Förändring från rörligt till fast bolån enligt Euribor

Kanske tror du att nu inte är den bästa tiden att ha en rörligt bolån. Speciellt eftersom Euribor stiger på grund av nuvarande inflation. Av den anledningen blir avbetalningarna dyrare och många funderar på att byta från ett rörligt till ett fast bolån. Om du inte vill betala mer pengar varje månad är det bästa du kan göra ändra ditt bolån från rörlig till fast ränta under en tid. På så sätt kommer du att kunna möta dina kvoter utan att få någon form av överraskning.

De lösningar som finns för att kunna göra en förändring av räntan på ditt bolån är följande: genom en novation, med en borgenärssubrogation eller ett nytt lån.

Om du vill veta hur man spelar med inflationen för att ändra ditt bolån till din fördel missa inte detta inlägg.

För- och nackdelar med att göra ett bolånebyte

Bolånet, som har en fast ränta, kännetecknas av att ha en oförändrad kvot. Detta indikerar att kapitalet amorteras till en lägre takt och att det tar längre tid att betala. Men för närvarande på marknaden, med landskapet som det är, kan det vara det bästa alternativet.

Bolånet med rörlig ränta erbjuder mycket låga provisioner och ger en längre återbetalningstid. Av denna anledning kan låntagare betala tillbaka sin kredit mellan 35 och 40 år.

Fördelarna med att byta bolån vid denna tidpunkt är följande:

 • Du kommer att betala mindre om Euribor stiger.
 • Du kommer att vara säker från eventuella ökningar eller minskningar av Euribor.
 • Du kommer att spara pengar på lång sikt.
 • Du kommer att leva lugnt, eftersom du kommer att kunna beräkna de utgifter som ditt bolån förutsätter.

Den enda nackdelen som vi kan hitta med denna typ av förändring av ditt bolån är att du kommer att behöva göra en del pappersarbete. Dessutom kommer det att ta lite längre tid att returnera din kredit. Men i längden kan det vara värt det!

Hur byter man från rörligt till fast bolån?

För att ändra ditt bolån från rörligt till fast, måste du ta hänsyn till att det finns tre alternativ baserat på spansk lagstiftning:

 • Bolån novation: Du kan träffa en överenskommelse med banken så att de kan ändra räntan på ditt bolån. Du måste helt enkelt kontakta dem direkt så kommer du att informeras om villkoren. Du kan få en studie och se om den kompenserar dig långsiktigt. Tänk på att denna operation görs inför en Notarie och detta medför vissa utgifter.
 • Subrogation av hypotekslån: Du kan byta ditt bolån från en bank till en annan. Kom ihåg att efter godkännandet av den nya inteckningslagen kan du göra denna ändring utan problem. Du behöver bara hitta den bank som kan erbjuda de bästa villkoren och så kan du göra bolånesubrogationen.
 • Att hyra ett nytt bolån: Du kan ta ett nytt bolån med fast ränta och enkelt säga upp ditt lån med rörlig ränta. Du behöver bara gå till din bank och prata om de alternativ de erbjuder dig. Dessutom kommer du att kunna få tillgång till mer pengar om du behöver det med detta nya kontrakt.

Inteckning subrogation kostnader

Utan tvekan är det mest intressanta alternativet inteckning subrogation, eftersom det är den mest kända bland spanjorerna. Men med denna hantering måste du ta hänsyn till att det finns vissa utgifter och de är följande:

 • Notarie: du måste betala en avgift till notarien för att utföra denna procedur och de kan kosta mellan 0,02 % och 0,05 % av det utestående kapitalvärdet som måste amorteras.
 • Hanteringen: du kan ta ut mellan 200 och 500 euro i genomsnitt för att utföra denna typ av förvaltning.
 • Fastighetsregistrering: inteckningsavgiften ska betalas, vilket är en reglerad avgift och vanligtvis inte överstiger 100 euro.
 • Värdering: denna kostnad är den högsta, eftersom det beror på företaget som hanterar denna typ av rapporter, det kan ta ut mer eller mindre. Fast i Spanien ligger priserna mellan 200 och 400 euro.

Om du vill genomföra en bolånesubrogation på grund av bankbyte bör du också ta hänsyn till att betalningen av AJD-skatten eller Skatt på rättshandlingar inte ingår.

Dessutom, när du formaliserar detta nya bolån måste du ta hänsyn till att det finns några provisioner:

 • Subrogationskommission.
 • Öppningskommission.
 • Provision för ränterisk.

Vad tycker du om dessa utgifter? Därefter kommer vi att erbjuda dig en bra lösning så att du kan hitta det bästa alternativet för dig.


Hur gör man den bästa bolånesubrogationen?

Om du vill få den bästa bolånesubrogationen kan du använda Colibids gratistjänster. Vi förklarar nedan hur du kan göra det på ett enkelt sätt i tre steg:

 • Först måste du fylla i onlineformuläret med dina personuppgifter. Med endast ditt ID tar vi hand om resten av pappersarbetet åt dig.
 • För det andra hittar vi de bästa bolånen som passar din profil och det blir bankerna som konkurrerar om dig. På så sätt kan du fatta det bästa beslutet fritt.
 • Snabbt, säkert och gratis. Du kan spara tid och pengar.

Välj det bästa erbjudandet, vi kontaktar banken som du bestämmer om du vill acceptera villkoren de föreslår eller inte.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *