8 skäl att skaffa en examen i socialt arbete

Många tror att socialt arbete kan vara deras sanna kallelse. Som människor är vi hårda för att känna empati med människor, säger en studie vid University of Virginia. Det är en känsla som utlöses av känslor av association när vi ser någon i ångest, svårigheter eller lidande.

Vi tycker synd om lidandet för människor från olika socioekonomiska skikt, och de flesta av oss vill göra något för att hjälpa dem. Det är verkligen en ädel riktning när det gäller en karriär.

Socialt arbete syftar till att lyfta samhället. Det handlar i huvudsak om att förstå människors problem och arbeta för att hitta en lösning för dem. Det kan vara att hjälpa människor med psykisk hälsa, hjälpa dem med missbruk eller deras ekonomi. Det kan vara att arbeta på ett sjukhus eller ett samhälle eller någon annan plats där din roll innebär att hjälpa människor i en tight fix.

Det är personligt givande och proffs får avsevärd valuta i affärer. Om du fortfarande inte är övertygad om att socialt arbete är en utmärkt karriärväg, luta dig tillbaka och läs vidare; Här är några bra anledningar till att du aktivt bör ta en examen inom socialt arbete.

Lär dig göra en positiv inverkan

En positiv inverkan innebär inte nödvändigtvis att göra någon lycklig; snarare att förändra någons liv till det bättre. Rätt utbildning i socialt arbete ger dig verktygen att analysera och arbeta mot lösningen. Kärnan i detta arbete är att förstå olika situationer och hitta lösningar på dem.

I ett samhälle med så många problem är det utmanande att tillgodose var och en av dem och kräver viss yrkesskicklighet. Om du funderar på att investera din tid och din energi i filantropiska mål, överväg den latenta omfattningen av online master of social work-program som låter dig förvärva en yrkeskvalifikation inom området.

Ett stort behov av socialarbetare

Enligt US Bureau of Labor Statistics, från och med 2020, är ​​715 600 socialarbetare registrerade i USA, och trenden indikerar en tillväxt på 12 % till 2030. Ökningen i efterfrågan på socialarbetare kan också tillskrivas ökningen av företagens filantropiska och välgörande aktiviteter som erkänner deras företags sociala ansvar och syftar till att hjälpa samhället.

Ingen nedgång förutspås inom detta område, och du kan räkna med karriärtrygghet under de närmaste åren. Med hårt arbete kommer du säkert att växa.

Många karriärmöjligheter

Som socialsekreterare är din kompetens överförbar. Du kan välja var du vill jobba och vem du vill jobba med! Socialt arbete omfattar olika roller, bland annat att arbeta med barn, arbeta med äldre, arbeta med psykiska patienter, arbeta på sjukhus eller bara arbeta i skolor.

Naturligtvis är detta bara några exempel. Med din kompetens och din examen i hand kan du välja att arbeta var du vill och uppnå den känsla av tillfredsställelse du längtar efter i din karriär.

Bra löner

Vi arbetar för att sätta mat på bordet och stödja vår livsstil. Om du är orolig för att den här vägen kanske inte betalar tillräckligt, får du en överraskning. Den genomsnittliga ingångslönen för socialarbetare ligger på 55 283 dollar, och med en specialisering, det vill säga en master, kommer det att gå upp. Du får arbeta flexibelt i en miljö som du väljer med ett ganska rejält årligt belopp som kommer som din lön; behöver vi säga mer?

Stor möjlighet till självkännedom

Socialt arbete sätter dig i olika arbetssituationer. Under din studietid kommer du att uppleva de olika tillstånd som en socialarbetare kan behöva ta itu med, varav några är ganska extrema. Under din examen kommer du att lära dig att navigera i dessa tuffa utmaningar som kommer att utrusta dig tillräckligt för verkliga situationer och göra dig bättre medveten om vem du är.

Självkännedom är det största avdraget från ett utbildningsprogram. Du kommer att lära dig att förstå dina styrkor och svagheter. Du kommer att lära dig om dina begränsningar och hur du navigerar genom en uppsjö av känslor efter en lång dag. Du lär dig att hantera olika beteenden.

Kort sagt, du kommer ut ur programmet som en förändrad person.

Utmärkt bindningsmöjlighet

De vänner som du kommer att få under ditt program kan mycket väl hålla en livstid. Att träna och studera för socialt arbete är en tuff bedrift, där varje individ går igenom rigorösa procedurer, som nämnts tidigare. En vän under dessa tider varar livet ut eftersom ni ser igenom så många utmaningar tillsammans.

Vidare förenas du i utbildningsprogrammet av ett gemensamt mål: socialtjänsten. Du kommer att få träffa så många likasinnade individer som väntar på att få påverka. Att arbeta tillsammans med ett gemensamt mål i sikte bildar band som ingen annan, och det är inget någon annan karriär kan erbjuda.

Varje dag är inte densamma.

Vi hör alla samma klyscha från många människor runt omkring oss att det är tråkigt att jobba 9 till 5, och du gör samma sak varje dag i samma setup, i samma sits. Socialt arbete krossar den berättelsen, och det kommer du att lära dig under din examen.

Som nämnts tidigare kommer du att se olika scenarier under din tid som student och mycket mer som professionell inom området. Du kommer att ha att göra med människor, och var och en kommer att presentera en unik uppsättning utmaningar. Det är spännande att ta itu med något annat varje gång, och det utmanar dig att tänka annorlunda, något som inte många karriärer erbjuder.

Massor av överförbara färdigheter

I slutet av programmet får du många mycket användbara färdigheter. Dessa färdigheter inkluderar starka kommunikationsförmåga, kritiskt tänkande och analys, lagarbete och tidshantering, alla mycket kritiska färdigheter inom alla områden. Vilken arbetsgivare som helst tar dig mer än gärna vidare med din kompetens! Om du väljer att inte bli socialarbetare finns det alltid valet att gå över till en karriär inom personaladministration, användarupplevelser eller något annat intresseområde.

Slutsats

Att gå in i socialt arbete har så många fördelar, många går utöver bara karriärutveckling. Men att få en utbildning inom detta område ger dig massor av färdigheter. Det ger dig färdigheter att aktivt påverka vart du än går. En specialisering inom detta område är mycket lukrativ eftersom det låter dig växa och frodas.

Du kan arbeta i många olika miljöer. Det ger en möjlighet att få en djup kontakt med dig själv och skapa livslånga band med dina kamrater omkring dig. Det är en av vår tids ädlaste användning och ett sätt att växa vår känsla av värde.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *