7 sätt att få ditt gröna kort som entreprenör

Ranking som ett av de bästa länderna för att göra affärer lätt och står för nästan en fjärdedel av världens BNP, är det inte konstigt att USA alltid har ansetts vara ett modernt El Dorado för entreprenörer.

Men, som en utländsk investerare, hur kan du sätta din fot i möjligheternas land, bli laglig bosatt och bygga ett framgångsrikt företag? Tack vare dagens gröna kort och icke-invandrarvisumalternativ finns det mer än en väg värd att överväga.

Här är några av de bästa sätten som entreprenörer kan få ett grönt kort genom att spela på sina styrkor – men glöm inte att ingenting kan ersätta råd från en specialiserad advokat.

Investera en stor del av pengar för ett EB-5-visum

Ett av de enklaste sätten att säkra ett grönt kort är genom Investor Visa. Denna “Golden Visa”-modell är allmänt antagen över hela världen, och många länder, som Storbritannien och Hongkong, har sina egna program för investerarvisum.

Varje land ställer dock sina egna behörighetskrav. I USA hänvisas till Investor Visa som EB-5 Visa, eller den sysselsättningsbaserade 5:e preferensen, och är tillgänglig för investerare och entreprenörer som funderar på att göra en betydande investering i ett nytt eller befintligt företag.

För att bli berättigad till detta visum måste du:

  • Investera minst 1 050 000 USD eller 800 000 USD i riktade sysselsättningsområden (de områden med en arbetslöshet som är 150 % högre än genomsnittet i USA eller ligger på landsbygden).
  • Starta ett nytt företag, investera i ett befintligt företag eller ge ett bidrag till ett regionalt centrumprojekt.
  • Skapa minst 10 heltidsjobb för berättigade amerikanska arbetare

EB-5-visumet – eller “Job Creation”-visumet – är ett prestigefyllt, mycket eftertraktat alternativ som kan leda till amerikanskt medborgarskap. Om du har de medel som krävs för att ansöka om ett EB5-visum och du tror att detta är rätt väg för dina behov, gå till eb5visainvestments.com för att komma igång med din ansökningsprocess.

Med nästan 42 000 ansökningar godkända bara under de senaste 5 åren är EB-5-visumet utan tvekan ett av de mest populära alternativen för entreprenörer som vill starta sitt företag i USA. Men det är verkligen inte den enda!

EB-1A-visumet – eller en underkategori av den sysselsättningsbaserade första preferensen – är tillägnadIcke-medborgare med extraordinär förmåga” som kan ge bevis på sina prestationer inom olika områden, inklusive vetenskap, konst, utbildning, näringsliv eller friidrott.

Sökande ansöker själv om ett grönt kort och måste uppfylla minst tre av de 10 kriterierna som beskrivs av USCIS, som inkluderar förmågan att tillhandahålla bevis på internationellt erkännande och originalbidrag.

När du väljer denna väg kan du också bli ombedd att bevisa att ditt amerikanska visum kommer att användas för att fortsätta arbeta inom ditt expertområde.

Några av fördelarna med EB-1A-visumet inkluderar bristen på kvoteftersläpningar, som för närvarande påverkar andra EB-visumkategorier, och snabba svarstider. Du och dina nära anhöriga kommer att kunna få svar på din ansökan inom 15 dagar efter inlämnandet!

Få ett Eb-1c Green Card för multinationella chefer eller chefer

Om du tänker följa en väg till amerikanskt medborgarskap genom EB1-visumet men du inte passar in inom kraven för den första kategorin, kan du titta på alternativet EB-1C.

Detta visum är en del av den anställningsbaserade första preferensen och är reserverad för “multinationella chefer och chefer” som flyttar till USA från ett utländskt företag.

För att kvalificera dig för detta visumalternativ måste du uppfylla strikta krav, inklusive:

  • Du måste visa bevis på din anställning utanför USA under minst 1 år under de tre åren före din ansökan. Du måste ha ett kvalificerat förhållande
  • Den amerikanska medborgaren som begär ditt gröna kort bör ha en kvalificerad relation med företaget du har arbetat för
  • Din begärande arbetsgivare bör ha för avsikt att anställa dig som chef eller chef

EB-1C-visumet är ett lämpligt val för utländska affärsmän som vill flytta till USA och de yrkesverksamma som redan har fått ett L1-visum.

  • Proffstips – EB-1C-visumet kan vara ett bra alternativ för de chefer och chefer som har aktier i företaget de arbetar för och som vill växa genom att ta del av den amerikanska marknaden.

Ansök om ett Eb-2-visum med nationell ränta

EB-2 är ett utmärkt alternativ om du är högt kvalificerad inom ditt expertområde men inte har de nödvändiga medlen för att ansöka om ett EB-5 visum.

Den sysselsättningsbaserade andra preferensen är tillägnad dem med exceptionella förmågor inom ett visst område, eller de som har avancerade grader (eller motsvarande).

Men ett av huvudkriterierna du måste uppfylla för detta gröna kort är att din ansökan måste åtföljas av en ansökan om tillsvidareanställning, som utfärdas av Department of Labor.

Så vad händer om du är en entreprenör eller företagare som inte vill bli anställd av en annan enhet?

I det här fallet kan det hjälpa att ansöka om nationell ränta. Det här alternativet låter dig kringgå behovet av ett jobberbjudande och arbetscertifiering – men bara om du etablerar ett företag som kommer att gynna USA.

Idag finns det ingen strikt definition av vad som utgör ett företag som verkar i USA:s intresse och varje kandidat bedöms från fall till fall.

Icke desto mindre måste du uppfylla några strikta kriterier, inklusive:

  • Du måste bevisa att ditt företag kommer att fungera i USA:s bästa intresse
  • Du har kompetens och kunskap för att bygga ett framgångsrikt företag
  • Du kan bevisa hur USA kommer att dra nytta av att avstå från kravet på ditt jobberbjudande

Även om detta visum är ett utmärkt alternativ för entreprenörer som vill flytta till USA och starta ett företag i en av landets bästa städer, måste du lägga fram en mängd bevis, inklusive rekommendationsbrev, kvalifikationer, certifikat och bevis på erfarenhet .

Visumalternativ för icke-invandrare: Andra alternativ värda att överväga

Om du vill utnyttja din entreprenörsanda för att få ett grönt kort och bli amerikansk medborgare, är alternativen ovan alla bra alternativ. Men du behöver inte nödvändigtvis flytta ditt lagliga hemvist för att starta ett företag i USA!

Alternativen nedan är icke-immigrantvisumalternativ som låter dig tillfälligt komma in i landet och investera i ett amerikanskt företag.

Ansök om e2-visumet som en icke-invandrad investerare

E-2-visumet tillåter entreprenörer att investera i ett befintligt amerikanskt företag eller starta eget. Detta visum är endast tillgängligt för medborgare i länder som har ett handels- och navigeringsavtal med USA.

Dessutom måste investerare göra en betydande investering i verksamheten i fråga.

Överväg l1-visumet om du flyttar till oss

Om du arbetar för ett utländskt företag utanför USA och din arbetsgivare vill överföra dig till ett närstående företag i Amerika, kan du ansöka om ett L-1-visum.

De två företagen måste vara sammankopplade genom en kvalificerande relation – dvs: det ena kan vara en filial till det andra, eller så kan de ha en affiliate relation.

Dessutom måste du överföras för att täcka en ledande, verkställande eller specialiserad roll. Som investerare kan du överväga detta alternativ om du äger aktier i företaget i fråga.

Om du är en utländsk medborgare med extraordinär förmåga, har en avgörande roll i en organisation, har fått internationellt erkännande eller är högt specialiserad, kan du ansöka om O1-visum.

Till exempel kan ägare, VD:ar och grundare av stora internationella företag kvalificera sig för detta icke-invandrarvisum.

Vilket visum är för dig? Arbeta med en specialiserad rådgivare

Med tiden har USA byggt upp ett rykte som en magnet för begåvade proffs och visionära entreprenörer. Så det är inte förvånande att du hittar mer än en väg att välja mellan när du vill bygga ett företag i Amerika.

Men varje applikation kommer med sin beskärda del av utmaningar som inte bör förbises. När allt kommer omkring kan ett avslag på grönt kort äventyra dina framtida chanser att få ett amerikanskt visum. Att arbeta med en specialiserad rådgivare eller advokat kan hjälpa dig att hitta det bästa visumalternativet för dina behov och skicka in en framgångsrik ansökan.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *