Hur hanterar man arbetsdemotivation?

Utbildning och erfarenhet av dina medarbetare tillsammans med motivation och engagemang är båda grundpelare för att företaget ska fungera väl. Vi kan inte direkt kontrollera den första delen, men vi kan och måste ta hand om friskvård och motivation av våra lag.

Det är ett faktum att i dessa tider arbetsdemotivation av arbetare har skjutit i höjden eftersom de inte har det lätt för någon av dem. Men vet vi verkligen vad jobbdemotivation är och hur det påverkar våra anställda?

Vad är en omotiverad anställd?

En omotiverad medarbetare är en som Du har inte känt dig tillräckligt uppskattad eller erkänd. Dessa typer av arbetare kan skapa problem på lång sikt.

anställda med brist på motivation De vill inte anstränga sig extra för att bli framgångsrika eller för att andra ska bli det. De flesta dagar gillar de inte att gå till jobbet och rekommenderar förmodligen inte produkten eller tjänsten du erbjuder. Och det skapar en negativ åsikt om ditt företag utomlands.

Det är nödvändigt att komma ihåg vad är orsakerna som orsakar arbetskraft demotivation, och därmed sätta ett effektivt botemedel.

Orsaker till arbetsdemotivation

stagnation och monotoni

Det är mycket vanligt att hitta arbetare som har gjort samma uppgifter i flera år utan att bli tilldelade något nytt. De monotoni och bristande delaktighet de får medarbetaren att känna att deras professionella utveckling stagnerar. Det tänkesättet kväver kreativiteten hos nya idéer och initiativ.

Ökad personalomsättning

Denna aspekt kan vara mycket negativ, eftersom när de väljer nya medarbetare kommer de att behöva mer tid för att vara effektiv eftersom de måste lära sig att utföra uppgifterna påverkas företagets produktivitetsnivåer på kort sikt. Anställda kan må dåligt av att se arbetet bromsas eller påverkas.

dålig arbetsmiljö

Om arbetstagaren inte trivs i arbetsmiljön ska hans sidroduktivitet och motivation kommer att påverkas direkt. Vi måste satsa tid på att vårda relationer mellan anställda och främja en god och positiv arbetsmiljö för alla.

Dålig kommunikation

När chefer inte lyssnar på eller värdesätter sina anställdas idéer, a klimat av otrygghetmedarbetaren känner sig inte bekväm med att bidra med sin åsikt och tystnaden talar för sig själv och förvärrar situationen.

När vi upptäcker att en anställd är demotiverad är det nödvändigt att förstå de interna orsakerna till denna situation. upptäcka varningsskyltarna arbetsdemotivation i tid och vidta lämpliga åtgärderdu kommer att undvika förlust av talang, produktivitetsproblem och företagets prestationer.

Det är sant att det många gånger kan vara svårt att upptäcka tecken på jobbdemotivation hos dina anställda. Detta kan äventyra arbetsmiljön för ditt team. För att göra detta, nedan, Vi ska visa er en serie av nycklar som hjälper dig att upptäcka de anställda som inte känner sig 100 % motiverade och hur man kan åtgärda det.

Nycklar för att upptäcka en omotiverad anställd

zombifiering

Detta är ett av de enklaste symtomen att upptäcka på grund av dess grad av självklarhet. Det är baserat på det faktum att varje ögonblick vi tillbringar nära arbetaren, han verkar vara i ett tillstånd av tillfällig avstängning, antingen tittar man alltid på samma datorskärm, samma dokument eller bara tittar bortom.

Det är en sak att tänka, leta efter idéer eller lösningar på problem, och en helt annan sak att se ut som en zombie när vi går förbi.

brist på initiativ

Ett annat symptom på arbetsdemotivation är när en arbetare börjar presentera sig initiativproblem i mycket självklara verksamheter i företaget eller helt enkelt känner inte intresse för att delta i någon aktivitet eller uppgift.

kameleonteffekt

Många demotiverade arbetare tenderar att bli osynlig åh kamouflage i sin arbetsmiljö för att inte synas.

Han kommer att försöka undvika till varje pris att ta tyglarna i ett projekt, utföra gruppaktiviteter eller leda ett team…

negativa beteenden

från ställningar och gester, även utseendet och sättet att tala, kommer en omotiverad anställd att uppvisa många symptom på negativitet. Detta kommer att ha en mycket negativ effekt på arbetsmiljön och kan till och med påverka motivationen hos andra anställda.

Vad kan ett företag göra för att hålla sina anställda motiverade?

Låt oss se nedan sju handlingar som inte bör glömmas bort och som måste beaktas så att dina medarbetare och teamet känner sig motiverade i sin vardag.

Få en bra arbetsmiljö

Vi syftar inte på det fysiska rummet, vi syftar på miljön, till luften som andas, till den upplevda energin. Om det är en bra stämning kommer jag att ha det bra, jag kommer att trivas och jag kommer gilla att umgås med mina kollegor. Var artig, trevlig och uppmuntra detsamma bland resten av personalen.

Upprätthålla och arbeta kommunikation

Kommunicera med anställda ofta, det kommer att hjälpa dig förstå sina tvivel och farhågor att lösa dem och få en bra arbetsmiljö som uppmuntrar dem att ge sitt bästa.

Sätt tydliga grupp- och individuella mål

En annan av huvudorsakerna till demotivering är frånvaron av mål. Därför är det mycket viktigt att personerna i teamet känner till koncernens företagsmål. Varje företag etablerar mest relevanta målen än andra och det är viktigt att medarbetarna är medvetna om vilka som kräver mer ansträngning.

Förbättring av arbetsytan

En arbetsplats måste vara bekväm, ren och ha de nödvändiga verktygen för att utföra uppgifter effektivt: naturligt ljus, värme på vintern, luftkonditionering på sommaren, kontorslokaler för måltider, bra internetuppkoppling, ergonomiska stolar, luftiga utrymmen…

Uppskatta individuella prestationer

Var tacksam, här är viktigt empati. Att uttrycka tacksamhet eller berömma ett jobb som var perfekt utfört är sätt att entusiasmera och motivera till personen bakom och för att arbetaren ska se att det verkligen betyder något.

Erbjud digitala fördelar och sociala förmåner

Gör digitala verktyg tillgängliga för dina anställda för att göra deras vardag enklare. Med Loonfy-fördelar Dina anställda kommer att ha tillgång till en exklusiv och 100 % gratis plattform med en mängd butiker och erkända varumärken där de kan njuta av direkta rabatter och återbetalningar i euro på alla sina inköp för att spara på alla sina vanliga utgifter.

Erbjud löneflexibilitet

Med lonfy Dina anställda kommer att kunna begära ett löneförskott på den redan intjänade lönen när de vill eller behöver det genom vår App. På mindre än 10 sekunder kommer lönen att föras in på deras checkkonto! Vad vi vill med detta är att dina anställda inte utsätts för någon form av ekonomisk stress, Förutom att slippa skuldsätta sig i onödan med snabblån.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *