8 tips för din första företagswebbplats

Som entreprenör som startar ett nytt företag kommer din närvaro online att göra stor skillnad.

Att ha en pålitlig och professionell företagswebbplats igång, oavsett om det är en e-handelswebbplats eller en allmän webbplats, är avgörande för att bygga förtroende mellan dig och dina kunder och hjälpa din målmarknad att hitta dig. Låt Sun Bowl Web Systems hjälpa dig med detta!

För en upptagen entreprenör som koncentrerar sig på sin produkt, tjänst och alla andra områden för att bygga ett företag, kan en webbplats vara utanför din komfortzon eller kanske något du inte tänkt så mycket på.

Att skapa din första företagswebbplats behöver dock inte vara en monumental uppgift, och här är åtta tips för att få igång den på rätt sätt.

1. Välj ett domännamn som hjälper dig att hitta

Webbplatsens adress bör vara något som tydligt återspeglar vad ditt företag gör och vem du är. Att inkludera nyckelord i ditt domännamn kan vara till stor hjälp för personer som söker på internet efter specifika tjänster som relaterar till det du gör.

Några bästa tips för att välja ett domännamn inkluderar:

  • Kort och minnesvärt är bättre än för långrandigt.
  • Uttal är också viktigt, eftersom du inte vill att folk ska kämpa när de förstår ditt varumärke eller domännamn, så välj något som är lätt att läsa och lätt att säga. Detta är särskilt användbart för mun-till-mun-rekommendationer när du vill se till att folk kan stava din webbplats utan misstag och uttala den lätt att rekommendera till andra.
  • Planera på lång sikt. När du är ett nytt företag och funderar på att presentera din första webbplats, kanske du funderar på något som passar här och nu. Men att välja ett domännamn som bäst kommer att spegla ditt varumärke på lång sikt uppmuntras, speciellt så att du inte behöver ändra det i efterhand.
  • Välj endast ord, undvik siffror och skiljetecken om möjligt.

2. Skynda dig inte

När du är en upptagen entreprenör som vill komma igång kanske du vill få din nya webbplats live så snart som möjligt. Om det inte är som bäst kanske du tror att du kommer att ha tid att återkomma till det senare och förbättra dig.

Men det första intrycket räknas alltid, särskilt när det kommer till ett nytt företag som fortfarande utvecklar förtroende. Så om du lanserar en medioker webbplats är detta allt dina webbplatsbesökare kommer att se, och det kan riskera att förlora pengar och kosta mer att rätta till.

Det är mycket bättre att spendera extra tid och vänta tills din webbplats är helt klar innan den lanseras. Du kan sedan kontinuerligt lägga till förbättrat innehåll genom WordPress visuella redigerare för att bygga upp det.

3. Gör det så tillgängligt som möjligt

Att överväga tillgängligheten för din webbplats kan hjälpa dig att visa din målmarknad att du är ett företag som tar dig tid att tänka på sina kunders behov. Din webbplats kommer att nå en bredare marknad om den är mer tillgänglig, så du bör tänka på detta i termer av både design och innehåll.

För att göra din webbplats mer tillgänglig, tänk på:

  • Tydliga, okomplicerade typsnitt och typografi
  • Ändring av teckenstorlek så att besökare kan öka teckenstorleken om det behövs
  • Gör innehåll och din webbplats kompatibel med skärmläsare
  • Använda en transkriptionstjänst, som från Global Voices, för att konvertera video- eller ljudfiler för hörselskadade

4. Inkludera din berättelse

Konsumenter älskar att höra om vem du är och varför ditt nya företag startade för småföretag och nya entreprenörer.

Detta hjälper till att bygga en transparent relation såväl som förtroende, eftersom det ofta är den personliga berättelsen och touchen som ett litet företag kan erbjuda som kommer att göra skillnaden för konsumenter som väljer att göra affärer med dig.

Att inkludera en “Om oss”-sida eller erbjuda mer information om vem du är uppmuntras för din webbplats. Du kanske också vill förklara varför du valde att starta ditt företag, vad som inspirerar dig och vad kunder kan förvänta sig av din tjänst.

Om du arbetar som ett enmansband för tillfället innan du anställer en arbetsstyrka eller arbetar på distans som entreprenör, fundera på de bästa sätten som konsumenter kan kontakta dig på, och se till att inkludera alla möjliga metoder på din webbplats för enkel kommunikation.

Ju fler kontaktalternativ du har, desto bättre, eftersom konsumenterna kommer att vilja ha ett val baserat på sin tid och sina preferenser.

Att tänka på modern teknik är ett stort plus för detta, för att hålla ditt företag uppdaterat med trender inom kundservice. Konsumenter kanske föredrar alternativ som e-post eller livechatt framför att bara ha ett telefonnummer.

6. Implementera alltid SEO

SEO kommer att vara avgörande för att ditt nya företag ska hittas av rätt personer. Som entreprenör är det viktigt att få ditt varumärke på kartan och inom sökmotorernas resultat, det är där SEO kommer in.

Det är den bästa idén att implementera SEO på dina webbsidor när du bygger den, så att du inte behöver backa längre fram. Du kan sedan planera för informativt innehåll, inklusive nyckelord i ditt skrivna innehåll och webbplatstaggar, och även göra en plan för det bästa innehållet att bygga din webbplats runt, vilket kommer att engagera konsumenterna och få dem att vilja återvända.

7. Skapa utrymme för recensioner

Som ett ungt företag kommer vad andra säger om dig att vara viktigt för potentiella nya konsumenter som försöker bestämma sig för om de ska göra affärer med dig. Att anstränga sig för att samla in positiva recensioner när dina första beställningar kommer in innebär att du kan publicera dem offentligt så snart som möjligt så att andra kan se dem.

Att stärka din webbplats med bra recensioner kommer att innebära att nya webbplatsbesökare lättare kommer att kunna lita på dina tjänster och höra om andra kunders upplevelser. Detta kommer att få dem att känna sig mer säkra på att använda ditt företag.

8. Välj en lättanvänd mall

Detta kommer inte bara att gynna dina webbplatsbesökare för enkelheten utan också gynna dig när du redigerar och bygger din webbplats. Du vill inte slösa bort värdefulla arbetstimmar med en alltför komplicerad mall och backend-webbplats, så enkelt och effektivt är alltid bättre.

Tydliga skyltar och sidor hjälper dina besökare att navigera, samt hjälper dig att enkelt organisera ditt webbplatsinnehåll och hitta något när du behöver det.

Slutgiltiga tankar

Med hjälp av dessa åtta tips kan du enkelt bygga en okomplicerad och professionell företagswebbplats som bäst speglar ditt nya företag. Som ett sista tips, kom ihåg att din företagswebbplats också bör vara en flytande och ständigt utvecklande aspekt av ditt företag, så webbplatsen du först presenterar bör vara en solid grund för att ständigt utvecklas och följa med framtida trender.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *