Hur du kommer till slutet av månaden, vi erbjuder dig 6 tips

En av de saker som blir mer komplicerade med tiden är att nå slutet av månaden utan att dö av att försöka. Bland så många räkningar, skulder och grundläggande tjänster att täcka är det ofta omöjligt att täcka allt. Har inte en oförutsedd händelse hänt dig som förstör din budget? Nåväl, nu är det inte dags att oroa sig, idag kommer vi att visa dig de bästa knepen för att få pengarna att gå ihop och för att lära dig hur du sparar på månatliga räkningar.

De kommer att berätta mycket om att spara och minska dina månatliga utgifter, men vet du verkligen vad formeln är för att uppnå det framgångsrikt? Dessa steg att följa som inte bara hjälper dig att nå slutet av månaden, utan också låter dig ha en ekonomisk kudde i händelse av någon oförutsedd händelse, du kommer att läsa dem nedan:

Prioritera dina inkomster och utgifter

Till att börja med måste du känna till din månadsinkomst för att börja från denna punkt. Sedan måste du ange dina månatliga utgifter. Det viktiga att specificera dem är att du inte lämnar några detaljer. Du måste inkludera mat, skulder, personliga utgifter, betalning av bolån, bland annat.

Om du är en av grunderna kan du i ett Excel-ark fånga allt.

Om du inte är en av dem som får Excel, oroa dig inte! Det finns applikationer som fyller dessa funktioner. Huvudsaken är att du listar varje utgift du gör i detalj, oavsett om de verkar för obetydliga för att lägga till i listan, allt räknas!

Minska dina månatliga utgifter

Med hänsyn till din inkomst och dina månatliga utgifter kan du klassificera dem i tre rader. Dessa kommer att gå från större till mindre, och kommer att tillåta dig att minska eller eliminera kostnader som inte bara hjälper dig att få pengarna att gå ihop, utan också spara lite pengar!

Första linjen

Den består av fasta utgifter, de som du inte kan minska. Till exempel en hyra eller ett bolån.

För att uppnå bolån som hjälper dig att spara upp till 5% kan du gå in på Colibid genom att klicka här.

andra linjen

I detta är de viktigaste utgifterna. Dessa utgifter som du inte kan eliminera, men du kan minska dem för att spara och nå slutet av månaden bättre. Till exempel: el-, vatten- eller gasräkningen, kostnaden för bränsle, bland annat.

tredje raden

Det är för sekundära utgifter, de som även om de skadar dig, bör du eliminera dem. Även om detta inte betyder att du inte kan ge dig själv vissa smaker så är det såklart möjligt! Men först och främst organisationen, så att man kan nå det målet.

Spara på bolånet genom att byta bank för att minska din ränta eller välja att ändra din hyra för ett bolån

En av de viktigaste punkterna, eftersom det är en av de utgifterna som du inte kan ge upp eller minska. Men för dem finns det också lösningar. För detta kan du ta hänsyn till att byta bank för att ändra din typ av bolån till en där du kan sänka räntan. Tro mig, inte bara kommer du att kunna ta dig till slutet av månaden, utan det kommer också att räcka för att unna dig själv!

Trots det faktum att bolån representerar, i många fall, den största kostnaden i hemmen, och tar upp en stor del, om inte hela, av din månadsinkomst, förhandla med banker kan du få olika alternativ för att minska månatliga betalningar.

Om problemet är din bank bör du veta det Colibid kan du få bolån med rabatterade priser och vissa täcker procedurerna, gå in nu! Kom dock ihåg att allt kommer att bero på villkoren för ditt bolån. Beroende på vilken du har kan du förhandla med banken eller ändra enheten till en som ger dig bättre förmåner.

Men allt stannar inte där! Det finns ett annat alternativ som också skulle kunna fungera om du betalar hyra.

Ansök om bolån och skaffa en egen bostad, är vanligtvis ett ännu bättre alternativ ekonomiskt, eftersom kostnaderna för avbetalningar för att betala bolån utgör en lägre kostnad än att betala hyra. Att spara på bolånet skulle därför vara ett mer lönsamt alternativ än att välja att fortsätta betala hyra. Dessutom skulle du äga en lägenhet!

Kom ihåg att i Colibid kan du få banker som finansierar upp till 100 % av ditt hem! Det gäller bara att komma in och ha kontroll.

De senaste åren har vi sett en höjning av elpriset, vilket kan leda till en ganska hög kostnad om vi inte uppmärksammar det. Det finns dock ganska praktiska saker som du kan göra för att minska din månatliga energiförbrukning. En av dem är att utnyttja naturligt ljus mer under dagen. Så om du distansarbetar eller spenderar tid hemma under dagen är det ett utmärkt alternativ.

till vilket syfte? Tja, ha inte lamporna tända, om utrymmet du befinner dig i har naturligt ljus tillgängligt. Dessutom kan du byta belysningen i ditt hus mot energisnåla glödlampor. Dessa gör att du inte bara får en bättre elanvändning, du samarbetar också med miljön.

Det bör noteras att dessa glödlampor är en investering, eftersom de håller mycket längre än konventionella! Dessutom kommer det att hjälpa dig att koppla bort apparater eller elektriska apparater som du inte använder. Varför har du dem anslutna om du inte använder dem? Tro det eller ej, de enheter som står i viloläge förbrukar också energi, vilket återspeglas i din faktura i slutet av månaden.

Köp din mat ansvarsfullt och medvetet

Hur mycket du än älskar dessa bakverk, behöver du verkligen bära så många? Dessutom finns det vita märken som innebär besparingar i fickan, utan att försämra kvaliteten på produkterna. Å andra sidan behöver man inte alltid gå till samma ställe för att fylla på med mat. Det är viktigt att du tar dig tid att besöka andra platser, där du förmodligen till och med kommer att fånga ett eller annat erbjudande!

Kontrollera dina försäkringar och dina försäkringar

Har du redan funderat på att se över dina försäkringar och försäkringar för att spara? Tja, den här lilla informationen gör att du inte bara kan nå slutet av månaden bekvämt, du kommer också att kunna hitta erbjudanden som kanske är mer lämpade för dina behov. Därför är det avgörande att du konsulterar både taxorna och det kontrakt du har skrivit på. Så att du kan anpassa din budget till något som är billigare men lika genomförbart för att nå slutet av månaden.

Det bästa sparrådet som du bör implementera från och med idag

Skulle det inte vara bra om du i slutet av månaden upptäcker att du har 50 euro kvar? Men, nej, det är inte för dig att använda på det första erbjudandet du ser! Dessa är till för att spara. Så att du startar din egen nödfond, eller säkerhetsfond, där du efter att ha betalat skulderna och huvudräkningarna har åtminstone lite pengar kvar.

Så att du, allt eftersom tiden går, har ett sätt att reagera på alla oförutsedda händelser. Dessutom hindrar en säkerhetsfond dig från att skuldsätta dig och ger dig trygghet. Ett mycket användbart tips att spara och som du kommer att känna dig tacksam för i de ögonblick då din bil har ett haveri eller något oförutsett händer dig.

Även om du tror att du har gjort allt så att pengarna lönar sig och låter dig nå slutet av månaden, så finns det några grundläggande verktyg för att göra ditt liv enklare. Det är tips så enkla att det enda du behöver, förutom organisation, planering och initiativ, är att genomföra dem. Nu när du känner till de bästa knepen för att få pengarna att gå ihop, vad väntar du på för att omsätta dem i praktiken och vara bekväm och bekymmerslös?

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *