Digital Content Marketing Idéer för företag gjort rätt

Oavsett vilken typ av företag du äger behöver du ett sätt att marknadsföra dina produkter och tjänster. Ett av de bästa sätten att göra det online är genom innehållsmarknadsföring.

Denna form av kreativ marknadsföring hjälper ditt varumärke att komma inför en bredare publik av människor som sannolikt är intresserade av att köpa dina produkter eller tjänster.

Vad är innehållsmarknadsföring?

Innehållsmarknadsföring är metoden att skapa och publicera olika former av innehåll för att öka varumärkesmedvetenheten och informera din publik. Det är ett strategiskt tillvägagångssätt som har som slutmål att göra läsare och följare till lojala kunder.

Använd innehållsmarknadsföring för att nå dina marknadsföringsmål genom att marknadsföra ditt varumärke på olika digitala plattformar, generera leads och utbilda potentiella kunder om din bransch.

Är du redo att se hur digital innehållsmarknadsföring kan ge fler affärer? Låt oss dyka in i de bästa idéerna för digital innehållsmarknadsföring för företag.

8 tips för digital marknadsföring för företagare

Att förstå marknadsföring är avgörande för alla som startar ett företag. Utan marknadsföring blir det en utmaning att hitta nya kunder eller bygga upp sin onlinenärvaro.

Här är några tips att följa för att utveckla en strategi för digital innehållsmarknadsföring om du precis har börjat.

1. Bloggar är fortfarande relevanta

Om du vill ha ett beprövat sätt att förbättra din rankning i sökmotorer, leta inte längre än att blogga. Välskrivna bloggar som använder rätt sökord hjälper dig att rankas högre på sökmotorernas resultat.

De kommer också att hjälpa din webbplats att förbli relevant, vilket är avgörande för din ranking. Fokusera på att länka dina bloggartiklar naturligt för att hålla läsarna intresserade och engagerade på din webbplats. Ju längre användare interagerar med din webbplats, desto bättre.

När du skapar dina bloggar, fokusera på att tillhandahålla värdefull information i varje inlägg istället för att sälja dina produkter eller tjänster.

Läsare som finner värde i dina blogginlägg kommer att vilja lära sig mer om ditt företag. Så småningom kommer de att förvandlas till betalande kunder. Gör ditt innehåll intressant, användbart och engagerande för att få folk att komma tillbaka.

2. Var konsekvent

Den viktigaste delen av innehållsmarknadsföring är konsekvens. När du väl har utvecklat en strategi måste du se till att hålla fast vid den om du vill bli sedd som en tankeledare i din bransch. Dessutom hjälper det att vara konsekvent med sökmotoroptimering (SEO).

Så när du utvecklar din strategi för innehållsmarknadsföring, var realistisk med vad du kan satsa på.

För vissa småföretag kan detta innebära att man tar det långsamt till en början. Du kan till exempel börja med att publicera ett blogginlägg i veckan och några inlägg i sociala medier i veckan.

Sedan, när du blir bekväm och kan arbeta mer effektivt, kan du lägga till din strategi.

3. Innehåll är mer än skriven text

Tänk på hur du kan använda videor, bilder, infografik, ljud och mer för att engagera din publik. Visuellt innehåll är särskilt användbart på inlägg på sociala medier.

Till exempel tenderar sociala medier som Instagram och Pinterest att vara visuellt tunga. Lär dig hur du gör fantastisk grafik eller informativ infografik som kan få folk att sluta rulla och klicka på ditt inlägg.

Tack vare tekniken kan vem som helst skapa och publicera visuellt innehåll utan att behöva vara grafisk designer. Några verktyg som kan hjälpa till att skapa visuellt innehåll inkluderar Canva, Crello och PicMonkey.

4. Var en del av ett större samtal

Ditt innehåll bör göra mer än att bara marknadsföra dina produkter och tjänster. Istället måste du placera dig själv i de mer omfattande samtal som sker i och runt din bransch.

När du delar på sociala medier, var inte rädd för att kurera innehåll från andra källor. Peka din publik på värdefulla resurser som är i linje med ditt kärnvarumärke och dela motiverande citat som resonerar med ditt företags kultur.

Kommentera inlägg från andra influencers i din bransch och delta i konversationer. Allt detta fungerar för att visa hur ditt varumärke håller koll på vad som händer i din bransch.

5. Återanvänd innehåll

Du behöver inte skapa unikt innehåll för varenda sak du publicerar. Du kan till exempel skapa ett långt blogginlägg och sedan lägga upp korta avsnitt att dela på sociala medier.

Du kan också utöka ditt blogginlägg för att skapa en längre e-bok för att generera potentiella kunder. Du kan också återanvända blogginlägg för att skapa onlinekurser, webbseminarier eller poddsändningar.

Det finns egentligen ingen gräns för de många sätt du kan använda innehåll på. Se bara till att innehållet du återanvänder är ditt eget. Använd verktyg som Grammarly eller CopyScape för att säkerställa att innehållet du publicerar är unikt för din domän.

Plagiat är oetiskt. Det kan också vara skadligt för din SEO.

6. Publicera gästinlägg

Har du slut på saker att säga? Överväg att öppna din webbplats för gästblogginlägg. Det här alternativet hjälper dig genom att ge din publik konsekvent innehåll från nya vinklar. Det hjälper också dina gästbloggare att utveckla namnigenkänning och bygga länkar tillbaka till sina webbplatser.

Det är viktigt att skapa riktlinjer för gästbloggare, inklusive om de kan publicera innehållet någon annanstans och vilka typer av innehåll du vill se. På så sätt förstår alla inblandade förväntningarna på ditt partnerskap.

7. Variera vilken typ av innehåll du skapar

Varje blogginlägg bör vara lite annorlunda för att hålla dina läsare engagerade och se till att du levererar värdefullt innehåll med varje inlägg.

Här är några idéer om olika typer av artiklar du kan skapa. Blanda dem under månaden för att ge din blogg lite variation och se vilken typ av innehåll dina läsare föredrar.

  • Listor: Skapa en topp 10-lista som är relevant för din publik.
  • Branschnyheter: Förklara något nyhetsvärde som händer i branschen med ditt företags egen analys.
  • Förklarande artiklar: Definiera en allmänt använd branschterm och hur den gäller för din publik.
  • “Hur man”-artiklar: Visa läsarna hur man uppnår ett mål eller slutför en uppgift.
  • Ta en titt på företaget bakom kulisserna: Visa människorna bakom varumärket.
  • Vanliga frågor: Svara på några vanliga frågor du får från kunder.

8. Ha lite kul

Content marketing är ett sätt att lyfta fram den mänskliga sidan av ditt varumärke. Så var inte rädd för att ha lite kul med det!

Du har kontroll över ditt varumärkes röst, så tänk på hur du vill bli sedd av världen, med vetskapen om att din röst kan förändras beroende på plattformen.

Till exempel bör dina LinkedIn-inlägg vara polerade och professionella, använda humor lätt och bara när du är säker på att din publik kommer att förstå skämtet.

Din TikTok-sida, å andra sidan, kan vara lite mer lättsam, visa upp din företagskultur eller dela konstiga fakta om din bransch.

I slutet av dagen gillar folk att se människorna bakom varumärket, så var inte rädd för att lätta upp dig lite när du utvecklar innehåll.

Slutsats

Innehållsmarknadsföring bör betraktas som en viktig del av alla småföretags marknadsföringsstrategi. Använd dessa tips för att utveckla en innehållsmarknadsföringsstrategi som kommer att engagera din publik och hjälpa dig att bygga upp ditt varumärkes onlinenärvaro.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *