Hur man byter banklån

När räntorna redan anses vara för låga för den aktuella tiden, lärande hur man byter banklån kan hjälpa dig att fatta det klokaste ekonomiska beslutet för dina fickor.

Fortsätt läsa och ta reda på hur du kan spara mycket pengar genom att förbättra villkoren för ditt bolån.

byta banklån

många undrar om det går att byta bankbolån Och om det är tillrådligt att göra det är det korta svaret på dessa frågor ja.

Att flytta ditt bolån till en annan bank i rätt tid kan hjälpa dig att spara pengar på den totala kostnaden för ditt hem och faktiskt hjälpa dig att betala av ditt bolån snabbare.

Betyder det att du ska få all dokumentation med vilken du ansökte om bolånet igen? Ja och nej! Det vill säga om du gör det hos oss skulle det vara en enkel och snabb process. Om du försöker göra det direkt med bankerna, då kan du ge upp innan så många steg.

Och eftersom det inte är det vi vill ska vi prata med dig först om hur själva bolånebytet fungerar. Efteråt är det upp till dig att utvärdera möjligheten.

Vad handlar förändringen om?

Det är ingen lätt process, vi kommer inte att ljuga för dig. Det krävs mycket noggrannhet och att veta hur man analyserar de moterbjudanden som banker gör för att fatta ett intelligent beslut.

Även om det är sant att byte av bolån till en annan bank kan förbättra villkoren du har med lånet. Det är också en risk om du inte känner till räntan (och om den förbättras för dig i det här fallet), betalningsfrekvensen, eller om det istället för att träda in bolånet är bättre att säga upp det och ta ett nytt lån med en annan bank.

Oftast när du byter bank med bolånet vinner du. Dels sänker du den ränta du för närvarande betalar för lägre amorteringar. Utöver det finns det en mycket stor möjlighet att du sparar mer pengar än med det tidigare avtalet.

Subrogera bolån eller ett nytt bolån?

Att subrogera ett bolån är den process där du byter borgenärer till en ny bank. Detta kommer att innehålla bättre villkor än vad du hade i det tidigare bolånet, såsom en mycket längre återbetalningstid, låga räntor med mera.

Till skillnad från att subrogera bolånet innebär att säga upp det för att ha ett nytt hos en annan bank att du gör hela återbetalningen av det aktuella lånet. På så sätt kan du gå till en annan bank för att göra det nya avtalet.

Den enda anledningen till att det inte skulle vara tillrådligt att träda in bolånet är att subrogationsprovisionen för att byta bank är lika med eller större än återbetalningsbeloppet.

Lyckligtvis har den nya bolånelagen kraftigt minskat kostnaderna för att byta banklån, till den grad att många finansinstitut står för de flesta av kostnaderna. Så att genomföra surrogatmödraskap är fortfarande ett attraktivt alternativ, även om det inte blir det lättaste av den anledningen.

När det passar att byta banklån

Det finns flera scenarier som tyder på att det är dags att byta bankbolån. Till exempel:

  1. För närvarande är räntorna som många banker hanterar mindre än 2%. Så om bolånet du har för närvarande är på 2 % eller mer är det en bra idé att byta.
  2. Om du har en bra profil men din bank vägrar att förbättra kreditavtalet eller förbättra bolånevillkoren.
  3. Du har betalat avbetalning i minst två år och du ser att räntorna är lägre i en annan bank.

Hur mycket kostar det att byta banklån?

Om du bestämmer dig för att säga upp bolånet för att göra ett nytt bolåneavtal med en annan bank, övertar du inte bara betalningen av värderingen för det nya bolånet (även om du förmodligen redan betalat det när du köpte huset för första gången), utan även alla utgifter som är relaterade till uppsägningen av det aktuella lånet.

Bland dessa utgifter finns även uppdragsavgiften, där du står för bytet från den gamla långivaren till den nya; samt eventuellt måste du också ta advokatarvodet, det vill säga advokatarvoden för all förvaltning som processen innebär.

I vissa fall kan det genomsnittliga betalningsbeloppet för bolån vara runt 1 000 euro. Men om alla villkor som den nya banken föreslår är bättre, så skulle det vara värt det.

I fallet med subrogation av inteckning, inte alla gånger banken övertar kostnaderna. Till de vanligaste hör en ny värdering av fastigheten, förvaltningsuppdraget, notarie och kansli m.m.

Men som ett incitament för dig att byta bank kan vissa enheter välja att täcka några eller alla förfaranden och avgifter för processen. Det är därför du bör utvärdera vad som är bäst för din ficka, om du ska göra subrogation eller teckna ett nytt bolån.

Det bästa beslutet

Att vara mycket välinformerad kommer alltid att leda dig till det bästa beslutet. Och den informationen kan komma i komplicerade bitar av e-post och tung kommunikation som kan hamna i högar av krav och ansträngande byråkratiska processer. Eller så kan det vara en enkel process online med vår förenkling av steg som säkerställer en rad finansieringsalternativ.

För oss är tid pengar och teknik finns för att göra saker lättare för oss. Det är därför vi skapade ett verktyg där bankerna kommer att erbjuda dig sina bolåneerbjudanden och moterbjudanden, inte tvärtom. Du behöver inte längre leta efter finansiella enheter för att analysera deras villkor och i slutändan få ditt förslag avvisat.

Med Colibid kan du ha de bästa bankerna och mäklarna som tävlar om att erbjuda dig det bästa bolåneförslaget, eftersom vårt system är utformat så att du på ett enkelt och praktiskt sätt kan välja vilket bolånealternativ som är bäst för dig, efter vad som passar dig bäst. ekonomiska behov och uppfyller allt du har analyserat om de värdefulla fördelarna.

I slutändan är det viktigaste vid byte av bankbolån att det kan vara en snabb process att uppnå, men särskilt fördelaktigt på kort, medellång och lång sikt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *