8 produktivitetstips för att lyckas med ditt hem

När du startar ett företag blir ditt liv genast mycket mer utmanande. Även små, hembaserade företag har sina nackdelar, och en av dem är bristen på produktivitet.

Trots allt, även om det verkar ganska bekvämt att arbeta från soffan, krävs det i verkligheten mycket motivation för att börja jobba.

Om du är i en liknande situation har vi din rygg. I den här artikeln hittar du åtta tips som hjälper dig att hålla dig produktiv när du arbetar hemifrån.

Listan inkluderar men är inte begränsad till att skapa en arbetsyta, bära bekväma men lämpliga kläder, planera pauser, organisera ditt bord, undvika distraktioner och mycket mer. Läs vidare och hjälp ditt företag att lyckas.

Hitta en arbetsyta

En av de största problemen du kommer att möta när du startar ditt företag kommer att vara bristen på en fullfjädrad arbetsyta. Du kan trots allt inte arbeta från köksbordet eller din säng. Däremot måste du hitta en plats som passar ditt arbete.

Ändå kommer du förmodligen att ha flera alternativ. Du kan antingen hyra en liten kontorsyta eller hitta ett rum i ditt hus som passar dina behov. Se också till att du inte väljer ett område i ditt hem som besöks av andra familjemedlemmar. Det är viktigt att du fokuserar på ditt arbete om du vill att det ska lyckas.

Eller så kan du göra om ditt garage till ett hemmakontor, vilket har blivit en trendig och bekväm lösning nyligen. Se bara till att den passar dig perfekt och följer dina behov. Du kommer till exempel att behöva omorganisera din garageplats, investera i ordentlig belysning och några smarta enheter, som till exempel Chamberlain garageportsöppnare, för att göra platsen så ergonomisk som möjligt.

Bär bekväma kläder

När du börjar jobba hemifrån kanske du bär de bekvämaste kläderna du har. När allt kommer omkring kommer ingen att se dig, eller hur? Fel! Om du vill hålla dig produktiv är det viktigt att du dyker upp fint klädd och redo att arbeta.

Även om du arbetar hemifrån, bör du fortfarande se ut som en del. Bär inte din pyjamas eller svett, utan ta på dig en klänning eller ett par snygga byxor istället. När du ser bra ut mår du bra och som ett resultat får du mer gjort.

Ta raster

Även om produktivitet och självdisciplin är nycklarna till framgång när man driver ett hemmabaserat företag, är pauser lika viktiga. Vi vet alla att vi måste ta pauser för att hålla oss fokuserade och koncentrerade.

Om du inte gör det blir det svårt att jobba timmar i sträck utan att tappa fokus och så småningom bli distraherad av något annat.

Gör dig själv en tjänst och planera inbrott i ditt schema. På så sätt kommer du att känna dig fräsch och pigg när du fortsätter med ditt arbete eftersom du inte överansträngde dig själv.

Organisera ditt bord

Det räcker inte bara med att organisera ditt bord runt din arbetsyta utan också kring vad du gör där. Se till att allt är inom räckhåll och lätt för dig att ta tag i när det behövs.

Du vill inte blanda runt ditt skrivbord och leta efter en penna eller papper när du borde arbeta med något annat. Håll allt till hands så att du kan utföra uppgifter effektivt och i rätt tid.

Undvik distraktioner

En annan sak som kan hämma din produktivitet är distraktioner. När du arbetar hemifrån är det omöjligt att undvika distraktioner helt och hållet, men du kan minimera dem genom att undvika vissa saker och välja andra istället.

Testa till exempel att arbeta i ett lugnt hörn av ditt hus utan TV eller barn i närheten. På så sätt kommer ditt sinne att fokusera enbart på uppgifter som behöver göras.

Kolla inte heller sociala medier för ofta eller spela spel på din smartphone medan du arbetar. Dessa aktiviteter distraherar dig bara från den aktuella uppgiften och hindrar dig från att vara produktiv.

Stäng av din telefon

Om möjligt, stäng av telefonen helt medan du arbetar hemifrån. På så sätt kommer du inte att besväras av inkommande samtal, aviseringar eller meddelanden från vänner eller familjemedlemmar.

Om du inte kan stänga av den helt, se till att den är på tyst läge så att du inte hör dess irriterande ringsignal under hela arbetsdagen.

Genom att hålla kontakten med människor via meddelandeappar och sådant blir det svårare för dig att koncentrera dig och vara produktiv på jobbet.

Det enda sättet att undvika detta är att stänga av din telefon helt och undvika att kontrollera den regelbundet under dagen.

Planera din dag

Det här tipset är ytterligare ett som är avgörande om du vill vara produktiv medan du arbetar hemifrån. Att planera din dag i förväg kommer att hjälpa dig att hålla fokus på uppgifterna och inte låta dig distraheras av andra saker.

Använd en kalenderapp eller en gammaldags dagbok för att planera din dag i förväg och påminn dig själv om vilka uppgifter som behöver utföras när och i vilken ordning de ska göras.

På så sätt behöver du inte ständigt gå fram och tillbaka mellan uppgifterna eftersom de redan är tydligt upplagda framför dig (tack vare planering i förväg).

Ha det så kul

Slutligen, kom ihåg att inte ta dig själv på för stort allvar. När allt kommer omkring, om du tycker om det du gör, blir det lättare för dig att hålla fokus på jobbet och göra jobbet bra samtidigt som du har kul på samma gång (för det mesta åtminstone).

Se till att ditt hemföretag är roligt för dig så att det inte blir något hemskt som bara tar för mycket tid från din familj eller vänner eller socialt liv av något slag.

Så länge det är roligt för dig och inte tar över ditt liv helt, kan det faktiskt bli en bra inkomstkälla samtidigt som det låter dig göra något som är vettigt och gynnar andra människor också.

Slutsats

Att skapa ett hembaserat företag kan vara utmanande, eftersom du kan uppleva en brist på balans mellan arbete och privatliv redan i början. Men att följa dessa tips hjälper dig att skapa en fungerande rutin, förbli produktiv och uppnå dina mål på nolltid.

Kom ihåg att trivas och ha kul när du jobbar, för trots allt är det ditt liv, och att göra något du älskar är det bästa sättet att lyckas.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *