Bolån för unga, vilka fördelar erbjuder de?

Är du under 36 år och sparar för att köpa bostad? Om så är fallet måste du veta att du kan välja ett ungt bolån. Dessa har flera fördelar och fördelar som du bör känna till och ta hänsyn till. Var uppmärksam!

Villkoren för det unga bolånet för personer under 35 år

Ungdoms första hem inteckningar har en rad mer fördelaktiga förhållanden som skiljer dem från resten av de bostadslån som kan begäras. Även om varje enhet erbjuder specifika villkor, finns det vissa allmänna egenskaper som vanligtvis förekommer i dem alla.

För det första, Kommissionerna är vanligtvis lägre än i resten av bolånen. Det vanligaste är att öppningsprovisionen inte tillämpas, inte heller subrogations- eller amorteringsprovisionen. Tack vare det, det är mer lönsamt att betala tillbaka bolånet under lånets löptidför att minska bolånebördan.

⮞ Återbetalningstid i dessa lån till unga

I samma rad, perioden som du beviljas för att betala tillbaka pengarna är oftast längre än i vanliga bolån. Detta är vettigt om vi tror att det inte är samma sak att ansöka om ett bolån vid 30 år som vid 50: du har mer tid tills du når pensionen, då tenderar inkomsterna att minska. han återbetalningstiden kan överstiga 30 år och kan till och med nå 40 år.

Å andra sidan, produkterna som är förknippade med dessa bolån har mycket vikt. Om du tecknar bolånet tillsammans med till exempel liv-, hem- och/eller sjukförsäkring blir fördelarna med lånet troligen större.

Och vilka krav måste jag uppfylla för att få tillgång till ett ungdomsbolån?

Om du vill ansöka om ett ungdomsbolån finns det en rad krav som du måste uppfylla för att finansinstitut ska kunna bevilja det till dig. Här är några av de vanligaste:

  • Ha ett fast jobb: även om du som ung kan ha varit på arbetsmarknaden en kort tid, är det troligt att finansinstitutet kommer att kräva att du har ett fast jobb. Om du dessutom har tjänsteår, eller arbetar inom sektorer som har stabilitet, har du större chans att bli beviljad.
  • Tjäna en bra lön: att ha ett fast jobb räcker inte. Du måste också få en optimal lön för att du ska klara av bolånebetalningen. Vanligtvis kommer de att be dig att debitera minst tre gånger vad motsvarande månatliga avbetalningar kostar.
  • har besparingar: Det är väsentligt att du har en rad sparpengar för att kunna betala kostnaden som inte kan finansieras i banken, det vill säga 20 % av fastighetens totala pris plus försäljningsbeloppet. Du kommer därför att behöva ha ett sparande som motsvarar mer eller mindre 30 % av bostadens belopp.
  • Har inga skulder: eller att de inte är särskilt höga, alltid i jämförelse med din lön.

Vilka fördelar erbjuder bostadslån för ungdomar?

Som med alla finansiella produkter och tjänster, presenterar varje enhet vanligtvis specifika villkor. Hur som helst, om du är under 35 år och vill ansöka om ett första bostadslån, kan nästan alla företag erbjuda dig:

⮞ Bättre provisioner

Som vi nämnde tidigare har unga bolån vanligtvis inga öppningsprovisioner, och ibland även provisioner för förtida återbetalning eller subrogation.

⮞ Mer flexibilitet

Om du är under 35 år och ansöker om ett ungt bolån kan du med största sannolikhet förhandla om lägre avbetalningar, åtminstone under de första åren.

⮞ Om du begär det med din partner kommer du att ha fler faciliteter

Om du ansöker om ett ungt bolån med din partner, du kommer att ha större chans att bli beviljad det än om du gör det på egen hand. Detta beror på att ni kommer att vara två ägare, så risken att enheten driver är lägre än vid endast en. Detta kan också leda till bättre förutsättningar.

⮞ Ökade anslag

Finansiella institutioner erbjuder vanligtvis till och med upp till 80 % eller mer finansiering av den totala kostnaden för boende.

Och om jag inte har tillräckligt med sparande… hur kan jag få ett 100 % ungdomslån?

Om det du letar efter är ett bolån för unga utan besparingar, och med tanke på att denna situation vanligtvis är vanlig, har du tur! När det gäller bolån för personer under 36 år, Många banker kan finansiera upp till 90 % eller till och med 100 % av priset på bostaden.

Du måste komma ihåg att för finansiella institutioner är det mer riskabelt att täcka det totala priset för fastigheten, även om du är under 36 år kommer du att ha fler faciliteter för att uppnå det. Om du vill få 100 % finansiering bör du ta hänsyn till några aspekter som kan öka dina chanser att uppnå det:

  • Ha en bra ekonomisk profil: det vill säga med optimal ekonomisk solvens som ett stabilt jobb och bra sparande. Att följa en sparmetod kan hjälpa dig i detta avseende.
  • Skaffa en bostad som erbjuds av banken: Banker är mycket intresserade av att sälja dessa bostäder, varför 100 %-bolån vanligtvis är vanligare om du köper en lägenhet som ägs av en finansiell institution.
  • Anlita en mäklare eller specialiserad rådgivning: Om du, även om du följer någon av ovanstående rekommendationer, inte får ett 100 % finansierat bolån, kan det hjälpa dig att uppnå det genom att anlita en mäklare. Dessa proffs vet väl hur sektorn fungerar, hur man går tillväga och vilka banker de ska gå till.

Bolåneräntor: är de lägre beroende på ålder?

Räntorna på ett bolån avser de extra pengar som du måste betala till banken utöver låneavbetalningarna. I denna mening kan du hitta bolån med fast ränta (samma under hela lånetiden), till rörlig ränta (fluktuerar enligt Euribor) till blandat intresse (kombinera båda alternativen).

När det gäller ungdomsbolånräntorna är oftast lägre eftersom bankerna minskar skillnaden. Detta är den procentsats som avtalas mellan kunden och enheten i utbyte mot beviljandet av lånet. Om du ansöker om ett ungt bolån är chansen stor räntorna som du måste betala är lägre än på något annat lån av denna typ.

Caja Rural och dess engagemang för unga

I Landsbygdsbankgruppen Vi vet att när det finns svåra omständigheter är unga ofta en av de mest drabbade grupperna. Med dagens sammanhang där världsekonomin inte slutar fluktuera är det allt svårare för dem att ha en god finansiell solvens för att till exempel skaffa en egen bostad. Av denna anledning, från de enheter som utgör Caja Rural Group vill vi erbjuda vårt stöd genom olika produkter med fördelar från vårt Youth In Program:

Faktum är att de senare har fördelar som kommer att göra allt lättare för dig, så att ingenting tar bort din sömn! Om du vill få en uppfattning om de totala avbetalningarna som ska betalas i ditt fall, samt räntan, kan du använda vår bolånesimulator. Är enkel, snabb och intuitiv.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *