9 faktorer att tänka på för att välja rätt Instagram-influencer för ditt företag

De sociala mediernas värld förändras ständigt, och därmed också hur företag marknadsför sina produkter och tjänster. Det är inte längre en enkelriktad reklam; idag kan företag nå ut till kunder via sociala mediekanaler som Instagram.

Instagram har för närvarande över 1,4 miljarder aktiva användare, vilket gör det till den fjärde mest populära sociala medieplattformen efter Facebook, YouTube och WhatsApp.

Företag måste använda Instagram för att nå ut till en större publik och interagera med sin målkund, och det är här som påverkare på sociala medier kommer in i bilden. Instagram influencers kan hjälpa till att ta ditt företag till nästa nivå.

Följande är nio tips att överväga för att välja rätt Instagram influencer för ditt företag:

Forskning

Det är viktigt att göra din research innan du väljer en Instagram-influencer för ditt företag, eftersom det är en marknadsföringsinvestering och kan vara dyrt. Undersök olika influencers eller överväg att anlita en Influencer-marknadschef för att undersöka deras profiler och avgöra vilka influencers som bäst matchar din varumärkesimage och målgrupp.

Ett fåtal väl valda influencers kommer att vara mer fördelaktiga än ett stort antal irrelevanta. Att göra din due diligence kommer långt med en influencer CRM. Det kommer att garantera att din kampanj är effektiv och effektiv.

Dessutom bör du undersöka influencers för att se hur deras följare betygsätter dem. Titta på kommentarerna under inlägg för att avgöra om dessa Instagrammers är aktiva och professionella med både sina följare och kunder.

Engagemangsgrad

När du undersöker olika Instagram influencers, se till att kontrollera deras engagemang, vilket är andelen av deras följare som engagerar sig i deras inlägg. En engagemang under 1 % anses generellt vara låg och inte värt din investering.

Du vill försäkra dig om att den influencer du väljer har en hälsosam engagemang, eftersom det betyder att de kan engagera sina följare och skapa intresse för ditt varumärke. Engagemang är nyckeln till att tjäna pengar via Instagram. Om en influencer har en hög engagemang är de bra på att skapa innehåll som deras följare uppskattar och resonerar med dem.

Jämför avgifter

Som nämnts tidigare kan det vara dyrt att välja en Instagram influencer, så du vill jämföra avgifterna för olika influencers innan du fattar ett beslut. Tänk på att inte alla influencers tar betalt per timme eller post. Vissa av dem tar betalt per produkt eller tjänst som nämns.

Vissa influencers erbjuder också fasta priser för ett visst antal inlägg som inkluderar hashtags och omnämnanden på deras berättelser. Det är bäst att ta reda på vilken prismodell du vill gå med innan du kontaktar någon influencer, eftersom detta kommer att göra förhandlingarna lättare.

En influencers avgifter kan variera från några hundra till tiotusentals dollar, så det är viktigt att göra din research och hitta en som ligger inom din budget.

Bedöm deras räckvidd

En annan faktor du vill undersöka är en Instagrammers räckvidd, som helt enkelt är antalet personer som potentiellt kan se deras inlägg. En influencers innehåll och marknadsföringsstrategi kommer till stor del avgöra deras räckvidd.

Om de konsekvent kan göra virala videor på Instagram eller ha många följare kommer deras räckvidd att bli hög. Du vill säkerställa att den influencer du väljer har en omfattande räckvidd, vilket säkerställer att fler ser ditt budskap. Ju större influencers räckvidd är, desto mer pengar kan du tjäna på Instagram.

Nisch

Det är också viktigt att ta hänsyn till en Instagrammers nisch när du väljer en influencer. Vissa influencers har en väldigt specifik nisch, medan andra är mer generella. Om ditt företag riktar sig till en viss grupp människor, vill du se till att den influencer du väljer är inom den nisch.

Till exempel, om du säljer en produkt för hundar, vill du hitta en influencer som huvudsakligen gör inlägg om hundar och inte allmänna husdjur. Att kontrollera deras nisch kommer att säkerställa att din målgrupp nås. Om din produkt är mer generell kan du gå med en mer generell influencer.

En generell influencer har ett bredare utbud av människor som kan se deras inlägg, vilket innebär fler försäljningsmöjligheter.

Tidigare arbete

Du bör kolla in bilderna som en influencer har laddat upp till Instagram innan du bestämmer dig för om de är en bra match. Om du märker att andra företag har använt dem som influencer, så finns det en god chans att de är bra på vad de gör.

Titta på kvaliteten på deras foton och videor. Är de högkvalitativa och professionella, eller är de skakiga och dåligt redigerade? Om en influencers foton och videor är av låg kvalitet är det troligt att deras innehåll inte kommer att passa ditt varumärke bra. Du vill försäkra dig om att de brinner mycket för vad de gör och skapar högkvalitativt innehåll innan du fattar några beslut.

Relevans

Är influencern relevant för ditt varumärke? Det här är en viktig fråga att ställa dig själv innan du vänder dig till någon influencer. Du vill försäkra dig om att deras innehåll är relevant för ditt varumärke och att de har en liknande målgrupp. ‘

Om influencerns innehåll inte är relevant är det troligt att deras följare inte är intresserade av vad du har att säga. Relevansen av en influencers innehåll är avgörande om din produkt eller tjänst är något av en nisch. Att kontrollera om deras publik är relevant är mycket viktigt innan du fattar några beslut.

Pålitlighet

En influencers tillförlitlighet är avgörande när det kommer till digital marknadsföring. Du bör kolla med andra influencers som du överväger (och deras tidigare kunder) innan du fattar ett beslut. Om en influencer inte är pålitlig kan det vara utmanande för ditt företag att nå sin målgrupp.

Se till att den influencer du väljer är någon som är villig att arbeta hårt och anstränga sig för att marknadsföra ditt varumärke.

Äkthet

Låt dig inte luras av falska konton. Tusentals influencers skapar falska Instagram-profiler för att öka antalet följare. Om ett konto bara har några tusen följare är chansen stor att de inte är på riktigt.

Du bör leta efter konton med minst 50 000 till 100 000 följare innan du fattar ett beslut. Kolla upp deras tidigare arbete och se till att de har liknande intressen som du. På så sätt kommer du att vara säker på att den sociala media-influenser du väljer är någon som kommer att vara ärlig mot ditt varumärke.

Att nå ut till Instagram influencers kan vara ett bra sätt att marknadsföra ditt varumärke, men det är viktigt att göra din research först. Genom att överväga de nio punkterna ovan, kommer du att kunna fatta ett mer välgrundat beslut om vilken Instagram influencer som är rätt för ditt företag.

Om du gör din research, kommer du vara säker på att hitta den perfekta influencern som kan hjälpa till att ta ditt varumärke till nästa nivå.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *