Andra hem inteckningar

För närvarande är det fullt möjligt att ha två bostäder samtidigt om du har den nödvändiga likviditeten. Även när du inte har det kapital som krävs för att köpa en ny bostad har du möjlighet att ansöka om bolån för en andra bostad. Detta är en bankprocess som kan användas till investera i fastigheter eller skaffa en plats för semester.

Det är dock viktigt att tänka på att den här typen av finansiering fungerar på ett annat sätt än ett bottenlån. I synnerhet eftersom de villkor och villkor som fastställts av banken är mer rigorösa, på grund av typen av investering. Så att du har en klar uppfattning om dessa procedurer kommer vi här att berätta allt du behöver om dem.

Krav

För att börja med den här typen av bankprocess behöver du inte bara vara tydlig med konceptet utan även kraven. Speciellt eftersom kraven på ett bolån för ett andra hem är strängare än vad som anges i ett första hem. Förutom det, dessa kan variera enligt banken i fråga.

De flesta nuvarande banker tenderar dock att ha liknande villkor för dessa förfaranden. Därefter kommer vi att förklara vilka dessa huvudkrav är:

1. Besparingar

Volymen av besparingar som du har samlat på dig är ett väsentligt krav för att ansöka om ett alternativt bostadslån. De allra flesta banker kan bara erbjuda dig mellan 60 % till 75 % av bostadens marknadspris. Utöver detta hjälper dessa dig inte att finansiera köp- och försäljningskostnaderna som vanligtvis pendlar runt 10% av husets verkliga värde.

Så för att ansöka om ett andra bostadslån måste du ha en sparprocent motsvarande 35 % eller 50 % av slutpriset. På så sätt har du större chans att banken godkänner din förfrågan och du kan fortsätta med köpprocessen. Samtidigt är det något nödvändigt för att undvika att hamna i ekonomiska problem efter att ha skaffat den alternativa adressen.

2. Inkomst

När du ansöker om ett banklån för att köpa en ny bostad måste du ha en hög månadsinkomst för att de ska godkänna processen. Detta beror på att räntorna är högre, så du kommer att få betala dyrare avgifter per månad. Utöver detta har det andra bostadslånet en kortare tid för dig att genomföra alla betalningar till banken.

Med hänsyn till dessa faktorer är det nödvändigt att minst 35 % av din månatliga nettoinkomst används för att betala bolånet. Du måste dock se till att det belopp som fastställts för att betala avbetalningarna inte minskar din livskvalitet eller utsätter dig för ekonomisk risk. Om så är fallet är det bättre att du väntar på en bättre tidpunkt för att utföra denna procedur.

3. Anställningsstatus

Chanserna att din ansökan om ett andra bostadslån blir godkänd är vanligtvis större om du har en god och stabil anställningssituation. Det är något som alla banker tar hänsyn till när de beviljar bolån för en andra bostad. I synnerhet eftersom det betyder att sannolikheten att du kommer att klara av betalningen av de månatliga avbetalningarna är mycket högre än med ett instabilt jobb.

Därför är det mycket förmånligt för dig om du har ett tillsvidarekontrakt och du redan har arbetat på samma plats i mer än 6 månader. Utöver det är att vara en del av ett erkänt företag eller företag också något som kan hjälpa dig på ett avsevärt sätt. Speciellt eftersom detta innebär att du har de besparingar och inkomster som krävs för att betala av alla dina skulder.

4. Brottslighet

Om du av någon anledning står på en offentlig brottslighetslista kan det hända att din ansökan om ett andra bostadslån inte godkänns. Det beror på att banken ser dig som en riskfylld investering, där det är större chans att du inte kommer att göra dina månadsbetalningar i tid.

5. Garantier

På grund av alla risker med att godkänna dessa typer av förfrågningar kommer banken sannolikt att kräva att du ställer säkerhet som säkerhet. Du kan använda någon annan egendom för det, för att påskynda proceduren och se till att de godkänner lånet. På samma sätt måste du vara medveten om alla konsekvenser av att sätta en annan bostad som garanti.

Vilka banker beviljar bolån för fritidshus?

Nu när du vet de viktigaste kraven för att ansöka om ett andra bostadslån måste du välja en bank för att starta processen. I dagsläget finns det olika banker inom spanskt territorium vem kan hjälpa dig med denna procedur. Var och en har olika villkor än den andra, så du bör jämföra dem.

Därefter kommer vi att ge dig en lista över de banker som erbjuder de bästa alternativen för att ansöka om ett andra bostadslån.

 • öppen bank
 • Santander
 • bankintern
 • ENG
 • Abanca
 • EVO

När du letar efter var du ska ansöka om ett andra bostadslån kan du hitta ytterligare banker. De som nämns i listan är dock de säkraste och med de bästa förutsättningarna.

Du kan också registrera dig på Colibid, vår plattform, så att bankerna är de som konkurrerar med varandra om att erbjuda dig det bästa bolånet. Det är väldigt enkelt och tar bara några minuter.

Tips

Så att har inga problem När du letar efter ett bolån som hjälper dig att köpa ett andra hem, följ dessa tips:

 • Välj mellan fast eller rörlig ränta och välj sedan den lägsta.
 • Se till att återbetalningstiden passar din ekonomi.
 • Bestäm värdet av tilläggstjänster som banken erbjuder.
 • Begär det exakta belopp som du anser vara nödvändigt för köpet.
 • Kontrollera med en bolånejämförare för att välja en.

När du har övervägt dessa faktorer, kommer du att vara redo att välja ett andra bostadslån som fungerar för dig och du kan betala i längden.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *