7 tekniska strategier för att expandera ditt småföretag

Ett litet företags tillväxt kräver ansträngning, engagemang och en vilja att leta efter nya möjligheter.

Och tack vare den pågående utvecklingen av ny teknik som syftar till att uppfylla företagsägarnas mål kan småföretag nu utöka sin verksamhet med lätthet.

Utvidga ditt småföretag med hjälp av teknik

Teknik kan hjälpa småföretagare att använda sina begränsade resurser mer intelligent och effektivt.

Att använda teknik förbättrar effektiviteten och anpassningsförmågan under vissa omständigheter, vilket gör det till en logisk utveckling för befintliga företagsverksamheter.

Vissa företag kan behöva göra stora förändringar för att få ut det mesta av dessa innovationer, men även utan ett internt IT-team för att hantera det borde det inte vara ett stort problem.

Du kan arbeta med företag som erbjuder hanterade IT-tjänster, som Fusion Computing, ett företag som hanterar IT-tjänster i Toronto, för att hjälpa dig med övergången.

Om du vill veta hur du använder tekniken effektivt i ditt företag, följ dessa strategier för att utöka din verksamhet.

1. Använd sociala medier för att öka din digitala närvaro

Med fler människor som har tillgång till digital information idag än någonsin tidigare bör digital marknadsföring vara kärnan i din tillväxtplan.

Det har också potential att vara bland dina mest effektiva tillväxtverktyg på lång sikt.

Dagarna med fysisk reklam är sedan länge förbi. Med hjälp av sociala medier kan småföretag nu enkelt åstadkomma en rad saker som hade varit svåra för dem att genomföra för bara tjugofem år sedan.

Specifikt gör det att du kan övervaka praktiskt taget alla aspekter av din publiks aktivitet. Dessa verktyg låter dig hålla dig uppdaterad om dina kunders aktuella mål och intressen, och du kan använda denna information för att öka dina marknadsföringsinsatser.

Dessutom ger sociala medier dig en möjlighet att etablera din närvaro utan behov av personlig marknadsföring. Detta gör att du kan utöka din räckvidd och attrahera potentiella kunder.

2. Lagra data på molnet

Molnlagring har i grunden förändrat de traditionella metoderna för datalagring. För ett decennium sedan var företag som hanterade betydande mängder data begränsade i att överföra enorma filer med hjälp av File Transfer Protocol (FTP).

På samma sätt kunde organisationer inte hantera data effektivt utan att investera i ett lagringssystem med hög kapacitet.

Med molnlagring kan användare nu enkelt göra följande:

  • Få tillgång till deras data från vilken plats som helst i världen
  • Skapa säkerhetskopior automatiskt
  • Håll en obestämd mängd information till hands
  • Samarbeta på ett enda dokument i realtid

Om du är en småföretagare kan fördelarna med molnlagring hjälpa dig att konkurrera mer effektivt med större företag och få din verksamhet att växa.

3. Utnyttja produktivitetsverktyg

Det finns flera produktivitetsverktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att öka ditt företags effektivitet. Dessa verktyg kan hjälpa dig att få fler uppgifter gjorda och i slutändan hjälpa dig att generera mer inkomst.

Programvara för tidsspårning är till exempel ett populärt och effektivt produktivitetsverktyg som används i de flesta företag. Den kartlägger hur tiden spenderas och den kan hjälpa dig att identifiera områden med ineffektivitet och chanser för effektivare tidshantering.

Den här typen av verktyg är mycket fördelaktigt för ansvarsskyldighet, processoptimering och effektivitet när det används på rätt sätt.

Att implementera projektledningstekniker som det balanserade styrkortet är mycket användbart för att förbättra prestanda. Men vad är ett balanserat styrkort kan man fråga sig. Det är en metod som gör det möjligt att se på organisationen från olika perspektiv för att mäta dess hälsa samtidigt som man skapar en balanserad syn på företaget.

Om din affärsverksamhet involverar omfattande och tidskrävande transkription kan digitala dikteringsverktyg kanske hjälpa.

Du kan också använda programvara för projekt- och uppgiftshantering för att hålla koll på dina dagliga uppgifter.

Digitala filverktyg är ett bra alternativ för att förenkla organisationen och hämtning av dokument, samtidigt som ett effektivt e-posthanteringssystem kan hjälpa dig att hålla jämna steg med den ständiga tillströmningen av kommunikation.

4. Använd webbaserade betalningar

Webbaserade betalningssystem gör det möjligt för företag att växa genom att de kan överföra och ta emot betalningar över internet.

De ger användarna flera betalningsalternativ, minimerar besvären och ger dem därmed en bättre kundupplevelse.

Med den förbättrade flexibiliteten som detta betalningssystem ger kan små företag nu nå nya kundgrupper som de inte skulle ha kunnat få annars.

I slutändan kommer detta att resultera i en ökning av antalet personer som kan utnyttja deras varor och tjänster.

5. Förbättra kommunikationen med VOIP

Kommunikation är en annan hörnsten för långsiktig affärsutveckling och framgång. Det finns två metoder för att utnyttja effektiv kommunikation för att hjälpa ditt företag att expandera.

Den första är genom en effektiv kommunikationshierarki, och den andra är genom kommunikationsteknik. Det senare är avgörande för framgång när det gäller effektivitet, produktion och lönsamhet.

Med det sagt, du kanske vill överväga att förbättra din verksamhet med Voice over Internet Protocol (VoIP), molnbaserad kommunikationsteknik som kan fungera som ditt företags helt digitala telefonsystem.

Effektiva VoIP-tjänster ger låga kostnader för inhemska och internationella samtal, och dessutom stöder de omfattande mobiloptimering och en mängd värdefulla funktioner, såsom samtalsschemaläggning och vidarekoppling.

När VoIP är integrerat kommer du enkelt att kunna hantera distansarbetare, stärka ditt säljteam, förbättra HR och PR och främja utveckling.

6. Gå till mobilen

Mobilteknik finns överallt. Detta är inte förvånande, med tanke på hur många människor idag förlitar sig på sina mobila enheter för nästan allt, från att kommunicera till att handla till att göra betalningar.

Det skulle vara bäst om du utnyttjade den växande mobiltrenden genom att optimera din verksamhet för mobilanvändare.

Du kanske också vill överväga att skapa en mobilapp för ditt företag. En app är det bekvämaste sättet för potentiella kunder att interagera med ditt företag. Det behöver inte vara komplicerat; en app behöver inte vara funktionsrik för att vara effektiv.

Det behöver bara vara ett enkelt sätt för kunder att komma till din information, dina varor och dina erbjudanden.

7. Överväg strategin för fjärrarbetsplats

Ett företags framgång kan tillskrivas de anställdas ansträngningar och förmågor. Det är dock inte alltid möjligt att skaffa den nödvändiga talangen på en enda plats.

Du kan hitta mer effektiva medarbetare med din önskade kompetens inom andra områden än din ort – kanske till och med i andra länder.

Med tillkomsten av teknik och internet är det nu möjligt att samarbeta med individer från hela världen samtidigt som man arbetar på distans.

Fjärrarbete kan till och med vara fördelaktigt för ditt företag, eftersom det gör att en person kan maximera sin komfortzon samtidigt som den uppnår sin fulla potential för att hjälpa ett företags tillväxt.

Avslutar

Teknik är bland de snabbaste och mest effektiva metoderna för att växa ditt företag, och i motsats till vad många tror behöver du inte lägga ner mycket på kostnader för att kunna utnyttja det i din utvecklingsplan.

Oavsett om du är VD för ett stort företag eller en liten företagsägare, kan de tekniska strategierna som nämns ovan vara till stor hjälp för att expandera din verksamhet.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *