7 tips för entreprenörer som designar teknik för första gången

Att vara entreprenör kan vara en mycket skrämmande uppgift för de flesta eftersom att vara entreprenör innebär att ta på sig flera hattar och ständigt jonglera med flera ansvarsområden.

Det faktum att de flesta startups misslyckas under de första fem åren av sin verksamhet sätter ytterligare press på entreprenörer att få allt rätt från starten av sin verksamhet.

Den mest avgörande faktorn som garanterar ett företags framgång ligger i kärnprodukten eller -tjänsten som entreprenören tillhandahåller, och ingen mängd flamboyant marknad eller finansiell trolldom kan få ett företag att lyckas om deras kärnprodukt eller -tjänst inte är bra, vilket är särskilt sant för tekniska startups.

Nedan listas fyra tips för entreprenörer som är designtekniker för sitt företag och dess erbjudanden för första gången:

1. Fokusera på dina designmål

Innan du och ditt team börjar arbeta med din produkts design bör du först och främst komma fram till dina designmål: Vad syftar produkten till? Vilket problem kommer det att lösa? Hur kommer det att lösa detta problem? etc.

Det räcker inte att bara bestämma färg, storlek och specifikationer för din produkt och entreprenörer bör ta ett helhetsgrepp på produktdesign.

Om entreprenörer eller deras team saknar den nödvändiga kompetensen för att göra det, bör de söka extern hjälp och anlita ett professionellt anpassat elektronisk designteam.

2. Fokusera på dina kunders perspektiv

Istället för att fokusera på det de hoppas skapa, bör entreprenörer istället fokusera på vad deras kunder vill ha.

Kunder är de individer som i slutändan engagerar sig i dina produkter och tjänster och avgör om erbjudandet är en hit eller en miss.

Om dina potentiella kunder sannolikt inte kommer att vara nöjda med din produkt, oavsett hur överlägsen den kan vara när det gäller kvalitet, kommer den att misslyckas.

Därför, när du designar vår produkt, sätt dig alltid i dina köpares skor och designa därefter.

3. Fokusera på inklusivitet

Du bör fokusera på inkludering innan du ens påbörjar din designprocess.

Ofta misslyckas marknadsförare med att erkänna alla sina potentiella kunder och målmarknad och tenderar att fokusera sin produkt på en viss demografi.

Om du gör det resulterar det i att dina alternativa kunders behov misslyckas, vilket kan leda till att du förlorar dina marknadsandelar.

Därför bör företagare vid design av produkt antingen överväga behoven hos alla möjliga demografiska grupper eller skapa flera versioner av samma produkt.

Till exempel skapar biltillverkare som verkar i länder med vänsterkörning bilar med högerkörning för länder som följer den.

4. Fokusera på skalbarhet

I dagens dynamiska ekonomi är det viktigt att din verksamhet fokuserar på skalbarhet.

Skalbarhet kan referera till din produkts eller produktionsenhets smidighet i termer av växande eller minskande konsumentefterfrågan.

5. Fokusera på lärjungar och värderingar

Disciplin i ledning är en typ av utbildning där människor är engagerade i att följa vissa lagar som syftar till att förbättra gott beteende.

För att komma vidare i branschen måste du etablera ett disciplinprogram i din verksamhet.

Disciplin inkluderar inte bara att hålla lagen för att göra det, utan att bygga upp en vana av punktlighet, ansvarighet och förtroende på arbetsplatsen.

Om du arbetar för ett teknikföretag är uppmärksamhet på detaljer och fokus två av de viktigaste värderingarna som teamet bör ha.

6. Fokusera på att bygga närvaro online

Nuförtiden, vilken företagsform du än har, måste det betraktas som ett teknikföretag eftersom du behöver skala det online. Mer så om ditt företag är specialiserat på design som behöver mer exponering på sociala medieplattformar.

Icke desto mindre, vilken typ av verksamhet du driver – du måste integrera dina produkter och plattformar med befintlig teknik så mycket du kan.

Gör din internetnärvaro så smidig och effektiv och hållbar som möjligt om du är ett digitalt företag eller en tjänstebaserad organisation. Du vill göra det så enkelt som möjligt för dina användare att navigera på och utanför din plattform.

7. Fokusera också på insikter från andra avdelningar

Diskutera ditt koncept med en teknisk designer så snart som möjlig för att göra det till verklighet kommer alltid att vara det första steget, men designers är inte de enda personerna du bör prata med.

Även om de ibland kunde det, skulle designers inte kunna svara på alla dina frågor om funktion, även om de kan ge dig användbar insikt om utseendet och stilen.

Eftersom din produkt kommer att erbjudas till olika grupper av människor bör du också söka tips från säljare. Ta del av insikterna från mjukvaruutvecklare om din produkt kommer att drivas av teknik.

Eftersom du behöver marknadsföra din produkt till olika plattformar, rådfråga marknadsförare. Även om produktdesign är ditt huvudområde, är det också viktigt att skapa något som fungerar på så många nivåer som nödvändigt.

Slutsats

Att starta ett företag och ge sig ut i entreprenörskap är alltid ett stort steg att ta, men om du redan har en bra produkt kommer resan alltid att vara mer hanterbar.

Genom att observera dessa fokuspunkter samtidigt som du behåller din grus på samma gång kan du bygga en bra grund och sträva efter i din verksamhet på nolltid.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *