Bolån för tillverkad bostad

Prefabricerade hus blir mer och mer populära på fastighetsmarknaden, för vilket låga produktionskostnader de äger. Dessutom, eftersom dessa egenskaper installeras mycket snabbare än konventionella hem. Men för att ansöka om ett tillverkat bostadslån skiljer sig ansökningsprocessen och hur det fungerar från den vanliga processen.

Därför, om du planerar att begära denna typ av finansiering för att köpa en bostad av denna typ, måste du först veta allt om dem. På så sätt kommer du att kunna uppfylla de nödvändiga kraven och få förfarandet godkänt på kortast möjliga tid. För att hjälpa dig med detta ger vi dig här den här guiden där vi kommer att berätta för dig allt det väsentliga med ett bolån av denna typ.

Bolånefunktioner för tillverkade hem

För att börja med denna ekonomiska process är det viktigt att vara tydlig med vilka egenskaper den har. angående dess verksamhet. Särskilt när det gäller ett bolån för en tillverkad bostad som du är intresserad av att förvärva. På så sätt kan du säkerställa att du väljer det bästa alternativet för dig som inte har risk för skada på kort eller lång sikt.

Generellt sett skiljer sig bolån av denna typ från de i ett traditionellt hem. Speciellt eftersom de har följande huvudegenskaper:

 • De är bolån som kan begäras för byggnation eller renovering av ett hem inom ett utrymme som uppfyller nyckelkraven.
 • De banker som beviljar dessa bolån erbjuder vanligtvis en anståndstid till kunden.
 • Sökanden erbjuds möjligheten att skapa ett självständigt bankkonto för betalning av amorteringar för en tillverkad bostad inom den angivna tiden.
 • Det finns en tendens att ange en bekräftelsegräns som gynnar kunden att hantera betalningar i tid.
 • Den bolånesökande har möjlighet till subrogation med flera finansieringsalternativ till hands.
 • Räntor kan väljas i fasta eller rörliga modaliteter. Även om detta beror på vilken bank det gäller.

Eftersom varje bank och finansbolag arbeta med din egen policy, kan egenskaperna hos dessa bolån variera. Det finns till exempel vissa fall där finansiering endast beviljas för 80 % av bostaden. Bolånet för en tillverkad bostad har också vanligtvis en maximal löptid på 30 år eller en där klienten inte överstiger 75 år.

Krav för att ansöka om bolån för en tillverkad bostad

För att en bank eller ett finansbolag ska ge dig ett godkännande av bolån måste bostaden i fråga betraktas som en fastighet. Därför måste den uppfylla en rad grundläggande krav som stöder den. Annars kommer din ansökan att få avslag och du kommer inte att kunna få välbehövliga pengar till din framtida bostad.

Liksom de egenskaper som nämns ovan kan dessa krav variera något beroende på vilken institution du kontaktar. I allmänhet, de vanligaste kraven för ett tillverkat bostadslån är följande:

 • Det är väsentligt att huset som ska byggas ligger på exploateringsbar mark.
 • Det prefabricerade husets arbetsprojekt måste godkännas och övervakas av ett arkitektkollegium.
 • Du måste ha ett kommunalt tillstånd som verifierar att konstruktionen överensstämmer med samhällets stadsregler.
 • Det är obligatoriskt att den aktuella fastigheten cementeras till marken på ett fast sätt.
 • Det är nödvändigt att adressen är registrerad i Fastighetsregistret från början av bygget.
 • Du måste ha ett energicertifikat för att få bolån för en tillverkad bostad.
 • Banken eller det finansiella företaget kommer att genomföra en ekonomisk solvensstudie under ansökningsprocessen. Du måste godkänna det.

Genom att uppfylla alla dessa krav kan huset betraktas som en fastighet. Då får du tillgång till det bolån du behöver. Å andra sidan, om de avslår din ansökan, har du fortfarande andra alternativ tillgängliga för dig. Du kan starta en process för få ett privatlån som ger dig den nödvändiga likviditeten för att slutföra bygget.

Vilka banker erbjuder det?

Nu när du känner till de grundläggande egenskaperna och kraven för dessa ekonomiska förfaranden kommer du säkert att undra var du kan få tag på dem. Lyckligtvis finns det idag flera finansiella institutioner som kan bevilja bolån för en tillverkad bostad. Du behöver bara konsultera de olika alternativen som står till ditt förfogande för att jämföra dem och välja det som passar dig bäst.

Du bör dock också utesluta erbjudanden som kan äventyra din ekonomi av någon anledning. Så att undvika detta problemHär är en lista över några banker som erbjuder denna typ av bolån:

BBVA

Det är ett av de säkraste och mest populära alternativen för att ansöka om ett tillverkat bostadslån. Särskilt för de goda villkor som de erbjuder sina kunder så att de kan bygga sina drömhem. I allmänhet kännetecknas det BBVA-tillverkade bostadslånet enligt följande:

 • Den maximala finansieringen kan vara 80 % av byggkostnaden.
 • Den maximala löptiden för att täcka lånet är 30 år.
 • Du kan välja mellan fast eller rörlig ränta.
 • Den initiala APR för lånet varierar mellan 4,6 % och 7,28 %.

Santander

Ett annat alternativ för att ansöka om ett bolån är Banco Santander. Dessa erbjuder liknande villkor som BBVA, med små skillnader. Det är dock en enkel process att begära som är klar på kort tid. Och bäst av allt, du kan få en maximal finansiering på 95 % byggande, med en maximal betalningstid på 30 år.

bankintern

Slutligen kan du ansöka om bolån för en tillverkad bostad hos Bankinter. Med dem kan du få ett fast, rörligt eller blandat lån, beroende på din betalningsförmåga. Den maximala finansieringen de erbjuder är 80 % och betalningsvillkoren når 30 år. Dessutom kan detta finansiella förfarande inkludera liv- och hemförsäkring tillsammans med en bra pensionsplan.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *