6 tips för att designa starka märkesvaror för din start

I denna moderna, konkurrensutsatta värld måste företag marknadsföra sitt varumärke, sina produkter och sina tjänster klokt, särskilt nystartade företag. Kundernas behov och preferenser utvecklas ständigt, och utan rätt marknadsföringsstrategi, eller rätt team, som grafiska designföretag, vid din sida förlorar du redan.

Om du vill fånga folks uppmärksamhet och hålla ditt företag högst upp i huvudet, kanske du vill erbjuda märkesvaror.

Förstå märkesvaror och dess fördelar

Merchandise är ett annat ord för produkter som du köper från en butik eller butik. Det finns dock en skillnad mellan allmänna varor och märkesvaror.

En märkesvara har varumärkets logotyp eller ett varumärkesbudskap som är tryckt på den. Kort sagt, vanliga varor blir märkesvaror när det finns en logotyp eller andra märkesbilder på den.

Märkesvaror kallas även reklamprodukter eftersom de flesta märken bestämmer sig för att ge dessa varor gratis.

Så varför ska du skapa och lansera en märkesvaror?

Som nämnts tidigare kan konsumenternas intresse lätt avta, med statistik som visar att människor bara har ett koncentrationsintervall på åtta sekunder, vilket är mindre än en guldfisks.

Det gör att dina kunder har svårt att hålla fokus på ett objekt eller en plats. Detta innebär att de flesta marknadsföring misslyckas med att fånga och hålla uppmärksamheten hos potentiella kunder.

Märkesvaror kan dock hjälpa till att väcka uppmärksamhet och hålla kvar den längre. Detta beror på att de flesta varor erbjuds som present eller till mycket låga priser.

Människor tenderar också att fortsätta använda produkterna, vilket också betyder att din varumärkeslogotyp eller ditt budskap kommer att fortsätta att få deras uppmärksamhet varje gång de använder det.

  • Förbättrat kundengagemang

Märkesvaror är ofta påtagliga produkter. Och eftersom kunderna håller märkesvarorna med sig i månader kan detta öka kundernas engagemang.

Människor kan till och med ta selfies med märkesvarorna i coola miljöer. Detta hjälper ditt varumärke att bygga en community av fans och säkerställa mer kundengagemang.

När en individ bär en väska med en tryckt varumärkeslogotyp eller bär en märkesskjorta som dessa designidéer här, kommer hundratals människor också att se den logotypen.

Det betyder att personen som bär eller bär märkesvarorna är som en vandringsskylt. Detta hjälper till att bygga varumärkesigenkänning eftersom fler människor blir medvetna om ditt varumärke.

Hur skapar man en stark varumärkesvara?

Så nu när du förstår vad en märkesvara är och hur den kan gynna din start, kanske du undrar hur man gör en. Här är några tips till dig:

1. Reflektera över ditt varumärkes identitet

Märkesvaror är inte en annan variant eller serielinje av dina produkter. Snarare bör de spegla vem du är som varumärke. Det bör hjälpa kunder att komma ihåg ditt företag när de ser vissa varor.

För att kunna producera effektiva märkesvaror måste du reflektera över ditt varumärkes identitet och se till att produkterna är anpassade till din varumärkesimage.

Om du till exempel är en startup som erbjuder ekologisk mat, är det bäst att titta på miljövänliga märkesförpackningar, som resekoppar, ekopåsar eller återanvändbara redskap.

Det finns många miljövänliga förpackningslösningar på marknaden. Försök att nå ut till förpackningsföretag som zenpack.us som tillhandahåller inte bara lådor och förpackningar som är återanvändbara utan de som använder färre material och är gjorda av komposterbara eller återvunna material.

2. Lär känna din målgrupp

Det första du vill göra är att fundera över vem din målgrupp är. Detta bör besvaras tydligt innan du börjar designa dina märkesvaror.

Även om dina varor kan vara tillgängliga för vem som helst, måste du exakt bestämma vilka dina befintliga supportrar, kunder, fans och följare är. Tänk på att inte alla kommer att vara intresserade av att köpa varje design du erbjuder.

Att prioritera nuvarande kunders intresse kan dock driva långsiktiga relationer med dem samtidigt som potentiella köpare lockas.

För att bestämma din målgrupp kan du göra undersökningar och omröstningar på dina sociala plattformar. Du kan också lägga upp frågor som din publik kan svara på, vilket kan involvera produktdesignidéer, preferenser, trender och förslag.

3.Välj dina varor noggrant

Framgången för dina märkesvaror kommer i hög grad att bero på ditt val av produkter. Om du ger en reklamartikel som inte är användbar för en mottagare, kommer den inte att skapa intresse för ditt företag.

Så du måste erbjuda de föremål som är användbara för människor varje dag eller livsstilsföremål, såsom huvtröjor, vattenflaskor, pappersvaror, väskor, pennor, hattar och powerbanks. Överväg att undvika de trendiga produkterna som kan gå ur cykeln snart om du väljer långsiktiga märkesvaror.

Du kan också välja produkter som har minimala variationer, som kan användas av ett brett spektrum av människor. Till exempel kan kepsar eller strumpor vara uni, och storleksfaktorn kan neutraliseras. På så sätt kan fler köpa och använda produkterna.

4. Begränsa inte ditt tema

En märkesvara designad bör vara fokuserad på din målgrupp. Du bör dock inte begränsa din design eller ditt tema till din målgrupp.

För att skapa starka varumärkesprodukter bör du också överväga personer utanför din målgrupp så att de också kan göras medvetna om ditt varumärke. Du vet aldrig vilken uppsättning människor som kommer att gilla och köpa dina föremål efter att ha sett varudesignen.

Därför kan du prova att skapa teman som tilltalar en bredare publik än den du riktar dig till.

5. Välj en enkel design

Det är okej att vara entusiastisk över din produktdesign. Men att lägga till för många element i din design kan få dina varor att se röriga ut och hindra budskapet, vilket också avskräcker konsumenterna.

Så inkludera inte ditt företags adress, telefonnummer, webbadress och varje liten detalj om ditt företag i din design. Istället kan du helt enkelt lägga till din varumärkeslogotyp och en enkel ytterligare bild. Skapa något enkelt och väldesignat. Ibland kan minimalistisk design skapa ett större genomslag.

6. Få hjälp

Ibland hamnar du i en återvändsgränd när du designar dina märkesvaror när du bara arbetar med dina lagkamrater. För att få innovativa idéer, överväg att samarbeta med proffs på varor.

De kan erbjuda ett bekvämare och snabbare sätt att designa och producera dina föremål.

Det är inget fel med att be om hjälp, särskilt om du alltid är upptagen med att driva ditt nystartade företag.

Dessa proffs bör kunna hjälpa till att skapa ett unikt varumärkesmeddelande för dina nästa varor.

Slutsats

Märkesvaror är ett sätt för fans och potentiella kunder att försöka ta hem en liten bit av ditt varumärke och göra det till en del av deras dagliga liv.

Dina varor behöver inte göras dyrt. Enkel planering, kreativitet och publikförståelse borde vara tillräckligt för att skapa en stark varumärkesstrategi för ditt nystartade företag.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *