Förbered din slutliga sparplan för nästa läsår

Barnens läsår närmar sig, och det är en idealisk tidpunkt att förbereda en definitiv sparplan och försöka optimera utgifterna och undvika högre utbetalningar än väntat. Verkligheten är att i Spanien ökar de genomsnittliga utgifterna per hushåll och per person varje år. Data från National Institute of Statistics (INE), genom den senaste Family Budget Survey publicerad, med hänvisning till hushållens utgifter 2019, visar hur familjens utgifter har ökat för fjärde året i rad.

Familjer spenderar i genomsnitt 30 243 euro 2019, och beloppet vi ägnar åt utbildning har ökat med 4,3 % jämfört med föregående år, vilket är den post som har ökat mest. Som du kan se blir behovet av att optimera kostnaderna väsentligt och ju tidigare vi börjar med våra sparstrategier, desto snabbare kommer vi att börja se resultaten.

Det är normalt att det är svårt för oss att ta steg framåt när skolstadiet närmar sig, eftersom de dagliga utgifterna skjuter i höjden och vi måste vara uppmärksamma på för många faktorer samtidigt. För att inte samma sak ska hända dig i år presenterar vi dig en definitiv sparplan som är enkel att omsätta i praktiken, uppdelad i punkter som hjälper dig att tydligt skilja dina inkomst- och kostnadsposter.

Förbered din definitiva sparplan från grunden

Under dessa månader kommer vi att stå med fasta utgifter som vi måste titta på med förstoringsglas om vi vill bygga en effektiv sparplan. Vi syftar inte bara på bolånet eller el-, värme- och vattenkostnader utan också försäkringar och vissa lån som vi måste kontrollera noga för att få ut så mycket som möjligt av våra resurser.

  • Se över dina bostadskostnader: Om du funderar på att hyra eller köpa bostad är det viktigt för dig att veta skillnaden mellan ett bolån med fast ränta och ett bolån med rörlig ränta. Den första består av förbestämda kvoter som inte är beroende av börsindex. Avbetalningarna av ett rörligt bolån, tvärtom, om de lider av variationer beroende på det valda aktiemarknadsindexet, är det vanligaste Euribor.

När du väljer bolån, titta noga på din månadsinkomst efter avdrag för de utgifter du antar varje månad, för att få en uppfattning om vad din verkliga ekonomiska kapacitet är. Du kommer också att behöva ha pengar sparade för den del av försäljningstransaktionen som inte täcks av bolånet. Finansiella institutioner erbjuder vanligtvis finansiering för en procentandel av fastighetens bedömda värde.

Om din idé är att hyra en lägenhet, kolla erbjudandena för platsen där du vill bo, ta kontakt med den person eller byrå som sköter uthyrningen och försök förhandla villkoren utifrån dina möjligheter och intressen.

  • Kontrollera el-, vatten- och gasräkningar: För att spara på våra hushållsräkningar är det viktigt att se över kontrakten, för ibland är det bekvämt att hyra en annan taxa som är mer i linje med vår faktiska konsumtion.

Se till att du inte har kontrakterat mer ström än vad du förbrukar med din familj. Tänk också på att tidsluckorna med de lägsta energikostnaderna är från 00:00 till 8:00, så dra nytta av dem för att sätta på dina elektriska apparater och utföra de uppgifter som kräver mest energiförbrukning.

Det finns många olika knep för att spara vatten och gas, som att slänga toalettpapper i papperskorgen istället för i toaletten, stänga av kranen när du borstar tänderna eller raka dig och inte öka termostaten över 21º, vilket kan hjälpa till att spara upp till 7 % av slutnotan. De är små gester som kan innebära en revolution i fickan i slutet av månaden.

  • Jämför telefon- och interneterbjudanden: Nästa steg i denna ultimata sparplan är att jämföra telefon- och interneterbjudanden. Dra nytta av komparatorer som Rastreator, Kelisto eller Roams så att du och dina barn kan kommunicera på det billigaste och mest effektiva sättet som möjligt under detta nya skolstadium.

Använder du mobildata hemifrån? Tar du emot samtal till den fasta telefonen? Filar du från Internet eller surfar du bara på nätet? Undersök noggrant ditt beteende för att prioritera de tjänster du använder mest och avstå från de som inte är nödvändiga.

  • Leta efter alternativa transportalternativ: Nu när barnen är tillbaka i skolan kan du behöva ta dem i bilen. Detta kommer att generera en daglig förbrukning av bensin som kan minskas genom att välja mer effektiva alternativ som också respekterar miljön. Om du funderar på att förnya ett fordon före årets slut, gör Caja Rural Group-enheterna tillgängliga för medborgarna ett lättansökt billån med speciella villkor, så att du kan få en elbil som förbrukar mycket mindre och tillåter dig att spara utan att du märker det.
  • Tänk på studielån: Läroböcker, registreringsavgifter, skolmaterial… Dessa veckors förberedelser kan vara uppåtgående om vi inte har en specifik pengapost för att täcka alla dessa skolkostnader.

En bra idé är att jämföra olika studielån för att starta läsåret på ett bekvämt sätt. Ett bra alternativ är lån för unga kunder från Caja Rural. Varje enhet i Caja Rural Group erbjuder speciella villkor för sina unga kunder, som vill finansiera allt från att hyra en lägenhet till att köpa den elektroniska utrustning de behöver för att fungera i klassen.

  • Välj den bästa försäkringen för din familj: Säkerhet är ett mycket viktigt värde nu när vi är på väg att börja ett skede fullt av förändringar och osäkerhet. I denna definitiva sparplan för läsåret rekommenderar vi RGA-försäkring, som har en bred katalog för att täcka alla typer av tänkbara risker.

På så sätt kan du känna dig trygg hemma, när du kör bil eller när dina barn åker till fritidsaktiviteter. Hitta den försäkring som bäst passar din familj och dina behov till bästa pris för att spara på din ekonomi.

  • Skapa goda vanor i dina köp: För att våra inköp inte ska bli en katastrof är det viktigt att följa en rad tips som organiserar vårt besök i snabbköpet.

Förbered en inköpslista med viktiga matvaror, separera snacks, sockerhaltiga drycker och alla andra onödiga föremål från huvudräkningen. Detta gör att du kan undvika sista minuten-beslut som lägger till pengar på notan.

Besök flera anläggningar för att se var de billigaste priserna är och 3 för 2-erbjudanden som gör att vi kan ta stora mängder på en gång. Slutligen, försök att göra dina inköp online på morgonen eller på eftermiddagen, aldrig på natten, eftersom det är den mest hektiska tiden och företag försöker dra nytta av det till sin fördel.

I denna definitiva sparplan har vi visat dig de viktigaste utgifterna när du förbereder dig för återgång till skolan för barn och vuxna. Men det finns också andra metoder som låter dig spara mest, som 50/20/30-metoden och de sex kuverten.

Utforska alla möjligheter, ta hänsyn till dina inkomster och månatliga kostnader och planera dina handlingar i förväg. Det här är nycklarna till att hålla kontona uppdaterade och få en bra avkastning på varje rörelse.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *