om du dessutom låter dina anställda arbeta på distans skulle det göra det möjligt för dig att minska ditt kontor. Eftersom inte alla dina anställda behöver vara fysiskt närvarande varje arbetsdag kan du flytta till ett mindre kontor med en lägre hyra. Detta skulle också leda till lägre elräkningar.

När det gäller dina anställda kommer det att vara fördelaktigt för dem att arbeta hemifrån eftersom de inte längre behöver lägga mycket tid och pengar på att pendla till och från kontoret. Dessutom kommer de att kunna arbeta i en bekväm miljö, vilket kan öka deras motivation, produktivitet och prestanda.

5. Resa mindre

Det är vanligt att vissa företag håller möten ansikte mot ansikte med sina affärspartners för att diskutera planer, förslag och andra projekt som de kan initiera i framtiden. Men att arrangera resor och möten är dyrare än du tror.

Du måste spendera på flygbiljetter eller bensin för din bil, hotellboende, mat och andra resekostnader.

Du kan enkelt dra ner på dem om du väljer att genomföra virtuella möten. Du kan göra det på videokonferensplattformar som Zoom och Skype.

Du kommer också att kunna slippa besväret med att boka hotell och biljetter, och du kan använda pengarna du sparar för mer väsentliga ändamål.

6. Anställ praktikanter

Numera söker fler studenter och akademiker efter praktikmöjligheter för att förbättra sin bakgrund och samla relevant erfarenhet för sina CV. Du kan använda dessa begåvade och skickliga individer genom att anställa dem som dina praktikanter. Att ta denna väg kan medföra många fördelar för ditt företag.

För det första, eftersom många av dem vill göra ett utmärkt intryck, kommer de att sträva efter att göra sitt bästa för ditt företag. För det andra behöver praktikanter inte ha någon ersättning, även om det är upp till dig om du vill ge dem en ersättning.

Hur som helst kommer det att kosta dig mindre att ha praktikanter än att anställa nya ordinarie medarbetare.

Slutligen är det en vinn-vinn-situation eftersom praktikplatser inte bara hjälper dig att spara på anställningskostnader utan också låter dina praktikanter växa som unga yrkesverksamma.

Du kan behöva ge dem utbildning först, men detta kommer att hjälpa dig att säkerställa att de kommer att bidra ordentligt till ditt företag.

Hämtmat

Oavsett vilken typ av företag du har, bör sänka affärskostnader alltid vara ett av dina mål. Detta behöver inte betyda att du släpper taget om anställda eller att du offra kvaliteten på dina produkter eller tjänster.

Låt istället tipsen ovan guida dig om hur du kan börja minska dina företagskostnader och arbeta med att öka ditt företags lönsamhet på ett positivt och effektivt sätt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *