Bästa fastighetsinvesteringar för 2023

Det är ingen hemlighet för någon att Covid-19-pandemin orsakade en lågkonjunktur i olika sektorer av ekonomin runt om i världen, en verklighet som har förbättrats med tiden. med ett positivt framsteg under det sista kvartalet 2022.

Men en återhämtning av viruset i länder som Kina, Ryssland, Frankrike, Schweiz, Italien, bland annat, öppnar dina ögon för osäkerheten enligt prognoserna för 2023.

Men en viktig verklighet är det investeringsfastighet de har alltid varit en säker och lönsam destination för sparande. Och även om det i andra länder tas som en alternativ investering, har det i Spanien alltid varit ett av de första alternativen, trots att bubblan sprack 2008.

Utan tvekan kommer 2023 att bli ett år där investeringar på fastighetsmarknaden kommer att vara ett av de bästa alternativen. Vill du veta varför? Vi berättar då.

Typer av investeringar

Om du funderar på att investera i år, bör du veta att köp av fastigheter Det är ett av de bästa alternativen. Det är dock en mycket bred marknad som du måste studera noggrant för att definiera vilket av alla dess alternativ som är lämpligast för dig. Bland typerna av investeringsfastighetha:

1. Bostadsfastigheter

När man pratar om fastighetsmarknaden är det första man tänker på köpet av bostadsfastigheter. Och det är att en av de mest klassiska investeringarna är att köpa bostäder.

Bland fördelarna med denna typ av fastighetsinvesteringar är att det är en stabil ekonomisk situationkommer alltid att vara en sektor med hög efterfrågan. På samma sätt skyddar bostadsfastigheter dina tillgångar mot ekonomiska risker, eftersom deras värde kommer att växa med åren.

2. Kommersiella fastigheter

För den som letar efter en kortsiktig avkastning på investeringen är kommersiella fastigheter ett utmärkt alternativ, eftersom det är en mycket dynamisk marknad som genererar ett högt flöde av pengar jämfört med andra typer av fastighetsinvesteringar.

3. Industrifastigheter

Industrifastigheter är alla de fastigheter som används för kommersiella ändamål. Bland de mest anmärkningsvärda fördelarna med denna typ av investeringar är att den kan användas för olika användningsområden, från kontor till lager och försäljningscenter för varor och tjänster.

4. Fastigheter med blandad användning

Fastighetsinvesteringar med blandad användning är sådana där fastigheten kombinerar två eller flera av de ovan nämnda typerna. Dessa är idealiska för personer med betydande tillgångar, eftersom din risk är mycket lägre när du diversifierar dina potentiella kassaflöden.

Skäl att investera i fastigheter

Det finns många skäl som gör fastighetsinvesteringar till ett av de bästa besluten, bland vilka vi kan lyfta fram:

Har större likviditet

Väljer du en fastighet i ett bra läge, där du kan njuta av fördelar som lättillgänglighet, blir det mycket lättare att sälja när det är dags. Det vill säga, det kan förvandlas till kontanter utan större ansträngning.

Likaså finns det också möjlighet att hyra för olika ändamål, speciellt inom turist- eller invandringssektorn.

De erbjuder bättre passiv inkomst på medellång och lång sikt

Du kanske tvekar mellan att investera på finansmarknaden och fastighetsmarknaden, men innan du fattar det här beslutet bör du veta att det senare ger mer stabil avkastning och mindre risk över tid.

Detta beror på att fastighetsinvesteringar De låter dig generera vinster från första stundnågot som inte säkerställer finansiella investeringar.

skydda mot inflation

Inom den osäkerhet som finns kring ekonomin 2023, om det är en sak som är säker, så är det att investeringar på fastighetsmarknaden skyddar dig mot inflation på medellång och lång sikt. Och det är att, om det sker en allmän prishöjning, ökar fastigheterna också sitt värde, så det är osannolikt att du kommer att förlora de investerade pengarna.

Det är en bredare marknad

han Fastighetsmarknaden slutar aldrig växadet kommer alltid att finnas potentiella köpare, personer som behöver hyra eller de som behöver kontor och kommersiella lokaler. Alternativen att generera vinster tar aldrig slut.

Vilken typ av fastighet är bäst att investera i?

Som du har sett erbjuder fastighetsinvesteringar många fördelar jämfört med andra typer av investeringar. Om du väljer väl och bestämmer villkoren som garanterar minskningen av risker är investering i fastigheter ett av de bästa besluten du kan fatta 2023.

Särskilt inom bostadssektorn, speciellt i lyx- och flerfamiljsbostäder. Efterfrågan på den här typen av tillgångar tog fart förra året och förväntas fortsätta så här under innevarande år. Utan tvekan är det en säker investering för osäkra tider.

Likaså är det inte tillrådligt att tömma sina sparpengar vid köp av industri- och kommersiella fastigheter. Sedan pandemin har distansarbete blivit allt vanligare, vilket resulterat i en nedgång i kontorshyrorna.

På samma sätt upplever detaljhandeln och hotellbranschen fortfarande effekterna av pandemin, och är sektorer som är mycket sårbara för en ökning av fall av covid-19.

Så, om du funderar på att köpa fastigheter, en inteckning Det är inget du bör förbise.

På Colibid finns vi alltid här för att ge råd och vägledning i denna process. Med vår bolånesimulator kan du ta reda på vilken som passar dina behov bäst och erbjuder större fördelar på lång sikt.

Utöver detta, när du ansöker om ett hypotekslån med vårt system kommer du att glömma byråkratin och pappersarbetet som är involverat i att göra detta förfarande i banker. Snabbt och säkert.

Det kommer att vara bankerna som bjuder för att locka dig som kund.

Slutligen kan vi säga att fastighetsinvesteringsmarknaden trendar uppåt, tillagt det faktum att räntorna är de lägsta på flera årgör investeringar på fastighetsmarknaden till ett säkert alternativ för 2023.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *