Bankgaranti Vad är det och vad är det till för?

Bankgarantier används för att genomföra köp och försäljning av bostäder, uthyrning, eller t.ex. vid anbud på byggentreprenader, offentliga anbud m.fl. För närvarande är den vanligaste den som efterfrågas för hyreskontrakt. Men, Vad är en bankgaranti?

Det är en garanti genom vilken banken (borgensmannen) åtar sig att svara för fullgörande av en betalning från kunden (garantin), inför en tredje part (förmånstagaren), om borgensmannen inte uppfyller sin betalningsskyldighet.

Enkelt uttryckt garanterar banken betalningen av en annan persons skuld, ifall de av någon anledning inte kan betala den.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt relaterat till bankgarantin och hur detta finansiella verktyg kan hjälpa dig att uppnå dina syften.

Hur fungerar bankgarantin?

Detta finansiella verktyg fungerar som ett kontrakt som garanterar en person, fysisk eller juridisk, fullgörandet av en tredje parts betalningsförpliktelser, om den senare inte följer det.

Banken verifierar den sökandes betalningsförmåga och kredithistorik och kommer att besluta om den kan bevilja garantin, som kommer att stå i förmånstagarens namn.

Sedan, för det fall att borgensmannen inte kan uppfylla betalningsskyldigheten, kommer förmånstagaren att gå till banken och formellt begära att borgensmannen används för att få ut hans pengar. Banken är skyldig att avskriva skulden till förmånstagaren.

När förmånstagaren har betalats kommer banken att kräva att borgensmannen betalar tillbaka pengarna och kan vidta rättsliga åtgärder tills den totala avskrivningen av skulden har uppnåtts.

Typer av bankgaranti

Även om den mest använda är den som är avsedd för uthyrning av en bostad, det finns flera typer av garantier, vi visar dig alla nedan:

Vem betalar bankgarantin?

Alla kostnader för garantin motsvarar den garanterade kunden och det uppskattas att provisionerna varierar mellan 0,5 % och 1 % av garantins totala värde.

Det är viktigt att förtydliga det garantin är inte en försäkring, Därför, när banken väl har betalat skulden, kommer den att kräva återbetalning av pengarna av den garanterade kunden, för vilken den kan vidta rättsliga åtgärder tills full betalning av det överenskomna beloppet är säkerställt.

På grund av ovanstående, om den garanterade kunden förlänger utebliven betalning över tid, kan de hamna i beslag.

Av denna anledning, även om det är sant att garantin är ett finansiellt instrument som hjälper oss mycket, måste vi också veta att det finns ett ansvar från den garanterade kundens sida att uppfylla sina betalningsåtaganden.

Finns det lån utan bankgaranti?

Detta är en intressant fråga och svaret är ett rungande ja. För närvarande finns det några finansiella enheter och bankenheter som erbjuder lån utan bankgaranti, för vilka du måste uppfylla vissa förutsättningar. Bland några av dessa krav kan vi lista:

Hur begär man en bankgaranti?

För att begära en bankgaranti måste du uppfylla dessa krav:

Varaktighet och löptid

Även om varaktigheten och löptiden kommer att överenskommas av parterna (bank och garanterad kund), upphör bankgarantin inte som sådan, utan kommer att vara i kraft tills betalningsåtagandet, för vilket det skapades, upphör.

När betalningsskyldigheten är fullbordad utan någon incident kommer banken att stänga den och därmed avsluta avtalet mellan den garanterade parten och finansinstitutet. Trots det föregående finns det två typer av varaktighet och löptid, nämligen:

Slutsatser

Kravet på bankgaranti för bolån eller uthyrning blir allt vanligare. I hyreskontrakt kräver till exempel ägare en garanti från sina hyresgäster för att säkerställa betalning av hela avbetalningen, oavsett om hyresgästen kan betala dem eller inte.

Och även om denna typ av garantier innebär en risk för banken, är den alltid mindre än risken med andra finansiella instrument, eftersom Du behöver inte lägga ut pengar direkt.

Utan tvekan skulle användningen av en bankgaranti hjälpa dig att förverkliga din önskan att hyra en bostad, tävla i ett anbud eller få ett lån.

Senaste inlägg:

!funktion (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) returnera; n = f.fbq = funktion () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments)
};
om (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.laddad = !0; n.version = ‘2.0’;
n.kö = []; t = b.createElement(e); t.async = !0;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(fönster, dokument, ‘skript’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘918569442191602’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *