Hur minskar man betalningen av bolån?

Idag förändras fastighetsmarknaden i en mycket högre takt än återbetalningstiden för ett lån. Det här leder till de förhållanden som vid den tiden var de bästa stämmer inte överens med verkligheten för närvarande.

Av denna anledning letar många människor efter sätt att ändra vissa villkor för sina lån, som att minska betalningen av bolån eller sänka räntan. Som tur är finns det olika metoder som du kan gå till om du vill betala mindre månadsvis och leva på ett mindre stressigt sätt.

Nedan kommer vi att förklara de alternativ som finns tillgängliga för dig för att minska din bolånebetalning och omvandla den till en betalning som bättre passar din nuvarande situation och gör att du kan betala lånet utan att dö att försöka. Ge järnet!

Första metoden: Amortera avbetalningen eller löptiden på bolånet

betala av ett bolån Det är ett av de bästa alternativen för att minska månatliga betalningar. Detta bygger på att förskottera en del av skulden till banken till minska intresset.

När du utför detta alternativ har du möjlighet att välja mellan betala mindre pengar varje månad eller minska livslängden på bolånet. Med båda alternativen finns ett bolånesparande, men det finns skillnader som du bör tänka på:

  • Vid amortering av avgiften kommer de förskotterade pengarna att användas för att minska månadsavgiften, dvs. betala mindre pengar varje månad.
  • Vid amortering av löptiden kommer pengarna att användas till minska färdigställandetiden av inteckningen. Så du kommer att fortsätta att betala samma månad varje månad men under kortare tid.

Amortering är ett alternativ om du letar minska betalningen av bolån. Men även om det kommer att spara lite pengar i slutet av lånet, måste du göra det följa bankens villkorsom inte alltid är de mest fördelaktiga, särskilt i bolån som tecknades före 2015.

Andra metoden: Byt banklån

Det är det mest fördelaktiga alternativet Om du vill minska bolånebetalningen. subrogera en inteckning Det handlar om att överföra lånet till en annan bank, så att du kan njuta av de villkor som den erbjuder.

Genom att teckna ett nytt bolån i en annan bank kan du säga upp det nuvarande och välja förbättringar som t.ex. kapitalökning, minskning av räntanändra returperiodLägg till eller ta bort Rubrikeroch mycket mer.

Steg att följa om du vill byta banklån

Om du vill byta ditt banklån måste du följa stegen som vi presenterar nedan:

1. Jämför olika bolån och analysera om bytet är bra för dig

Det första steget är Undersök vilka erbjudanden du kan komma åt från andra banker. För att göra detta kan du göra en förfrågan på vår plattform så att våra banker och mäklare kan hitta ett sätt att förbättra ditt nuvarande bolån genom att erbjuda dig bättre villkor baserat på din nuvarande ekonomiska familjesituation.

2. Förhandla och få ett bindande erbjudande

Efter att ha fått alternativ anpassade till din profil är det dags att välja det erbjudande du föredrar och kontakta de finansiella rådgivarna så att de presenterar din förfrågan för enheterna.

För att banken ska kunna utföra din begäran måste du samla in nödvändig dokumentation för att validera din ekonomiska profil.

3. Byt banklån eller acceptera ett moterbjudande

När banken har accepterat din begäran kommer den att ge dig ett formellt erbjudande. Vid denna tidpunkt kan du fråga din borgenär om han är villig att förbättra villkoren för ditt bolån och ge ett motbud.

Det är troligt att för att inte förlora dig som kund, din bank är lika med eller bättre förslaget som den nya banken erbjuder dig. Vid det här laget kan du:

Välj ett nytt bolån och formalisera överföringen av lånet. Naturligtvis måste du tänka på att detta medför en rad utgifter för operationen.

Fortsätt med moterbjudandet som din bank erbjuder dig och formalisera ändringen av villkoren av ditt bolån genom en bolånenovation. På samma sätt medför denna process en rad utgifter som du måste ta på dig.

Fördelar med att byta banklån

Vad gör du när en vän, chef eller partner inte behandlar dig som du förtjänar? Du slår igen dörren och går därifrån omedelbart, eller hur? Tja, du har också det här alternativet om banken som beviljade dig ditt bolån gjorde det under förhållanden som inte gynnar dig och inte vill förbättra dem.

Att byta ett banklån gör att du kan dra nytta av många fördelar som att minska betalningen av bolån eller att ändra aspekter av kontraktet. Bland fördelarna med att byta banklån som du kan komma åt är:

• Lägre avgifter.

• Ändra ditt bolån från rörlig ränta till fast.

• Bättre behandling av finansinstitutet.

Även om fördelarna med att byta banklån är mycket attraktiva, processen kan vara lång och tråkig, vilket begränsar människor att välja det här alternativet. Som tur är behöver du inte längre oroa dig för detta med vår bolåneapplikationsplattform.

Byt banklån med Colibid

Sänk dina bolånebetalningar, få tillgång till bättre villkor och få en bättre affär från bankerna när du byter bolån hos oss.

Vårt auktionssystem kommer att göra processen mycket enklare, du behöver bara registrera dig på vår plattform och låt bankerna konkurrera bland dem för att se vilka av alla som kan förbättra villkoren för ditt lån. För detta behöver du inte samla in en massa dokument och göra mycket pappersarbete.

Ange bara ditt ID så tar vi hand om CIRBE, inkomst, arbetsliv… Oroa dig inte, vi vet hur viktig din integritet är, så Vi kommer att behandla din information med diskretion, konfidentialitet och säkerhet.

Genom att registrera dig kommer du att få tillgång till en instrumentpanel där du i realtid kommer att kunna se utvecklingen av ditt bolån och de förbättringar som bankerna erbjuder. Du kommer att ha möjlighet att jämföra flera förslag och utan finstilt!

Bankerna har 3 dagar på sig att bjuda på dig, under denna tid kan du acceptera ett förslag och stoppa auktionen, eller vänta på löptidens slut och välja den bank som passar dina behov bäst. Först då kommer vi att dela dina uppgifter med den valda enheten.

Slutligen kommer banken att kontakta dig för att fortsätta med de nödvändiga stegen för att formalisera överföringen. På Colibid erbjuder vi dig en snabb, transparent och problemfri process. Vill du sänka bolånebetalningen? Tveka inte att kontakta oss. Vi väntar på dig!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *