Dokumentation för att öppna ett bolån. Vad behöver du?

Mängden papper och dokumentation för att öppna ett bolån som kan begäras är inte en liten sak. Tanken är inte att drunkna i ett hav av procedurer och krav för att få den finansiering du behöver.

Därför, be om ett bolån Genom oss, på Colibid, blir det så enkelt som att bara registrera dig med din legitimation och, om du kan, en handling som intygar den fastighet du vill köpa och att du ger ditt samtycke till att få dina arbets- och kreditreferenser. Vi tar hand om att bankerna erbjuder dig vad du vill, sista ordet blir ditt.

Trots det skadar det inte att du vet hur man hanterar detta hypotekslån med DNI, utöver de inteckningsdokument som begärs av bankenheterna. I det avseendet, Ta reda på det bästa sättet att få den finansiering du behöver.

Hur kan jag ansöka om ett bolån hos DNI?

Bland huvuddokumentationen för att öppna en inteckning är DNI, som har en officiell karaktär och det är nödvändigt att presentera det för att utföra alla typer av förfaranden i Spanien.

Banken är en av de enheter som kommer att begära att den påbörjar bolåneprocessen, eftersom den styrker den sökandes identitet.

Behöver jag verkligen bara ID?

Att ha din DNI eller NIE i gott skick och aktuell, indikerar vi hur är ansökningsprocessen i Colibid för att få en enkel inteckning, endast presentera nämnda dokument.

  1. Registrera dig på Colibid-sidan med ditt DNI och begär din inteckning, Redo! Vi tar hand om förbindelserna med enheterna inom finansministeriet, socialförsäkringen och den spanska centralbanken så att de beviljar din dokumentation för att öppna ett bolån, du behöver inte leta efter dem i de olika institutionerna, hur enkelt är det !
  1. Med dina dokument börjar bankerna tävla om att få dig som kund, ja, vi vänder på tortillan!, och inom ett 3-dagarsfönster kommer du att kunna se vad mest intressanta förslaget för dig.
  1. Välj det erbjudande som passar dina behov så kommer vi att meddela den enhet eller mäklare du valt. Vår tjänst är gratis för kunden.
  1. Det sista steget är att ha ett möte med den enhet du valt och formalisera din finansiering. Hur du kan se Det är ett väldigt snabbt förfarande och med tydliga regler från början.

Dokumentation för banken

Några egenskaper i din bakgrund, som kommer att ge dig en positiv skjuts när du ansöker om bolån, avser framför allt den betalningsförmåga som du kan visa.

Av denna anledning måste du som bolånesökande ha ett tillsvidarekontrakt; Om du som innehavare av finansieringen är egen företagare är det nödvändigt att visa upp en meritlista på minst 2 års arbete, för att registrera att du får fördelar av den produktiva aktiviteten.

Bland dokumentationen för att öppna ett bolån, som banker begär, kommer de att be dig visa att du inte är i en fil med brottsliga personer som ASNEF.

Om du har annan finansiering på gång måste du hålla dina betalningar uppdaterade så att du visar ett gott prejudikat av punktlighet i återbetalningen av det du är skyldig. Andra nödvändiga dokument är följande:

  1. Arbetsackreditering: Detta visas med ditt anställningskontrakt, med din sociala trygghet och IAE-solvens om du är egenföretagare eller med den officiella tidningen som styrker din position om du är en offentlig tjänsteman.
  1. Arbetshistorikdokument: Denna rapport ackrediterar tiden du har bidragit, den erhålls elektroniskt på socialförsäkringens elektroniska huvudkontor.
  1. De tre senaste lönelistorna: Denna dokumentation för att öppna ett bolån visar din inkomstnivå, egenföretagare måste lämna in de senaste personliga inkomstskatter och momsdeklarationer.
  1. Innehållsintyg: Med den senaste resultaträkningen som du har gjort kommer banken att kunna verifiera den ekonomiska situation du befinner dig i.
  1. De tre sista kvittonen för lån och bolån, om några: Banken kommer att vilja veta om du har ett lån eller ett annat bolån för att kunna beräkna din skuldnivå, förutom att verifiera om du är i fallissemang.
  1. Enkel anteckning om bostaden du ska köpa: Detta dokument avslöjar den grundläggande informationen om fastigheten du vill köpa, till exempel adressen, tanken är att bekräfta att bostaden du vill köpa inte har några problem av något slag.

Säkerhet i bolåneansökan online

Onlinesystemet för att ansöka om bolån Det är likvärdigt i säkerhet med förfrågningar som görs personligen i banken garanteras och regleras processen av Bank of Spain.

Informationen är väl underbyggd på bankernas sidor, det återstår för dig att undersöka och se till innan du skriver under något avtal.

Som en sista rekommendation, kom ihåg att, även om du väljer det låneansökningssystem som vi erbjuder dig i kolibri, Det är värt att kontrollera att din dokumentation för att öppna ett bolån är i sin ordning, och att processen går smidigt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *