Blockchain-utmaningar 2022: färska prognoser

Blockchain-ekosystemet har upplevt en rejäl stigbygel sedan början av 2021. Kryptomarknaden har nått nya rekordnivåer, för att kort därefter krascha.

Massor av privata och institutionella investerare har trängt marknaden för att köpa bitcoin och ta del av denna hausseartade cykel. Med det sagt är blockchain-utrymmet ett ständigt föränderligt och utvecklande ekosystem.

Det finns flera uppdateringar och uppgraderingar av populära nätverk som bör gå live i slutet av året.

Detta kan tillföra ännu mer spänning till kryptomarknaden och kan driva priserna ännu högre.

I den här artikeln ger vi en grundlig översikt över de viktigaste ögonblicken på marknaden fram till nu.

Ännu viktigare, vi kommer att dela några av de viktiga kommande uppgraderingarna till populära nätverk som kan hjälpa denna hausseartade cykel att nå nya höjder. Låt oss fördjupa oss.

En kort översikt av 2021

För att förstå de kommande händelserna behöver vi ha en snabb överblick över vad som hänt på marknaderna under det senaste året.

Nya rekord för marknaden genom tiderna

Året började med en skräll för Bitcoin, med den tidigare rekordnivån på $20 000 redan bruten.

Det positiva momentumet för bitcoin spred sig snabbt till resten av marknaden och nästan varje mynt startade ett paraboliskt prisrally.

På bara 4 månader hade Bitcoin nått en ny topp på $60 000, vilket tredubblade sin tidigare ATH från 2017. Samtidigt kämpade Ethereum för att följa kryptovalutakungen.

Detta berodde främst på de höga transaktionsavgifterna som Ethereum-nätverket upplevde. Det var resultatet av den ökade populariteten för DeFi och de större transaktionsvolymerna av ERC-20-tokens inkapslade i Ethereum-blockkedjan.

I april 2021, efter en betydande uppgradering av sitt protokoll, tog ETH:s prisåtgärd upp farten och nådde en ny all-time high på $4400.

Marknaden som helhet nådde 2,5 biljoner dollar, från en startpunkt på 700 miljarder dollar. Detta motsvarar en ökning med 257%, vilket bevisar att kryptovalutor kan ge enorma vinster för investerare.

Kryptokraschen i maj 2021

Med det sagt var dessa nya ATH kortlivade. I början av maj 2021 verkade vi nå en aning av marknadsutmattning.

Ytterligare rädsla, osäkerhet och tvivel (FUD) injicerades i mainstream-media när Tesla beslutade att sluta acceptera Bitcoin som betalningsmedel för sina fordon på grund av ekologiska problem.

Efter detta kraschade priserna på kryptovalutor med 50 % (vissa altcoins gick ner med 80 %!), och hela marknaden gick över i en baisseartad trend.

Ytterligare FUD kom från Kina, där regeringen meddelade att den förbjöd kryptohandel och gruvdrift.

Detta resulterade i en massflykt av gruvarbetare från Kina, och priset på Bitcoin och andra kryptovalutor fortsatte att sjunka.

Bitcoin lyckades stabilisera sig på $30 000-strecket, där Ethereum gick under $1800-nivån och tappade mer än 60% sedan den senaste ATH.

Vad är nästa – Kryptoprognoser för 2022

Kryptopriserna verkar stabiliseras för tillfället och det finns till och med ett litet hopp om en vändning till hausseartad fart.

Med det sagt finns det några viktiga kommande händelser inom kryptosfären som kan hjälpa till att vända denna svacka till ett fullskaligt hausseartat rally.

Ethereum London uppgradering

Den 4 augusti genomgår nätverket Ethereum en viktig uppgradering som kommer att påverka hur avgifterna för nätverket beräknas. Dessutom kommer en del av dessa avgifter att förstöras, vilket i praktiken gör ETH till en deflationsvaluta.

Om vi ​​ska tro att marknaden kommer att bete sig som vanligt när sådana uppgraderingar implementeras, kan vi se priset på Ethereum hoppa mer än 200% inom en snar framtid.

Bitcoin Taproot-uppdatering

I slutet av 2021 bör Bitcoin-protokollet genomgå en viktig uppgradering som kommer att lägga till Schnorr-signaturer till sina transaktioner. Detta borde ge mer integritet till BTC-transaktioner eftersom komplexa multisig-transaktioner borde vara oskiljbara från vanliga.

Cardano implementerar äntligen smarta kontrakt

Cardano är ett av de mest populära proof-of-stake-nätverken som finns tillgängliga och dess inhemska kryptovaluta ADA kan ständigt hittas bland de 5 bästa kryptorna efter börsvärde.

I slutet av 2021 (eller början av 2022) borde Cardano-blockkedjan äntligen vara kapabel med smarta kontrakt.

Detta innebär att Cardano kan bli en seriös aktör i DeFi-branschen, och påskynda tillväxten och konkurrensen i detta ekosystem.

Ethereum blir fullt bevis på insatsen

Slutligen, en av de viktigaste uppgraderingarna till blockkedja space är Ethereums övergång till en PoS-algoritm för att validera transaktioner.

Detta bör minska energiförbrukningen med 99 %, sänka transaktionsavgifterna med tio gånger och lägga till ökad transaktionsförmåga för nätverket.

Eftersom så många projekt är beroende av att Ethereum-nätverket fungerar smidigt, kan detta vara ett make-or-break-ögonblick för hela marknaden.

Utmaningar att se framåt

Förutom positiva nyheter på marknaden har vi också flera baisseartade händelser framför oss. Alla är inte säkra, men några av dem kan orsaka en marknadsnedgång. Låt oss ta en titt:

Bitcoin ETF

Även om de flesta människor är extatiska över godkännandet av en USA-baserad Bitcoin ETF, är det inte många som inser att det kommer att tillåta investerare att allokera sina medel till det med början cirka 3 månader från nu.

Om man tittar på historiska händelser betyder det att ETF:en kommer att öppna upp för investeringar precis när priset når toppen av denna cykel.

Stablecoin-förordningen

Det har varit mycket uppmärksamhet från den amerikanska regeringen om riskerna och farorna förknippade med (oreviderade) stablecoins. Som referens, Tether (USDT) bötfälldes för att ha skapat fler tokens än vad företaget hade USD-reserver för.

Om stabil mynttilldelning blev olaglig enligt lag och börserna tog bort det, skulle det orsaka en massiv värdeförlust för både handlare och investerare.

Som sagt, kasta inte bort vikten och effektiviteten av stablecoins i en balanserad portfölj.

Känslomässig kontroll

När vi går in i det sista skedet av tjurmarknaden kommer många handlare att öka sina förväntningar, inte villiga att sälja sina mynt på grund av girighet. När detta ögonblick kommer kommer många att använda derivatprodukter och hävstång för att försöka maximera sina kryptoinnehav.

Naturligtvis visar historien att det är fel sätt att se på saker och ting. Det är alltid bäst att upprätthålla en objektiv syn på marknaden, sätta upp mål och se till att ta ut dina vinster i tid.

Du kan alltid använda dessa medel för att återinvestera på marknaden efter att en “rädsla”-våg sjunker hela marknaden nedåt.

Avslutar

Blockchain-utrymmet är ett spännande ekosystem som ständigt förändras för att ge oss förbättrade versioner av befintliga och populära projekt. Förhoppningsvis gav vår artikel dig en tydlig översikt över de viktigaste händelserna att leta efter under det kommande året.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *