7 strategier för att förbättra försäljningsproduktiviteten

En majoritet av en säljares tid bör ägnas åt att interagera med potentiella kunder och kunder.

Men på grund av så många andra uppgifter på tallriken är det uppenbart varför en förbättring av försäljningsproduktiviteten kan vara nyckeln till att få in mer intäkter till ditt företag.

Men hur säkerställer du att ditt team konsekvent förbättrar sin produktivitet? Det kan vara ett svårt hinder att klättra på. Tack och lov finns det en enkel lista som går över sju strategier för att förbättra försäljningsproduktiviteten.

1. Ställ in effektiv onboarding och fortlöpande utbildning

De flesta företag har en form av onboarding och utbildning för nyanställda. Vad många däremot verkar sakna är ordentlig fortbildning. Introduktionsprocessen för nyanställda bör ta upp till sex månader, men många glömmer denna utbildning inom några veckor.

Till effektivt förbättra försäljningsproduktiviteten, bör information skräddarsys på ett sätt som är minnesvärt. Det ska också vara lätt att återbesöka då och då. Ju mer komplex processen är, desto mer behöver den förmedlas på ett relaterbart sätt och upprepas i olika träningspass.

Löpande utbildning är lika viktigt som onboarding, men många företag implementerar inte kontinuerlig post-onboarding-utbildning. Utbildning bör finnas på plats för att utrusta ditt team med relevanta färdigheter för att öka försäljningsproduktiviteten.

Det läggs så mycket tid på administrativa uppgifter i näringslivet, även för de som borde fokusera på annat. Detta har skapat ett uppenbart behov i företagen av verktyg för att hjälpa till att automatisera några av de mer improduktiva, repetitiva, men ändå nödvändiga uppgifterna.

Onlineverktyg, som säljaktiveringsprogramvara, kan hjälpa till med dessa jobb som måste göras för att spåra försäljningsproduktivitet. Det frigör tid för dina anställda.

Enligt en branschexpert tillbringar de flesta säljare ungefär 79 % av sin dag med administrativa uppgifter, som att skriva e-postmeddelanden och ange data.

Detta gör att ungefär en tredjedel av tiden används för att faktiskt prata med potentiella kunder och kunder.

Det här är ett bra exempel på varför säljverktyg kan användas för att frigöra tid som kan läggas på viktigare uppgifter relaterade till försäljning.

3. Skapa dagliga mål

Målsättning är ett fantastiskt sätt att hålla ditt säljteam motiverat. Mål ger en känsla av riktning och hjälper till att skapa behovet av en handlingsplan för att nå mål. Ett bra sätt att gå tillväga är att använda SMARTA mål. Det här är mål som är:

  • Specifik
  • Mätbar
  • Uppnåeligt
  • Relevant
  • Tidsbunden

Detta sätt att attackera mål gör det lättare att skapa en stark handlingsplan som fokuserar på att förbättra försäljningsproduktiviteten. Det har också en högre chans att lyckas. (2)

4. Kommunicera med ditt team

Kommunikation är en viktig praxis för alla lag. Detta gäller särskilt när chefen övervakar saker utifrån istället för inuti säljteamet. Saker och ting är bara svårare på det här sättet och svårare att koordinera.

Det kan vara genom ett planerat säljmöte eller genom ett snabbt meddelande här och där bara för att checka in.

För att hjälpa till att öka säljproduktiviteten måste chefer checka in med sitt säljteam som grupp och som individer för att hjälpa till att få en förståelse för hur teamet fungerar och hur alla känner om hur de presterar.

Det är särskilt viktigt att ha ett större antal interaktioner med nya medarbetare som går igenom deras introduktions- och uppstartsperiod. Det behöver inte vara ett schemalagt möte; detta kan göras med ett snabbt meddelande här och där bara för att checka in.

Personlig en-mot-en är alltid ett plus om du har förmågan att träffas ansikte mot ansikte. Dessa kan bidra till att främja en mer djupgående interaktion mellan chefer och säljare. Det är ett sätt att avslöja värdefull feedback.

5. Ha ett ansvarsnätverk

Det här är ett utmärkt sätt att hjälpa dig och ditt team att hålla varandra ansvariga varje vecka för att få saker gjorda, att uppfylla KPI:er (Key Performance Indicators) och deadlines, och att uppnå alla uppsatta mål. Det är väldigt likt att ha en kommandokedja, bara mindre formell.

Att veta att du måste rapportera till någon är en naturlig avskräckande effekt på att saker inte blir gjorda. Det är väldigt lätt att komma med personliga ursäkter, men mindre när man ställs till svars av någon annan.

Tänk på att du kommer att behöva viss grad av diplomati och fasthet när du konfronterar någon om deras arbete och produktivitet.

Lag är produktiva och sammanhållna när lagkamrater respekterar varandra och varandras känslor. Var objektiv när du ger bedömningar.

Och försök att röra prestationsrecensioner mot konstruktiv feedback och medarbetartillväxt.

6. Utför Time-batching

Time-batching är en teknik som används för att gruppera liknande uppgifter tillsammans och inte gå vidare till nästa batch förrän allt som för närvarande grupperas är klart.

Om du till exempel måste ringa åtta samtal på en dag, gör dem efter varandra.

När du är klar kan du gå vidare till nästa batch, såsom datainmatning eller uppföljande forskning och dokumentation efter samtalen.

Att kombinera aktiviteter tillsammans är ett utmärkt sätt att förbättra tidseffektiviteten och den totala produktiviteten.

7. Utvärdera och omvärdera processer

En ineffektiv försäljningsprocess kan kosta ett företag mycket pengar varje år. Men företag som har ett mer definierat arbetsflöde och konsekvent utvärderar sina processer är mer benägna att prestera högt.

Du kan inte bli produktiv över en natt; du måste etablera en stark process, och du kan bara göra det genom att alltid ha ett vaksamt och kritiskt öga.

Du bör alltid titta på sätt att förbättra din försäljningsprocess för att öka produktiviteten eftersom produktivitet kan leda till mer försäljning.

Början av varje nytt kvartal är ett bra tillfälle att omvärdera dina nuvarande rutiner och leta efter områden där du kan implementera nya metoder och processer.

Dags att bli produktiv

Med så mycket att göra kan dina säljare behöva lite fortlöpande utbildning för att hjälpa till att stärka sina färdigheter och ha tydlig och konsekvent kommunikation med sin chef.

Se till att eventuella problem är kända och åtgärdade.

Dessutom kan säljverktyg och olika organisationsmetoder användas för att förbättra säljproduktiviteten.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *